dissabte, 25 de maig del 2013

XERRADA-COL·LOQUI, "IMMIGRACIÓ, XENOFÒBIA I ULTRADRETA" AL VENDRELL, EN EL MARC DELS ACTES PREVIS A LA MANIFESTACIÓ DEL 29 DE JUNY, L'ENDEMÀ DEL RELLEU A L'ALCALDIA PEL PACTE D'UNITAT PSC,CiU,ERC, PP, que es va fer per evitar que la segona força política (CiU) governés 4 anys amb el suport de PxC

Ahir vaig tenir el plaer de fer una xerrada col·loqui al Vendrell sobre immigració, xenofòbia i extremadreta, convidat pel Col·lectiu La Trinxera , justament l'endemà que el cap de llista més votat i amb més regidors, Martí Carnicer del PSC, assumia l'alcaldia, en compliment del pacte de govern que PSC, CiU, PP i Junts pel Vendrell-ERC, van signar fa dos anys per evitar que la segona força política, CiU, encapçalada per Benet Jané, que havia estat alcalde els períodes 1999-2003, i 2007-2011, és fes amb l'alcaldia gràcies al suport del regidors de PxC. El pacte establia que Jané seria alcalde els dos primers anys i Carnicer els dos restants. Jané en el mandat anterior, tot i empatar en regidors amb el PSC, es va negar a fer govern d'unitat i va governar el període 2007-2011 estant en minoria, gràcies al suport extern de PxC.
      Van assistir-hi a la xerrada unes 50 persones, entre les que hi havia membres de diferents col·lectius socials i polítics del Vendrell i de la comunitat islàmica. Jo vaig explicar l'origen de PxC, el paper d'August Armengol en la conversió de la Plataforma Vigatana d'Anglada en Plataforma X Catalunya, els probables interessos econòmics que havien denunciat el PSC pel que fa a Finques Armengol,  i les seves contradiccions i maneres de funcionar. Manerers de funcionar de PxC i Anglada que no ha impedit que, tot i que molts dirigents de PxC marxen disconformes amb el discurs, les finances i les maneres de fer d'Anglada, PxC ha anat pujant, sobretot en l'àmbit municipal. Com ja es va fer públic fa dos anys, alguns militants i regidors de PxC del Vendrell van deixar el partit donant suport a Via Democrática, de l'ex Secretari General de PxC, Pablo Barranco, després de denunciar que l'assignació mensual del treballador de PxC del Vendrell la cobrava la nòvia d'un regidor de Manresa que no anava gairebé mai al Vendrell  i Anglada s'estava quedant els diners (clica)
       En relació a la manifestació que s'ha convocat pel 29 de juny (# 29jcontraelfeixisme, clica), a la que, a diferència  de la que es va celebrar ara fa una any a Vic, que només va rebre el suport de la CUP, afortunadament s'hi han adherit ja altres forces polítiques com el PSC i Esquerra Unida i Alternativa, vaig comentar que em semblava important que la mobilització fos unitària i àmplia. En canvi vaig qüestionar l'oportunitat de fer contramanifestacions a actes de PxC el mateix dia i a la mateixa hora, donat que poden acabar beneficiant a PxC, i que el mateix Anglada m'ha manifestat alguna vegada que ja li va bé que es contramanifestin contra ell, donat que venen els mossos, es poden provocar incidents, surt a la premsa i ell es fa la víctima.
       En el debat diverses persones van comentar si August Armengol, que a diferència d'Anglada té un discurs més educat i no es veu involucrat com Anglada en baralles, podia ser o no el relleu d'Anglada. Com vaig explicar Anglada ha estat forçament qüestionat pels certs regidors de l'àrea metropolitana de Barcelona pel seu discurs contradictori (votar a favor d'una moció de l'Associació de Municipis per la Independència) i les seves maneres de fer i actuar. I hi ha qui creu que, mentre Anglada, que es va enfonsar en vots a les passades eleccions catalanes a Vic, baixarà en vots i regidors les properes municipals, Armengol, en ser PxC l´únic grup d'oposició al Vendrell, potser acabi sent d'aquí dos anys la força més votada. 
        També en el debat es va parlar del Casal Tramuntana, algun dels seus dirigents té vinculacions amb El Vendrell i algun altre militant d'extremadreta neonazi, que va sortir fa uns anys a TV3, sembla que tindria molt bona relació amb algú de PxC del Vendrell.
    Properament faré un article més extens d'anàlisis de la situació del Vendrell. Gràcies a La Trinxera per convidar-me i als que veu venir a l'acte! Ens veiem el 29 de juny!
Recomano aquest article de Laia Gomis 
Manifest i web de la manifestació de 29 de juny, clica 
Entrevista RTV EL VENDRELL, minut 2, 50. 






Falta el text i vídeo....
Anglada, August Armengol i darrera d'Anglada i a dreta de la foto de perfil, membres de Tramuntana, sis setmanes abans d'inaugurar-se com a Centre Militia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada