dimecres, 1 de febrer del 2012

SANT BOI, LA PIRMI, PxC I MILITIA


El passat dilluns, 30 de gener, vaig assistir per primera vegada a un Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, municipi on governen PSC i Iniciativa, i en el que PxC va obtenir tres regidors les eleccions municipals del 22 de maig. El cap de llista de PxC és David Parada, Secretari d’Organització i Acció Electoral de PxC, persona de màxima confiança de Josep Anglada, que milita a PxC des dels orígens. Parada va anar de número 4 a les eleccions catalanes de 2010. Francisco Pastor és el número 2 i el regidor d'Iniciativa Josep Puigdengolas ha fet aquest post sobre el seu twitter. per mostrar les seves idees d'extremadreta
            Sant Boi és un municipi amb un índex d’immigració d’un 10,34% (8.522 estrangers), molt per sota del 16% que hi ha de mitjana a Catalunya i no hi havia hagut conflictes de convivència. La irrupció de PxC va sorprendre –restant vots sobretot al PSC—, si bé és cert que Parada va fer una campanya persistent i intensa els mesos abans de les eleccions municipals i no té un discurs groller i insultant com mostra, de vegades, Josep Anglada.
            La revista El Triangle sempre ha dit que ell pertanyia a les Brigadas Blanquiazules de l’Espanyol i que hauria portat a PxC joves d’aquest grup ultra. Ell sempre m’ho ha negat, tot i que reconeix haver esta membre de la Grada Jove de l’Espanyol.
            El 9 d’octubre es va celebrar a Sant Boi el Congrés constituent de les Joventuts Identitàries per Catalunya o joventuts de PxC, acte que va motivar una concentració antifeixista que va ser dissolta o aturada pels mossos d’esquadra.
            El passat 6 de desembre vaig tenir el plaer de presentar el meu llibre Xenofòbia a Catalunya a Sant Boi, convidat per Iniciativa per Catalunya Verds i vaig conèixer als regidors  Josep Puigdengolas, Alba Martínez, Miguel Ángel Merino i Luis Pérez.
            Aquest dilluns vaig anar al Ple on es debatia la moció de PxC que estan presentant als ajuntaments on tenen representació, per tal de negar la Renda Mínima d’Inserció als immigrants extracomunitaris. En Josep Puigdengolas em va informar que també hi hauria una sorpresa al final del Ple en relació a PxC.

                    MENTIDES DE LA  RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ
            David Parada va defensar la moció mentint sobre el que diu la llei en relació als bens immobles dels demandants del que abans es coneixia com a PIRMI. Parada va dir que la llei negava a aquesta prestació a qui tenia bens i com que no es pot comprovar si tenen o no bens als seus països d’origen, feien un frau de llei i estaven en situació de superioritat als autòctons. Però tal com van replicar els portaveus dels altres partits, la llei no diu que no puguin tenir bens, sinó que no tinguin bens que poguessin donar guanys per la seva subsistència i que la casa en propietat hi visquin els pares o fills no significa que els doni una renda per viure . No repetiré aquí el que van dir el Tinent d’Alcalde d’Iniciativa, Luis Pérez, que linko aquí, ni la regidora socialista responsable de serveis Socials, Lluïsa Moret. Si vull recalcar que va ser contundent la regidora del PP, Marina Lozano Illescas, que va qualificar la moció de barbaritat, i també Jaume Pujades de CiU que va qualificar-la de torpede a la línia de  flotació de la convivència. Recalco la claredat de PP i CiU perquè contrasta amb el discurs d’altres responsables dels seus partits com Garcia Albiol a Badalona, o el regidor d’UDC de Guardiola de Berguedà, Jordi Carreras que, després de twitejar, tuits d’Anglada,  va fer-ne un demanant als Reis d’Orient quedar-se en atur i un burka, per cobrar més i abans que la resta d’aturats, el qual no ha estat cessat del seu càrrec ni per l’alcaldessa, ni suspès de militància per UDC.
            Un cop rebutjat amb el no de tota la resta de partits la proposta de PxC, Plataforma va presentar una moció contra la pujada del transport públic i va ser votada unànimement per tots. Com van dir els altres grups, qualsevol proposta de PxC si mira pel bé de tots els ciutadans, indistintament del seu origen, li donarien suport. Em sembla una opció correcta, a diferència del que s’ha fet a Vic. Primer Vila d’Abadal dir que a PxC “ni aigua” i després arribar a acords per poder guanyar votacions i governar, o el que fa ara la CUP que abandona el Ple cada cop que PxC fa una moció. 

           
                  
                                 INTERPEL.LACIÓ SOBRE MILITIA
La sorpresa que m’havien anunciat sobre PxC va ser una interpel·lació d’Iniciativa al Grup de PxC referent a la confirmació d’assistència de David Parada a l’acte d’inauguració del centre neofeixista Militia a Barcelona.  El text va ser llegit per la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez Vélez. El text és aquest:

Interpel·lació PxC- 30/01/2012

“Fa algunes setmanes, vam poder veure a diferents mitjans, com PxC, a través de diferents membres del partit, tenia intenció de participar a la inauguració d'un local d'orientació feixista anomenat Militia inspirat en la italiana Casa Pound. Fins i tot vam poder veure com un dels regidors del grup municipal de PxC al nostre Ajuntament, David Parada, va arribar a confirmar la seva assistència a l’acte d’inauguració via facebook.
Tal i com va fer el grup d'ICV-EuiA al parlament (que va remetre 8 preguntes al Departament d’Interior), nosaltres avui volem preguntar al regidor Parada per alguns detalls relacionats amb aquest fet.
-         Suposant que vostè tenia coneixement, quan va acceptar la invitació, que aquest centre social anomenat “Militia” té una marcada orientació feixista i que està presumptament vinculat a grups feixistes italians com “Casa Pound” i “Blocco Studanesco”.

-         Suposant també que a l’hora d’acceptar la invitació i confirmar assistència, vostè tenia coneixement de que un dels convidats a l’acte d’inauguració era Gianlucca Iannone, líder del grup italià paramilitar i violent Blocco Studanesco, i que segons sembla és autor de frases com “el feixisme va ser l’experiència més bonica de la història d’Itàlia”.

-         Suposant que tenia coneixement que Gabriele Adinolfi, fundador del grup italià “Guàrdia d’Honor de Mussolini”, també tenia previst viatjar a Barcelona per participar a la inauguració d’aquest espai.

Li volem plantejar la següent qüestió, senyor Parada. Estarà d’acord amb mi que un quan confirma assistència per anar a un acte d’inauguració o qualsevol altre tipus d’esdeveniment coneix bé qui organitza aquest acte i qui són els convidats. Llavors com explica la seva vinculació i el seu interès en participar en la inauguració de l’anomenat Centre Social Militia i compartir espai amb aquests personatges vinculats a grups obertament feixistes. Com defensa la seva intenció de participar en la inauguració d’un centre que, fins i tot, dubtem que compleixi la legislació vigent per les presumptes vinculacions a grups violents italians?”
      David Parada, que no s’esperava aquesta pregunta, va negar haver posat al Facebook que hi assistiria i va comentar que tot era un muntatge de Roger Molinas d’Unitat Contra el Feixisme de L’Hospitalet. Acabat el Ple, Parada m’insistí que no era cert que ell hagués dit que hi aniria.
Aquí dalt teniu la imatge de Face on Parada diria “assistiré”.
Com explicava jo l'altre dia, Josep Anglada,   -clica aquí- va fer un comunicat negant la implicació de PxC en l'acte de Militia, tot i que estava anunciada la intervenció del seu responsable de relacions internacionals de PxC, Enrique Ravello , i  sembla que el regidor de L'Hospitalet, Alberto Sánchez, segons algunes fonts formava part del nucli organitzador. Anglada va dir en relació a Sànchez (clica), que "tampoc era tan greu que algú tingués relació amb Militia" El responsable de la Casa Pound i Enric Ravello han participat en projecte ssimilars com el Pojecte Impulso de Castellò. Mireu les banderes que surten al vídeo i jutgeu si és o no un grup d'extrema dreta.   
Mireu també qui és Gabriele Adinolfi, que diu ni sinagogues ni mesquites amb el braç aixecat
Informació de Casa Pound aquí al blog de Carles Viñas  



Interior del nou local de Militia. A La foto el regidor de L'Hospitalet, Alberto Sánchez.

16 comentaris:

  1. sou tontos mes no poder que si militia es un centre feixista que esta aquí que esta allà... pero hi ha una cosa que si que sabeu fer be i es dir mentides.

    ResponElimina
  2. Feia temps que no havia llegit un text amb tantes calumnies i mentides. Us monteu unes pel.licules que és per flipar. Jo sóc de PxC de fa temps he anat a moltes reunions i us juro per la meva mare que no he vist mai cap persona d´estètica skin ni caps rapats ni osties. Ni mai s´ha parlat ni de Hitler ni de Franco ni punyetes. Ens teniu por perquè sabeu que estem creiexent electoralment. Vosaltres si que sou uns violents que sempre aneu a rebentar actes de PxC.

    ResponElimina
  3. El centre social aquest es troba a l'hospitalet, es un centre clandesti a un sotan d'un bloc al barri del centre prop l'ajuntament.
    A mi hem van convidar sense coneixe.me i van fer un concert de musica skin, i eren de PxC gent important.
    S'ha d'aturar !!!

    Es a l'avinguda del Carrilet.

    ResponElimina
  4. Los ciuddanos que vivieron en la Alemania Nazi iban vestiditos de normal, no sólo se trata de si alguien lleva o no indumentaria nazi o skin, se trata de sentimientos y los sentimientos muchas veces traicionan al pensamiento.En este caso potenciar el odio a lo extranjero a lo diferente no es más que traicionarse a uno mismo.Aún no os habéis dado cuenta de eso?

    ResponElimina
  5. Jo tambe soc de PxC, ja estic fart d'hipotesis falses sobre el partit. L'identitat de catalunya esta en serio perill i es Anglada l'unic q es preocupa. David parada parlant del pirmi, un tema tant important e iniviativa surt amb un local q ni existeix.... Aixo es lo q l'importa sant boi als comunistes.... Aquesta vegada ja no hi kdara lloc a monjuic per a tan cadaver de rojo pudent. Vixca catalunya !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siusplau, una mica de coherència, ja no en la vostra vida (que suposo que és massa demanar) sino en un mateix comentari.
      No es pot estar fart de que es digui que PxC es un partit feixista i al final del comentari dir que no quedarà lloc a montjuic per a tant cadàver de rojo pudent.
      Si visquèssim en un país digne i democràtic estarieu a la pressó.

      Elimina
    2. Millor serà que t'apliquis la coherència a tu mateix abans de respondre. Si visquéssim en un país digne estarien a la presó? Et recordo que els països europeus "dignes" amb una economia molt més forta que la nostre i que mouen el "cotarro" estàn governats per partits de dretes nacionalistes, que camuflen els seus instints xenòfobs actuant i ningú els diu res. França ha tancat inmumerables vegades les fronteres perquè no entressin inmigrants, a més de deportar sense cap mena d'escrúpol els gitanos rumanesos que, segons el meu modest parer, no eren un grup tan nombrós i violent com per posar en perill la seguretat ciutadana (recordem que viuen marginats de la societat).
      A Alemanya això potser no passa, però si hi has estat més de 3 miserables dies, veuràs que ens veuem com pagesos imbècils i et tracten com a tal. Que saben anglès? Sí, i tant! Encara espero que em parlin alemany més poc a poc, perquè jo sí hi vaig anar sabent alemany. Parlaven ràpid i passaven de la teva cara de mala manera.
      Els italians cremaven campaments gitanos a tort i dret i ha patit algún càstig internacional? No.
      A la república txeca, no veuràs més que Skoda i es monetn l'economia ells sols.
      A Romania, la gent està grassa, però no deixen de consumir els seus productes liposos perquè, com diuen ells: "són els nostres productes".
      Així que, adonat que els altres països són així i es consideren dignes. Perquè nosaltres no ens hi hem de considerar per un comentari que ha fet un home que només et volia xinxar?

      Elimina
  6. Queda muy claro tras leer el artículo que la finalidad es atacar al partido de Anglada, estando muy lejos de transmitir una noticia o realidad, y mucho menos de forma objetiva.
    El autor se deslegitimiza el solo cuando para explicar algo pone en duda cualquier explicación del atacado y da por cierto cualquier rumor sin pruebas para reforzar su débil argumentación.
    Por cierto ¿Donde está la respuesta de David Parada a este respecto?
    Gracias

    ResponElimina
  7. PxC és un partit feixista que es disfressa com "només" un partit populista i xenòfob. Molts votants es deixen enganyar per la imatge, així com, fins i tot, alguns candidats. El nó. 1 i 3 de Salt, per exemple, van descobrir que realment PxC era una colla de nazis (les seves paraules van ser gairebé aquestes).
    Més informació sobre la realitat de PxC:
    http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2011/09/23/no-ens-deixem-enganyar-pxc-es-un-grup-feixista/

    ResponElimina
  8. El Centre Social Militia no és un centre feixista. Gianlucca no pertany a cap grup violent. Haurieu de llegir més sobre casa pound i el que fan i no fer cas a noticies sensacionalistes.
    Per altra banda, al centre social pot anar qui vulgui sempre que sigui amb respecte i sense males intencions, ja sigui del PSOE, PP, CIU, PxC, etc. i també pot anar a fer conferències qui vulgui, sigui de la idiologia que sigui.
    Ja està bé de parlar sense saber ni la meitat. Algú ens ha trucat per saber les nostres intencions o activitats? O només heu donat per suposat que com el model social de casa pound ens agrada, ja som feixistes i sectaris? Després dieu que som tancats de ment... << Se cree el ladrón que todos son de su condición>>.

    ResponElimina
  9. qui és Anglada... qui són els seus seguidors doncs? http://www.youtube.com/watch?v=jh1T8P7MOQA&feature=related

    ResponElimina
  10. Endavant amb la lluita antifeixista, company! Ni un pas enrere davant els discursos xenòfobs!

    Salut!

    ResponElimina
  11. El centro militia no existe ...es un invento de la democracia ...jaja

    ResponElimina
  12. vinculen a UCRF amb ETA tots ataquen a la democràcia que jo sàpiga ETA no ha deixat les armes... que sera lo pròxim de UCRF

    ResponElimina
  13. Jo he conegut a PxC fa poc gracies a UCRF i contra mes diuen d'anglada millor hem cau i mes m'agrada.
    Ara gracies a UCRF ja se a qui votare jo i la meva familia.

    Es molt fort que mentres milers de catalans es moren de fam per no tenir ingresos ni ajudes vosaltres guarros parleu sobre un local inventat...... No us dona vergonya.

    Soc en Joan riells codony i visca anglada !

    ResponElimina