dilluns, 12 d’octubre del 2015

250 PERSONES A LA CONCENTRACIÓ ULTRA DE MONTJUÏC AMB IMPORTANTS ABSÈNCIES. Chaparro de Democracia Nacional diu des de la tribuna que si algú veu a Jordi Borràs li doni una hòstia. PxC, MSR, SyL i Falange JONS van a la manifestació de Plaça Catalunya




Tal com s'esperava l'acte ultra del Dia de la Hispanitat a Montjuïc ha congregat molta menys gent que en edicions anteriors (només uns 250 persones) a causa de l'abandonament d'alguns grups de La España en Marcha, com Alianza Nacional de Pedro Pablo Peña,  i del Nudo Patriota Español, i pel fet que altres grups que l'any passat s'hi van sumar com Frente X España o División Europa, que ja no existeixen.
Així doncs només han aportat militants La Falange FE (sector Andrino) i Democracia Nacional, ara agrupats sota la sigla Coalición Nacional. També hi era present i hi ha intervingut José Luis Corral, del Movimiento Católico Español-Acció Juvenil Española, però aquest grup no ha aportat militants. 
Alianza Nacional, de Pedro Pablo Peña, d'ideologia nacional-revolucionària o nacional-socialista, va desvincular-se de La España en Marcha fa dos mesos i no hi han estat presents. Tampoc hi havia ningú del Nudo Patriota Español. Així doncs, el projecte de La España en Marcha (LEM), que va agafar una certa notorietat després de l'atac o irrupció a la seu de la Generalitat a Madrid l'11 de setembre de 2013, i que fa un any va intentar revifar sota la sigla de Coalición Nacional, sembla que podria estar acabat i ja no és res més que actes conjunts que fan La Falange-FE amb Democracia Nacional. 
Si fa un i dos anys, en boca de Pedro Pablo Peña, es van dir aquí coses com que es faria acció directa contra les urnes el 9-N, o es va justificar la lluita armada patriota i la violència revolucionària, avui els discursos, tot i alguna crida a derramar sang i a la intervenvenció de l'exèrcit, han estat més suaus.
Un centenar llarg de militants de Democracia Nacional (DN), seguits a certa distància d'uns quaranta militants de La Falange FE, han sortit en manifestació cap a les 11,30 de Plaça Espanya pujant per Maria Cristina, proferint les consignes habituals "No nos engañan Cataluña es España", "Artur Mas...", etc, a les aquest any s'ha afegit la de "No son refugiados, son invasores!" o "Refugiados, no sois bienvenidos!" 


 El grup de Democracia Nacional
Alguns militats saluden a la premsa
 El segon bloc, el de La Falange FE



La marxa, escortada per agents de la Brigada Mòbil, ha transcorregut sense incidents, tret d'algun insult a la premsa, sobretot cap fotoperiodista Jordi Borràs. I els manifestant portaven tant banderes espanyoles amb l'àguila de Sant Joan (la franquista), com amb l'escut constitucional. En arribar a la Plaça de Sant Jordi han cremat diverses estelades i una bandera o pancarta de la CUP.




 



 Allà, davant d'unes 250 persones s'han fet els parlaments, el primer dels quals ha estat, com és habitual el del valencià de Democracia Nacional, Vicent Estarellès que l'ha fet gairebé íntegre en català (o valencià). Estarellés, després de demanar que torni la llei i l'ordre a Catalunya, ha afirmat que els allà presents eren "patriotes catalans i espanyols disposat a defensar de forma irrevocable que Catalunya és Espanya". I ha advertít  que "quan nosaltres arribem al poder, aquests (independentistes) sortiran per potes i atemorits, perquè serem implacables i aniran tots a la presó". Estarelles també ha carregat contra els que es manifesten a Plaça Catalunya "donat que són responsables de 40 anys de traïció, corrupció i mentides" i ha acabat cridant a recuperar l'Espanya de 1939 i dels conqueridors de 1492.
 
 
 Estarellés en primer terme. Darrera M. Canduela (DN) i M. Andrino (FE) 

 Menys gent que l'any passat

 Entre els tenderols hi havia el de venda de samarretes de solidaritat amb els condemnats per Stroika, que també repartia i venia material de Devenir Europeo i sobre Leon Degrelle

Tot seguit ha intervingut José Luis Corral, del Movimiento Católico Español, que després d'afirmar que la unitat d'Espanya "és una obra del Creador", s'ha referit "al català i les seves llengües vinculades, com el valencià o el mallorquí", les quals "també són espanyoles, perquè es van expandir cap al sud a mida que es feia la reconquesta i s'expulsava als musulmans". Corral ha reivindicat la bandera espanyola amb l'escut de l'Àguila de Sant Joan, i s'ha preguntat on és avui l'exèrcit. I com també han dit altres dels oradors, ha demanat suspendre l'autonomia catalana i canviar el sistema educatiu català. Per últim, ha exigit que es retiri la nacionalitat espanyola als independentistes que quedarien a Catalunya com a ciutadans sense drets polítics, els quals també podrien marxar "porque ancho es el mundo!" 


 J.L. Corral del MCE

PEDRO CHAPARRO (DN) DEMANA QUE ES DONGUI UNA HÒSTIA A JORDI BORRÀS
El Vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, un dels imputats per l'atac a Blanquerna, ha començat el seu parlament demanant que si algú veia per allà al fotoperiodista Jordi Borràs, li donés una hòstia. Chaparro ha culpat a Borràs de l'agressió que van patir uns simpatitzants de DN fa dos anys en acabar l'acte de Montjuïc. Borràs ha estat a l'inici de la manifestació, però ha marxat al cap d'una estona després de rebre diversos insults.
Dit això, Chaparro s'ha referit a la conquesta d'Amèrica com "una conquesta del bé sobre el mal que va portar espiritualitat i va dotar d'un modus millor d'organització i benestar a la població indígenea". Ha rebutjat l'acollida de refugiats a Espanya, cosa que ha qualificat "d'invasió musulmana", i ha demanat que es proclami l'estat de setge i que l'exèrcit surti al carrer.
Casualment o no Somatemps ha publicat avui a la seva web un post contra Borràs, Bertran Cazorla i Quico Sallés, que diu que estan finaçat pel separatisme com a periodistes de Nació Digital, quan de fet Borràs i Sallés fa mig any que treballen des de fa mig any Al Món, digital que es la continuació de El Singular.
Cazorla va treballar fins fa dos anys i mig a l'Agència Catalana de Notícies i ara, al marge d'algunes col·laboracions a La Directa, treballa al departament de comunicació d'un partit polític.

 Vídeo de les declaracions sobre Jordi Borràs
El número 14 significa les 14 paraules de David Lane sobre la supervivència de la "raça blanca"

Per la seva banda, Manuel Andrino, Jefe Nacional de La Falange FE, ha repetit gairebé el mateix discurs d'altres anys. I just quan ha començat a parlar ha fallat l'equip de so, cosa que l'ha obligat a parlar uns instants pel megàfon, atribuint ell aquest fallo tècnic a les traves que posa el sistema als actes patriotes.
Andrino ha demanat derogar la Constitució i l'estat de les autonomies, la presó pels polítics i pels corruptes, ha fet diverses cites de José Anonio Primo de Rivera, i ha afirmat que "sempre hi haurà un grapat d'homes disposat a defensar amb la seva sang, i amb la dels adversaris, la unitat d'Espanya" I per deixar-ho més clar ha dit que "tenim la legitimitat per actuar amb totes les armes".
  Andrino ha culpat al "sistema" dels problemes de la megafonia. Darrera seu Manuel Canduela

L'últim en intervenir ha estat el president de Democracia Nacional, Manuel Canduela, que ha afirmat que el motiu pel que la masoneria anglo-jueva, els lobies i els partits volen destruir Espanya és perquè tenim el millor solar-patrio del món". 
Ha rebutjat l'acollida de refugiats, donat que són musulmans, i ha acabat dient que "no tenim por  perquè cada un de nosaltres pot ser un soldat d ela pàtria. Som com el petit grup que s'embarcà a les naus el 1492, o com el grapat de patriotes que van començar la Reconquesta a Covadonga"


 Manuel Canduela


En acabar s'ha cantat l'himne nacional i el Cara al Sol


PLATAFORMA X CATALUNYA, FALANGE-JONS, MSR, SyL I SOMATEMPS A PLAÇA CATALUNYA
 PxC darrera la pancarta de Somatemps 
 August Armengol, president de PxC

 MSR
 Falange Española de las JONS
Paral·lament a l'acte de Montjuïc, entre 4.000 i 7.000 persones s'han manifestat a Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya en la convocatòria dita constitucionalista que, com en anys anteriors, també hi participen els sectors de la ultrdreta que no han anat a Montjuïc: Plataforma X Catalunya, MSR, Soberanía y Libertad, Falange Española de las JONS, VOX, Somateps, etc. Precisament aquest fet va incomodar els anys anteriors a PP i Ciutadans i, potser per això aquest any no convocaven l'acte, tot i que Xavier García Albiol acompanyat d'altres militants i regidors del PP hi ha participat.   
Aquest anys ja no la convocava SCC, que ha quedat debilitada després que es denunciés que el seu president, Josep Ramon Bosch, tenia un compte de youtube amb vídeos franquistes i nazis i que amenaçva a polítics i periodistes des d'un compte amb una altre nom de Facebook.  Bosch ja havia estat motiu de polèmica quan es va publicar amb fotos la seva assistència el juliol de 2013 a l'acte d'homenatge a l'axecament franquista del 18 de juliol a Gandesa.
Així les cinc cinc entitats que han signat la convocària  han estat Somateps, Convivència Cívica Catalana, Movimiento Cívico d'Espanya i catalans i Foro Abril.
La capçalera de la manifestació, sota el lema "Barcelona capital de la hispanitat", amb unes dues mil persones  ha sortit de Provença Passeig de Gràcia. Aquí els diferents partits i grups ultres com PxC, Falange de las JONS o Somatemps portaven les seves pancartes obrint cada bloc. Altres com el MSR i la seva escisió  Soberanía y Libertad eren petits grups de no més de quinze persones i portaven les seves banderes . 
Un cop a Plaça Catalunya on hi havien entre 4.000 i 7.000 persones (moltes menys que fa un any que van arribar a 35.000), s'han fet els diferents parlaments. Josep Alsina, vicepresident de Somatemps -i fins no fa gire vinculat al Movimiento Social Republicano (MSR)- ha manifestat que "avui per primera vegada Barcelona és la capital de la Hispanitat i sense el suport ni de partits ni d'administracions, només d'entitats de la societat civil" i referint-se al procés català ha afirmat que "si la CUP pot propugnar desobediència civil, nosaltres també". També ha cridat a fer desobediència civil al que dicti la Generalitat, Javier Barraycoa del Foro Abril. 
Per la seva banda, el vicepresident d'Espanya i Catalans, Javier Vecino, ha tancat els discursos assegurant que l'acte ha estat "més auster que en altres ocasions, amb mésnys mitjans" però no en el "sentiment". I en nom de Regeneración Democràtica, Clemente Polo, ha ironitzat sobre Junts pel Sí que s'hauria de dir "Junts pel 3%". També han intervingut Eduardo García d'Espanya i Catalans, i Francisco Caja de Convivencia Cívica Catalana.



UN MILER DE PERSONES A LA MANI ANTIFEIXISTA 
 D'altra banda prop d'un miler de persones han participat a la manifestació antifeixista que s'ha fet a la mateixa hora des del metro de Rocafort fins el monument a Colon, pel Paral·lel





Twit d'Alsina amb l'escrit de Somatemps contra Borràs, Cazorla i Sallés

2 comentaris:

  1. Parece que algunos que antes iban a Montjuic ahora van Plaça Catalunya. Gente del MSR, entre ellos el candidato de Riudarenes, con su verdadera cara: https://vimeo.com/142133971

    ResponElimina
  2. En la cloaca facha se pasa de camarada a enemigo en cuestión de segundos...

    ResponElimina