dimecres, 7 d’octubre del 2015

UN SECTOR DE LA ULTRADRETA ES MANIFESTARÀ EL 12-O A MONTJUÏC, I L'ALTRA A PÇ CATALUNYA, SENSE LA COBERTURA DE SOCIETAT CIVIL CATALANA. SCC ESTÀ FORÇA DEBILITADA PER LA SEVA INCAPACITAT PER FER GRANS MOBILITZACIONS, ELS LLIGAMS ULTRES (J.R. BOSCH), I AFECTADA PEL MALESTAR DEL PP I C'S QUE NO VOLEN ANAR AMB FALANGISTES I PXC


El proper dilluns, 12 d'octubre, se celebraran a Barcelona les dues convocatòries ultres del Dia de la Hispanitat. La dita teòricament constitucionalista, es a dir que agrupava també a dirigents i militants del PP i Ciutadans (i algun del PSC), que altres anys havia estat convocada per Societat Civil Catalana a Plaça Catalunya, en la que també s'hi manifestaven amb les seves pròpies pancartes i símbols, Plataforma X Catalunya, Falange Española de las JONS i el Casal Tramuntana. I la de La España en Marcha (abans La Falange FE, Alianza Nacional, Nudo Patriota,  Democracia Nacional, etc...) a Montjuïc, si bé aquesta tindrà bastantes absències i hi haurà menys participació.
Societat Civil Catalana (SCC), formada amb el suport de mig centenar d'entitats, pretenia ser com una mena d'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de l'espanyolisme, i estava presidida per Josep Ramon Bosch, que un any abans havia creat amb dirigents de diferents grups ultres el col·lectiu Somatemps. Bosch, vinculat a la ultradreta, va anar a l'acte d'homenatge a l'aixecament franquista del 18 de juliol de 2013 al Coll del Moro i Gandesa. Però en veure que Somatemps s'identificava a la ultradreta va impulsar SCC de la que n'era fins fa uns dies president.
Ara fa un any SCC va convocar amb un gran desplegament publicitari i mediàtic, un acte a la plaça de Catalunya de Barcelona el 12 d'octubre que volia ser la rèplica de la Via Catalana i que pretenia atreure a les bases de PP i Ciutadans. Però només va mobilitzar a un es 35.000 persones, i l'aparició de banderes franquistes, falangistes, de PxC i del Casal Tramuntana va incomodar als partits dits constitucionalistes. Més a més en molts dels actes de SCC el servei d'ordre estava format precisament per militants de Falange de las JONS i altres grups ultres. 
En aquest context la concentració de Plaça Catalunya, ja no la convoca SCC, sinó cinc entitats que forman part  de la mateixa o li havien donat en un moment o altre suport com Somateps, Convivència Cívica Catalana o Movimiento Cívico d'Espanya i catalans. I mentre el PP i Ciutadans han dit que no hi donen suport, tot i que sí hi poden anar militants a nivell individual, Plataforma X Catalunya, Falange Eespañola de las JONS, MSR i Soberanía y Libertad han fet cartells propis convocant l'acte i la manifestació prèvia de Passeig de Gràcia.
Societat Civil Catalana ha convocat un acte propi pel diumenge 18 de octubre a las 12:00 hores al Teatre Poliorama, per celebrar la Festa Nacional de Espanya amb el títol: “La España que nos une”.

   
Cartells de convoicatòria dels actes de Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya

EL QUE QUEDA DE LA ESPAÑA EN MARCHA A MONTJUÏC

Ple que fa a la concentració de Montjuïc, que els últims dos anys ha estat convocada per La España en Marcha, autora de l'atac a la seu de la Generalitat a Madrid l'11 de setembre de 2013, integrada per Democracia Nacional, Alianza Nacional, La Falange FE, Nudo Patriota i Movimiento Católico Español aquest any només rep el suport de Falange FE i Democracia Nacional, sota la sigla de Coalición Nacional que és amb la que van anar junts a alguns municipis a les passades eleccions municipals. Alianza Nacional amb el seu polèmic líder, Pedro Pablo Peña, de moment no tenen previst participar-hi.  
L'any passat també convocaven l'acte el desaparegut  Frente X España de David Castillo,el grup de Democracia Nacional (DN) de Cardedeu, dissolt després de l'esperpent personal i familiar de la seva líder Ana Castillo, que era la nova cara de DN a Catalunya, i la inexistent División Europa que no era res més que un grup de militants o simpatitzants de DN empleats en l'àmbit de la seguretat a locals d'oci. 
Caldrà veure finalment si s'hi afegeixen més grups i sembla que de Madid no vindran més de 50 persones, a diferència dels anys anterior que van venir quatre autocars.Tampoc hi serà el Nudo Patriota i, s'ha de dir que Falange-FE ha patit la baixa de destacats militants. A les onze es concentraran a Plaça Espanya i a les 11,30 sortiran en manifestació fins la Plaça de Sant Jordi on faran l'acte.
El fet que hi hagi una convocatòria antifeixista a les 11,30 a Gran Via Rocafort pot motivar que els Mossos d'Esquadra no esl deixin concentrae-se a les Torres Venecianes de Pç Espanya i els facin sortir de més amunt.  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada