diumenge, 9 de setembre del 2018

VOX COMENÇA EL CURS POLÍTIC A BARCELONA AMB LA MANIFESTACIÓ UNIONISTA AMB FORTA PRESÈNCIA ULTRA, CONFIANT AGAFAR EL LIDERATGE AL CARRER I ENTRAR A LES INSTITUCIONS A LES ELECCIONS DE MAIG. Crec que VOX juntarà el discurs espanyolista radical amb les crítiques a la Unió Europea pel que fa a fronteres i refugiats, i als tribunals belgues, escocesos i alemanys per rebutjar les extradicions. La manifestació d'avui no estava convocada per Vox, sinó per l'empresari José Manuel Opazo.



J M Opazo, Santiago Abascal i Javier Ortega de VOX a la manifestació (foto obtinguda de Twitter)


Si ara fa un any l'unionisme més combatiu, vinculat a la ultradreta i liderat per Democracia Nacional va fer la seva primera mobilització important el 22 de setembre, davant de la seu de l'ANC i la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, avui ha sigut VOX qui ha marcat la pauta i donat el tret de sortida a la mobilitzacions espanyolistes amb vinculacions a ultres, amb la manifestació d'entre dos i sis mil persones a Plaça Espanya i Montjuïc.  Una manifestació convocad de fet per l'empresari José Manuel Opazo, resident a Catalunya i Suïssa  a la que no han donat suport ni Ciudadanos ni el PP, més enllà que algun dels seus dirigents hi ha anat, perquè ha estat l'inici d'unes mobilitacions que es barrejaran amb la campanya preelectoral de VOX per obtenir representació a les properes eleccions europees, municipals i en algunes comunitats, també autonòmiques. A la capçalera de la manifestació també hi era el dirigent de PxC, Jordi de la Fuente, i el de la Comunión Tradicionalista Carlista i Somatemps, Javier Barraycoa. I tot i que sigui improbable que VOX entri a gaires ajuntaments catalans, la repercussió mediàtica del lideratge de les mobilitzacions a Catalunya els hi serà rentable elctoralment a la resta de l'Estat.  
Jordi de La Fuente de PxC, Barraycoa de Somatemps, Abascal i Ortega Smith de Vox i al mig d'ells en segon pla Opazo

A la manifestació hi havia membres del GDR o "brigadas" que arrenquen llaços grocs,  ultres del Bages amb samarretes demanant la llibertat de l'ultra de Balsareny, Raúl Macià -condemnat per atracament i tràfic de drogues-, dirigents de la ultradreta com el Jefe Nacional de La Falange-FE, Manuel Andrino, i militants habituals de Democracia Nacional, partit que canvia de lideratges tant a Catalunya com a nivell espanyol, i que va destituir fa uns dies al seu delegat o cap a Catalunya, Albert Bruguera, que era fins fa poc la cara pública de l'unionisme ultra.   Han estat membres de Democracia Nacional els que han participat en els incidents que hi ha hagut al carrer Blai del Poble Sec. Els de l'incident i agressió del metro del Clot crec que eren ultres del Vallès.      
També hi eren els militants de Legión Urbana Barcelona que lidera Jesús Cañadas i que el passat 17 d'agost van formar part del Servicio de Orden de la Unión Monárquic a la convocatòria que van fer per donar suport al rei Felipe a Plaça Catalunya en l'acte de l'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils a la que va participar també Opazo. I des de la tribuna ha intervingut el dirigent de Somatemps, Javier Barraycoa. Però les estrelles de l'acte d'avui han estat el president de VOX, Javier Ortega, el seu Secretari General, Santiago Abascal, i l'empresari José Manuel Opazo -que va participar en la mobilització dels legionaris i la Unión Monárquica el 17 d'agost a Plaça Catalunya i La Rambla, ara ja plenament decantat a jugar fort al costat de VOX. 

Ara caldrà veure si VOX, que va fer un acte multitudinari a Barcelona al juny, si més a més de defensar la unitat d'Espanya i acusar al PP i Ciudadanos de no haver aplicat l'article 155 fins al final, i acusar als tribunals alemanys, escocesos i belgues de donar oxígen a l'independentisme en rebutjar les extradicions,  acabarà d'agafar, com jo crec, el discurs xenòfob i racista front la immigració, i ho concreta amb propostes contràries a les polítiques de la Unió Europea pel que fa a fronteres i refugiats. 

Juan Manuel Opazo, el 17 d'agost a Barcelona a la Plaça Catalunya amb els de la Unión Monáquica, Legión Urbana, Por españa me atrevo i GDRs, aprofitant la presència del Rei, fent declaracions a la premsa.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada