dissabte, 17 de juny del 2017

L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA FIXA PEL 6 DE FEBRER EL JUDICI CONTRA DOS EX-SECRETARIS GENERALS DE PxC, JUAN C. FUENTES I ROBERT HERNANDO, I CONTRA L'EX REGIDOR D'OLOT, NACHO MULLERAS, PER LA TEMPTATIVA DE PROVOCAR UN ACCIDENT I HOMICIDI DE JOSEP ANGLADA


La Secció Quinta de l'Audiència de Barcelona ha fixat pel proper 6 de febrer de 2018 el judici contra els ex-Secretaris Generals de Plataforma per Catalunya, Robert Hernando i Joan Carles Fuentes, i contra l'exregidor d'Olot, Ignacio Mulleras,  pels “delictes d’homicidi amb dolo eventual en grau de temptativa, danys en grau de temptativa, lesions en grau de temptativa i atemptat contra autoritat o càrrec públic en grau de temptativa”.  Els acusats haurien preparat presumptament un pla per provocar un accident de trànsit el novembre de 2014 a l'expresident de PxC, Josep Anglada, a la carrereta de Tavèrnoles amb un camió conduit per un romanès al que havien contractat per tal que col·lisionés amb el cotxe d'Anglada en un revolt.
El fet que, rebutjant tots el recursos judicials de PxC, el Magistrat Ponent d’aquesta resolució, José María Assalit Vives, hagi fixat data pel judici és un  cop molt fort per PxC. Els tres acusats, Fuentes, Hernando i Mulleras, s’enfrontarien a penes de 9 anys de presó. Fa uns mesos, tot i la confirmació del processament de Fuentes, Hernado i Mulleras, PxC negava la continuïtat del procés judicial contra el seus tres dirigents i va amenaçar de querellar-se amb els periodistes que donessin veracitat als autos judicials.s

Els fets es remunten al 26 d'octubre de 2014 quan l'advocat Francesc Bueno es va reunir amb Fuentes a un restaurant de Tavèrnoles, i Fuentes li va proposar participar en un pla per provocar un accident de trànsit a Anglada -a qui expulsat de PxC- i evitar que es tornés a presentar a les municipals de 2015 amb una nova sigla. 
Aquest presumpte pla consistia en que Fuentes havia d'emborratxar a Anglada en un dinar al restaurant el Roquet de Tavèrnoles -al que havia d'anar-hi sol- i quan sortís en evident estat d'embriagament toparia de tornada a Vic amb un romanès en un revolt. Segons el pla el romanés al·legaria que el cotxe d'Anglada, fent ziga-zagues havia topat en aquell revolt contra el camió que no havia pogut evitar l'accident. L'anàlisis d'alcoholèmia a Anglada hauria d'avalar la versió del caminoner romanès.
Bueno va gravar la conversa i dies després, el 6 de novembre d'aquell any, haven-t'ho comunicat a Anglada i potser als Mossos d'Esquadra, Bueno, després d'haver rebut diversos missatges del Secretari General, Robert Hernando sobre les qüestions pràctiques del pla, tornà  a reunir-se amb Fuentes per ultimar el pla que es faria efectiu aquella mateixa setmana. Bueno va gravar-ho tot com si hi estigués disposat a participar, i tot seguit es desmarcà de la proposta, utilitzant les gravacions com a base d'una querella que Anglada va posar contra aquells tres.

Joan Carles Fuentes i Nacho Mulleras sortint de declarar del Jutjat de Vic per aquests fets


  L'ex-Secretari General de PxC, Robert Hernando sortint de declarar com imputat del jutjat de Vic. A dalt imatge d'Hernando a una recollida de menjar per la "gent de casa"












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada