dilluns, 1 d’agost del 2016

ANGLADA CANVIA EL NOM DEL SEU PARTIT PEL DE "SOM IDENTITARIS" AMB LA SIGLA "SOMI". Quan va ser expulsat de PxC va crear Plataforma Democràtica per Catalunya de la que va perdre el control, es va presentar a les municipals per Plataforma Vigatana, i a l'octubre va legalitzar el Front Nacional Identitari que ara passa a dir-se SOMI



Feia mesos que Josep Anglada comentava que anava a canviar el nom del partit que va crear a l'octubre, el Front Nacional Identitari, per un amb més ganxo, donat que s'havia adonat que la sigla Frente Nacional Identitari -a nivell estatal- o Front Nacional Identitari Català (FNIC) no era la millor per recomençar un projecte polític ultra o contrari a la immigració de cara les municipals d'aquí tres anys.
El nou nom i nova sigla, que ja ha estat acceptada pel Ministeri de l'Interior, és "Som Indentitaris" "SOMI". Paraula que vol imitar l'expressió catalana "Som-hi! ", si bé l'escriu  de manera incorrecta ortogràficament.
Així, es pensa utilitzar la sigla amb eslogans com SOMI AMB L'ANGLADA! o SOMPER CONTROLAR LA IMMIGRACIÓ!

Aquesta és doncs la quarta sigla que utilitza Anglada després de la seva expulsió de Plataforma X Catalunya el febrer de 2014
Així primer va legalitzar Plataforma Democràtica X Catalunya (PDxC), al front de la qual no s'hi va posar ell a nivell legal donat que encara lluitava als tribunals per recuperar PxC. Hi va posar com a responsables a Jaume Farrerons i J Manuel Mensa, amb els que trencaria poc després sobretot per discrepàncies amb les idees properes al feixisme italià de Farrerons. Llavors va decidir presentar-se a les municipals a Vic -on seria escollit regidor de nou- amb la sigla de Plataforma Vigatana, sigla legalitzada el gener de 2001 poc abans de decidir convertir el seu projecte en Plataforma per Catalunya. Passades les municipals de 2015, on PxC s'enfonsà estrepitosament, en les que va passar de 47 regidors a la província de Barcelona a només un -Mònica Lora a Mataró-, en les que va ser escollit regidor per Plataforma Vigatana a Vic, va crear el Front Nacional Identitari que ha anat expandint per la demarcació de Barcelona, si bé reconeixia que el el nom i la sigla no acabava d'agradar. Per això el Consell Executiu va decidir canviar el nom pel de SOM IDENTITARIS (SOMI).
Ara caldrà veure com reacciona una de les escissions de PxC, "SOM Catalans", creat pels ex membres de PxC Ester Gallego, Sergi Hidalgo i Enric Ravello, que tenen el suport del Vlaams Belang flamenc de Filip Dewinter i es van presentar les passades eleccions municipals a Vic, i podrien al·legar que el nou nom crea confusió amb el seu. SOM Catalans, de fet, ha utilitzat fins ara la paraula SOM com a identificativa del partit.
 Anglada és ara regidor de Vic per Plataforma Vigatana
Nom i sigla del partit d'Anglada, Front Nacional Identitari que ara canvia a "SOM Identitaris" "SOMI". La nova sigla podria ser qüestionada per "SOM catalans", escissió independentista de PxC (fotos de sota)




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada