divendres, 9 d’octubre del 2015

CONVOCADES DIVERSES CONCENTRACIONS I MANIFESTACIONS ANTIFEIXISTES PEL 12 D'OCTUBRE.

Ignoro si des d'allà voldran anar cap a Plaça Catalunya i trobar-se amb la de Movimiento Cívico d'Espanya i Catalans, Somatemps, Falange de las Jons, Plataforma X Catalunya, SyL, MSR, etc, o cap a la Plaça Espanya d'on sortirà la de Democracia Nacional i La Falange FE (la que els anys anteriors es va fer sota la sigla de La España en Marcha, però sense  Alianza Nacional de Pedro Pablo Peña, ni el Nudo Patriota Español que aquesta any no hi seran ).



 PROGRAMA D'ACTIVITATS DE LA PLATAFORMA ANTIFEIXISTA
 
Estrena Documental de MetroMuster
Suport Encausades 12OCT-2013
TOTES SOM ANTIFEIXISTES
Després del documental, col·loqui, pintxos i música.
Espai Jove La Fontana
Carrer Gran de Gràcia 190
L3 Fontana
————————————
DISSABTE 10 OCTUBRE – 20H
————————————
CONCERT ANTIREPRESIU
▷ Stage Bottles (Oi! Frankfurt)
▷ Suspenders (StreetPunk Bilbo)
▷ Revenja (Punk Oi! BCN)
DÈSPRES DELS CONCERTS: DJ’s PARADES DE MATERIAL, ENTREPANS, CERVESA ARTESANA.
5€ Bo d’ajut
20h Obertura portes
Casal Autogestionat De Joves LA MOLA
C/ Canal de la Infanta (Molins de Rei)
RENFE R1-R4 – NITBUS: N50
STREET MUSIC CULTURE
PLATAFORMA ANTIFEIXISTA
——————————-
DIUMENGE 11 OCTUBRE
——————————-
11H – JORNADES ESPORTIVES
al Parc del Clot
TORNEIG ANTIFEIXISTA
de Futbol, Basquet i Ping-Pong
Inscripcions a: http://antifa.cat/inscripcions
DINAR POPULAR, TALLER de serigrafia, paradetes de material, BARRA i musica.
18H – XERRADES
▷ Salamanca Antifacista
▷ Encausats antifeixistes (12o-2013 i sergi)
▷ Del feixisme historic al feixisme actual (Manel Lopez, historiador)
▷Xerrades per confirmar
CASAL DE JOVES DEL CLOT
Gran Via de les Corts Catalanes 837 (amb Badajoz) L1 Glòries
————————————–
DILLUNS 12 OCTUBRE – 11:30H
————————————–
MANIFESTACIÓ
12 OCTUBRE  RES A CELEBRAR
★TOTES SOM★ ANTIFEIXISTES
11:30H ROCAFORT (amb Gran Via)

ALTRES ACONVOCATÒRIES ANTIFEIXISTES



PINTEM EL 12 D’OCTUBRE D’ANTICOLONIALISME.
El 12 d’Octubre es celebra el dia de la hispanitat, tot recordant el mal anomenat “descobriment” d’Amèrica l’any 1492.
A partir d’aquesta data i amb el finançament de les corones europees i sobretot de la Península Ibèrica, comença el saqueig al “nou món”. El robatori dels recursos naturals i la destrucció de les seves cultures imposant una cultura i una religió totalment alienes a les habitants d’aquelles terres. També els colons violaren i assassinaren a les dones natives, doncs, com a homes blancs europeus les veien inferiors no només pel fet de pertànyer a una civilització diferent (i per tant inferior) sinó pel fet de ser dones, cosa que els feia creure que podien fer amb elles el que volguessin.
És a partir d’aquesta invasió i de tota la visió que es desenvolupa des de les elits (homes europeus) de les natives i del nou món com s’arriba, amb anys d’història d’opressió, destrucció, marginació, robatoris i explotació, a l’actual situació econòmica d’Amèrica del sud (doncs EEUU i Canadà, a l’Amèrica del nord es donen pressa a independitzar-se i crear nous estats igual de colonialistes): els estats occidentals segueixen robant i explotant imposant-se primer per la violència armada i més tard per la violència econòmica i estatal.
A més d’aquesta connotació profundament imperialista, el 12 d’Octubre també, en tant que suposa el “dia de la hispanitat” té una part profundament tradicionalista que ràpidament ha desembocat en l’exaltament de les idees feixistes i franquistes. És l’habitual en aquesta jornada veure “la rojigualda” anomenada “preconstitucional”, com a eufemisme, per no dir franquista i no fer evident que no s’ha trencat amb el règim feixista que va imposar Franco.
Cada 12 d’Octubre la policia actua en defensa del feixisme, cada any hi ha alguna detinguda per algun dels fets que succeeixen durant aquest dia, doncs la policia defensa concentracions i manifestacions obertament feixistes, deixant ben clar que mai es va trencar amb el règim feixista, doncs l’Estat s’està guardant aquesta carta per a quan li faci falta fer-la servir per tal d’esclafar qualsevol moviment anticapitalista en quant comenci a ser perillós per a l’estructura estatal.
Ser antifeixista no és cap delicte: SERGI LLIBERTAT!!
 Assemblea Llibertària del Raval


ACTE A TARRAGONA
El Bloc Anticapitalista de Tarragona ha convocat un acte polític aquest proper 12 d'octubre. «El 12 d'octubre, que en una altra època va ser el dia de la raça, la ideologia espanyolista té un de les seus pilars fundacionals: convertir en orgull nacional el que ja en la seva època Fray Bartolomé de las Casas va qualificar de barbàrie, la invasió, expoli i genocidi del centre i sud d'Amèrica, amb la participació d'una fracció de la classe dominant catalana», asseguren.
Lluny de separar-se d'aquests «símbols imperials», l'Estat espanyol i la seva ideologia continuen rememorant el 12 d'octubre. És per això, afirmen, que «les classe oprimides, les dones i sexualitats criminalitzades i els pobles treballadors hem de denunciar aquests símbols per a poder construir un front de lluita ampli que ens apropi a un futur digne».
L'acte polític començarà a les dotze del migdia a la Rambla Nova, a l'alçada del Teatre Metropol, i comptarà amb la participació de Quim Boix, membre de la presidència de la Federació Sindical Mundial, i amb Nines Maestro, militant de Red Roja. El lema de l'acte és «Contra el feixisme! Contra l'OTAN! Organitzem-nos per construir poder popular!».
 
Foto de la manifestació ultra de l'any passat a Montjuïc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada