dissabte, 19 de març del 2016

4.000 PERSONES A LA MANIFESTACIÓ DE BARCELONA CONTRA LES DEPORTACIONS DE REFUGIATS. Hi participen diputats de tots els grups tret del PP i C'S

Unes 4.000 persones, segons la guàrdia urbana, han participat a Barcelona en la manifestació que s'ha fet aquesta tarde amb el lema "Benviguts refugiats! Prou racisme!", en protesta per la resposta que està donant la Unió Europea a la crisi de refugiats. Manifestació que s'ha fet en el marc de la jornada de l'ONU contra el racisme. (Clica per llegir el manifest).
La manifestació convocada per la plataforma "Unitat contra el Feixisme i el Racisme" i nombroses entitats com la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), SOS Racisme i Stop Mare Mortum, s'ha iniciat davant de l'Estació de França. Entre els assistents hi havia diputats de CDC, ERC, PSC, Barcelona en Comú i Iniciativa, i la CUP. El fet que Ciutadans no hagi volgut participar ni enviar cap representant, és per a mi una mostra més de l'aliança estratègica, cojuntural o no, que té aquest partit a Catalunya en diferents àmbits o situcions amb el PP i l'extrema dreta.
Els manifestants han fet crits contra l'acord que els caps d'estat i de govern europeus van signar ahir amb Turquia per retornar als refugiats que arribin a Grècia a partir d'aquesta nit, perquè consideren que "és il·legal" i que "viola diferents lleis internacionals" respecte a les persones que fugen de les guerres dels seus països.
La manifestació coincideix amb el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial que s'ha celebrat a moltes ciutats del món, ha demanat que Europa aculli els exiliats dels conflictes a l'Orient Mitjà, a més d'un clam contra la islamofòbia, el feixisme i la discriminació del col·lectiu LGTBI.I ha sortit de l'Estació de França, com a lloc simbòlic on arribaven fa mig segle els immigrants del sud d ela península que venien a Catalunya.

Alba Cuevas de SOS Racisme i David Karbala d'UCFiR atenent als mitjans
Fotos agafades de twitter

1 comentari: