diumenge, 17 d’agost de 2014

L'ASSOCIACIÓ DE MIQUELETS NEGUEN QUE DAVID V.A, CONDEMNAT PER L'ASSASSINAT D'UN SIMPATITZANT DE L'ESPANYOL PARTICIPÉS UNIFORMAT EN L'ESCAMOT DE MIQUELETS DE TALAMANCA AMB ARTUR MASL'Associació Miquelets de Catalunya ha negat que  David Ventira Aparicio, condemnat per la mort d'un seguidor de l'Espanyol el 1991, participés dimecres passat a Talamanca en l'escamot de Miquelets que va passar revista Artur Mas.

Ventura ha estat membre actiu de l'associació de Miquelets, segons va confirmar a Regió7 el president de l'entitat de Miquelets, Marc Clotet. Però segons Clotet no va formar part de l'escamot uniformat de Talamanca tal com sembla mostrar la imatge de sota. David Ventura. també era responsable d'Òmnium Cultural del Voltegranès i es va veure forçat a deixar-ho quan va sortir publicat a la premsa la seva vinculació als Boixos Nois i la condemna per l'asassinat de l'aficionat de l'Espanyol Frederic François Rouquier.


 David V.A. a sota al 9 TV, i a dalt l'acte de Mas a Talamanca amb la participació dels Miquelets dels que formaria part David Ventura, tot i que l'associació diu que ell ja no n´és membre. Certament hi ha semblança entre el "miquelet" de la foto darrera Mas i D.V.
David Ventura Aparicio

Divendres Plataforma per Catalunya (PxC) va denunciar per mitjà d'un comunicat  que un dels miquelets que hi havia a Talamanca era David V.A. Clotet ho nega, i exigeix una rectificació a PxC. Mas va ser a Talamanca per commemorar els 300 anys de l'última victòria de l'exercit català enfront les tropes borbòniques, i com va dir TV3, era la primera vegada que un president de la Generalitat passava revista a una unitat de Miquelets que van disparar salves en el seu honor.

David V.A. va ser condemnat a 26 anys de presó, juntament amb altres membres dels Boixos Nois per l'apunyalament i assassinat l'1de desembre de 1990  del seguidor de L'Espanyol Frederic Rouquier. Va complir 8 anys de presó, i el 22 d'agost de 2003 fou detingut per participar, presumptament, en una persecució de dos magribins al voltant del Camp Nou. Aquells fets van motivar que Joan Laporta decidís aplicar la política de tolerància cero amb els Boixos Nois. D.V.A, però, va ser absolt de participar en aquella persecució i agressions a magrebins, i m'ha manifestat ara a mi que, ni hi va participar, ni comparteix les idees racistes vers els magribins i africans.

Poc després s'estabiliria a Osona, on entraria a l'executiva de Reagrupament, partit que a mi em va respondre llavors a les preguntes sobre el passat del seu dirigent, amb que tothom té dret a tenir una segona oportunitat i que els fets violents eren part d'una etapa ja passada.


David V.A, a la dreta de la foto, a la roda de premsa dels actes de Tricentenari a Ososna.
PLATAFORMA TAMBÉ TÉ CONDEMNATS PER TERRORISME A LES SEVES FILES

Robert Hernando, Secretari General de PxC, i en determinat període, membre de la junta directiva de L'Espanyol, que ha denunciat la participació d'un condemnat per assassinat d'un seguidor de l'Espanyol en l'acte de Talamanca, també té persones amb passat violent a les files del partit que dirigeix. És el cas del cap de llista de PxC a Badalona, Carlos Francisoud, que va ser condemnat a 8 anys de presó per diferents atemptats a cliniques avortistes, bars gays, sexshops, llibreries catalanes i locals idependentistes. Francisoud formava part amb alguna altra persona, que també va entrar després a PxC com un dels germans Royuela, del grup terrorista Milicia Catalana.  
Quan fa tres anys es va recriminar a Plataforma que tingués de cap de llista a Badalona una persona amb historial terrorista, PxC va dir que tothom té dret a una segona oportunitat i aquests actes violents formaven part del passat i que ja va complir la condemna. Després de la destitució de Josep Anglada, Francisoud ha continuat a PxC amb Hernando.


Cap comentari:

Publica un comentari