dimecres, 16 de març del 2016

L'ANUNCI PER PART DEL BARÇA DE CREAR UNA GRADA D'ANIMACIÓ, REIVINDICACIÓ HISTÒRICA DELS BOIXOS NOIS QUE VOLEN TORNAR A TENIR VISIBILITAT, MOLESTA ALS MOSSOS EN NO HAVER ESTAT INFORMATS, NI HAVER DONAT EL SEU VISTIPLAU





El Barça ha recuperat el controvertit projecte de la Grada o Focus d'Animació al Camp Nou, projecte que ja va intentar Sandro Rosell fa cinc anys després d'haver-lo pactat o promès als Boixos Nois, i que va ser frenat per evitar que els Boixos tornessin a tenir un lloc a l'estadi. Els Boixos van ser apartats com a penya del camp per Joan Laporta l'any  2003, tot i que hi han continuat assistint de manera discreta alguns dels seus membres, sense poder mostrar lliurement la seva simbologia, cosa que sí fan en alguns partits fora de casa.

La decisió de crear el Focus d'animació es va filtrar dilluns i posteriorment fou confirmada per La Junta Directiva que va recalcar  que la creació d'un espai d'animació a l'estadi es fa d'acord amb el que estableix el reglament de la competició. Segons el comunicat del FC Barcelona, la Lliga de Futbol Professional (LFP) especifica que tots els clubs que tenen grups d'animació organitzats, han d'agrupar-los en un espai als estadis amb unes mesures específiques de tancament, control i accessos. 
Així es vol situar a la primera grada del gol nord i tots els integrants de l'espai d'animació hauran de ser socis del club, amb un mínim de tres anys d'antiguitat, majors de 16 anys, i s'efectuarà un control biomètric als qui accedeixin a la graderia, a través de les empremtes dactilars. I els grups que l'ocupin s'hauran de constituir com a associació i cedir el registre dels seus socis i també serien controlats pels Mossos d'Esquadra. 
Tot i que Josep Vives, portaveu del club, ha subratllat que el projecte no té res a veure amb el que volia impulsar l'anterior president, Sandro Rosell l'any 2010, i que va ser criticat per la possibilitat que acollís a grups radicals com el Boixos Nois, els Mossos d'Esquadra no només no hi han donat el seu vistiplau, sinó que el Director General de la Policia de Catalunya, Albert Batlle, ha declarat avui al diari Sport que ni n'estaven informats. Batlle ha recordat que des de fa temps els problemes i actes violents no es produeixen dins de l'estadi durant la celebració dels partits, sinó a fora abans o després del mateix. Així hi ha la preocupació que l'obertura del Focus, tot i que la major part del Boixos no entressin dins, faria d'efecte crida per reconstituir el grup i recuperar la seva influència.
El Boixos van ser expulsats com a grup del camp, després que el 22 d'agost de 2003, uns membres dels Boixos van llençar bengales i posteriorment al partit van apallissar a un magribí fora de l'estadi. Aquesta decisió va provocar una resposta de sectors del grup cap a Joan Laporta amb pintades i amenaces. 
Des de llavors ha continuat demanant tornar a l'estadi de manera grupal, donat que actuant només hi entren mig centenar i sense mostrar la seva simbologia, cosa que sí fan a partits de fora. 


 Els Boixos sí que són presents quan juga fora com es veu a aquesta foto de l´últim partit al Getafe

 Els Boixos ara convoquen només fora del Camp Nou



 L'INTENT DE 2013
El juliol  Al juliol de 2013 els Boixos van aprofitar les declaracions de Guardiola sobre l'actitud del president del Barça Sandro Rosell, per fer un comunicat en el que més a més de criticar Guardiola i Laporta (clica),  recordaven a Sandro Rosell el seu desig de reaparèixer al camp com a grup a la Grada Jove, tal com havien pacta amb ell. Així el comunicat deien "Seguim amb la nostra idea de crear aquesta grada, la nostra posició oberta de col·laboració i enteniment, segueix sent la mateixa i sobretot, volem recordar en el referent al president més indigne que ha passat pel nostre club (Laporta), que cap soci del Barça mereix tornar a passar vergonya per algú com ell"
Aquell va ser el primer comunicat que feien el Boixos després del que van emetre amb motiu dels incidents del 26 de febrer de 2013 quan membres dels Boixos Nois -segons Mossos d'Esquadra- van llançar tres bengales al camp i els seus accessos contra contra els Ultra Sur i altres simpatitzants del Madrid i agredissin a un membre del servei de seguretat. 
En aquells moment els Boixos i el seu grup més violent -segons la policia- els Casuals, estaven obtenit unes 80 entrades per partit a només 10 euros, gràcies al pacte que havia fet Rosell amb Lluís Sureda el maig de 2010 durant la campanya per la presidència,  per normalitzar la seva entrada organitzats al camp i la creació de la nova Grada Jove, trencant així la política vers els Boixos imposada per Laporta el 2003. 
Membres històrics dels Boixos, els Casuals, van ser condemnats el juliol de 2013 per  l'Audiència de Barcelona i el Tribunal Suprem pels delictes d'amenaces, agressions i extorsions que feia aquest grup, si bé la pena va ser molt inferior a la que demanava el fiscal, i durant el judici es van produir diversos incidents com una baralla tumultuosa amb els mossos que els custodiaven.
La qüestió que s'està intentant ara és com crear un espai o grada d'animació, sense que els membres dels Boixos se'n facin els amos, generin problemes amb altres penyes i que aquest retorn a l'estadi els faci recuperar el seu poder i capacitat d'influència dins i fora del camp. 

Batlle desmentint que hi han donat el vistiplau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada