dilluns, 10 de desembre del 2018

Plataforma per Catalunya (PxC) abandona la Federació Respeto. Això facilita la convergència, entrada individual o integració de la majoria de regidors i miltants de PxC a/ amb Vox


Tal com ja anunciava dimecres, Plataforma per Catalunya (PxC) abandona la federació Respeto, nascuda fa dos anys i mig amb la confluència del Partido X la Libertad (PxL) i España 2000 i independents o exmilitants d'altres grups, a la que s'hi va sumar com Iniciativa por Albacete, un grup de Jaén i una candidatura del Escorial. Els mals resultats de Respeto a Andalusia i el bons de Vox, han accelerat la descomposició de Respeto. Així ho van comunicar els dirigents de PxC, encapçalats pel seu president, August Armengol, a la reunió de Respeto d'aquest dissabte a Madrid. 
Mentre PxL va cap la seva dissolució, no està clar com continuarà España 2000 que vivia una certa bifurcació entre els sis regidors del Corredor de Henares, liderats per Rafa Ripoll, i el líder històric del partit, l'últra valencià, José Luis Roberto. Aquest cap de setmana persones influents de Respeto no vinculades a España 2000, con Inma Sequí, han tret la sigla Respeto del seu perfil a les xarxes socials.  Caldrà veure que fan els grups de Respeto del Escorial, Jaén i Albacete. Segons m'han confirmat dirigents de España 2000, ells continuaran a Respeto fidels als seus compromisos i, si els toca i s'ha de fer, "serem nosaltres els últims que tanquem la porta i apaguem la llum". No és cap secret que José Luis Roberto pel seu passat com a Secretari General Tècnic d'ANELA (Asociación Nacional de Locales de Alterne) està lluny de l'ideari de Vox de família cristiana i contra l'avortament.
 Pel que fa a Plataforma per Catalunya, PxC tindrà les mans lliures bé, per integrar-se individualment la majoria dels seus militants i regidors a Vox, bé per intentar una poc probable coalició amb Vox de cara a les municipals i europees. La Secretària General de PxC, Mònica Lora, va parlar d'aquesta qüestió amb Javier Ortega Smith a l'acte que van fer dijous a Girona, i no sembla que Vox vulgui coaligar-se amb el que queda de PxC, però sí acceptaria als seus militants i regidors, sobretot perquè tenen implantació local en algunes comarques que Vox no en té.
 Javier Ortega Smith, José Casado (Segadors del Maresme) i Mónica Lora, dijous a Girona (Foto Quico Sallès)
Respeto el dia de la seva creació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada