dijous, 1 de juny del 2017

JUAN DE HARO, CAP DE DEMOCRACIA NACIONAL JOVEN, DETINGUT PER DIR A LA RÀDIO QUE CALEN MÉS ATACS COM EL DE BLANQUERNA




Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dimecres, 31 de maig, segons han confirmat en un comunicat fet públic avui,  al dirigent ultra vendrellenc Juan de Haro, Jefe nacional de Democracia Nacional Joven, per interrogar-lo i personar-lo davant del jutge, per un presumpte delicte d'odi que hauria pogut cometre amb les declaracions que va fer en un programa de ràdio digital d'ultradreta, en el que va afirmar que "calien més accions tipus Blanquerna". Recordem que membres de Democracia Nacional juntament amb militants d'Alianza Nacional, Nudo Patriota i La Falange-FE, agrupats en la ja despareguda "La España en Marcha" van irrompre a la seu de la Generalitat a Madrid, l'edifici Blanquerna, durant la celebració de la Diada Nacional el passat 11 de setembre de 2013. Per aquest motiu el Tribunal Suprem va condemnar a quatre anys de presó als 14 ultres autor de l'atac.
els fets que han propiciat la detenció es remunten al 22 de març de 2017 quan, mitjançant un programa de ràdio emès per canal ultradretà que s’emetia a través d’una  plataforma digital de podcast, l’autor va declarar que s’havien de reproduir actes com el de la Blanquerna, va realitzar comentaris islamòfobs i contraris a col·lectius de caire antifeixista. En concret, el detingut va fer aquestes afirmacions amb posterioritat a una manifestació que un col·lectiu antifeixista va convocar el 18 de març de 2017 a la capital del Baix Penedès. De Haro va ser un dels militants ultres que el passat 12 d'octubre de 2016 a Montjuïc va amenaçar a la premsa, havent de ser aturat per altres militants de Democracia Nacional per evitar que arribés a interactuar físicament contra algun periodista.



Es dóna el fet que la seu d'ERC del Vendrell o la televisió local han estat objecte en diverses ocasions d'accions signades per la DNJ, com ara pintades on es demanava la pena de mort per Oriol Junqueras o en favor dels condemnats per l'assalt a la llibreria Blanquerna. Aquestes accions van ser denunciades tot i que encara no s'ha pogut atribuir la responsabilitat a ningú.
De Haro sent contingut i aturat per una militant de DN el passat 12 d'octubre quan empaitava i increpava a uns periodistes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada