dimarts, 26 de gener del 2021

El ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, vol il·legalitzar "Génération identitaire" després de les accions de recerca d'immigrants i el bloqueig simbòlic de la frontera del Portilhon amb Espanya a la Vall d'Aran de la setmana passada

     




El ministre de l'Interior francés, Gérald Darmanin, ha anunciat avui la seva pretensió d'il·legalitzar el grup ultra Generació Indentitària, com a resposta al bloqueig  i cerca d'immigrants que van fer dimarts de la setmana passada una trentena de militants amb tres vehicles a la frontera franco-espanyola del Coll del Portillon, al límit de la Vall d'Aran amb el departament d'Occitània. Acció que el grup ultra va batejar com "Operació Pirineus" "Mission Pyrénées""amb l'objetiu de cridar l'atenció i defensar les fronteres franceses d'enemics exteriors com els immigrants africans. Operació similar a la que van fer fa dos anys als Alps a la frontera amb Itàlia sota lemes com  "Frontera tancada. No faràs d’Europa la teva llar".

Génération identitaire es va crear l'any 2012 per Damien Rieu, el seu líder actual és Clément Galant, i es defineix per la seva xenofòbia vers els immigrants, és neofeixista,  islamòfob i defensor del nacionalisme blanc. Diu tenir uns 3.500 afiliats o simpatitzants, i té marques similars a diferents països d'Europa. A Catalunya hi hagut difernets intents de crear o consolidar el grup, però estan inactius o s'han dissolt.  El grup, que té com a símbol la lletra Lambda espartana, es va fer famós el 2012 amb motiu de l'ocupació de la mesquita de Potiers. El grup ha fet accions contra la presència d'immigrants al pas de Calais on hi havien milers d'immigrants que volien arribar al Regne Unit i campanyes "Anti-escòria" dirigides als immigrants. I malgrat els intents de condemnar penalment als seus líders o d'il·legalitzar-los, de moment han acabat guanyant als tribunals. Un tribunal de Grenoble els va absoldre per l'acció similar a la del Portilló que van fer als Alps. El grup va sorgir inicialment com a joventuts del Bloc Identitari, i manté bones relacions amb el  Reagrupament Nacional de Marine le Pen.

   

Imatges del dimarts 14 de gener a la frontera amb la Vall d'Aran al Portillon o  Portilhon

                                                          




                           






2 comentaris:

  1. ¿Por qué siempre etiquetas? ¿Por qué no decir simplemente "el grupo Génération identitaire", en vez de "el grupo ultra Génération identitaire"? Y así con todos los grupos y partidos en todos tus artículos haces lo mismo. Deja que sea el lector quien, por los hechos, juzgue si realmente tal o cual grupo o partido es o no es ultra o facha o cosas así. A partir del momento en que etiquetas como digo, es que no está claro que realmente sean así de mala gente y manipulas tratando de torcer la opinión del lector hacia tu pensamiento. Y en el caso concreto de Génération Identitaire, yo no veo maldad en ese grupo, sino que solo defiende su país. Más bien es el islam el que sí me parece una secta destructiva y un sistema político-religioso totalitario, Mahoma mismo era un caudillo guerrillero que decapitó cientos de personas inocentes y promovía la emigración invasiva-colonizadora, todo ello está escrito en los hadices, forman parte del islam verdadero aunque otra cosa sea que no todos los musulmanes se atrevan a seguir lo más literalmente posible a Mahoma, del cual, por cierto, Alá en el Corán dice que es el mejor hombre y el que mejor ejemplo de vida ofrece.

    ResponElimina
  2. ¿Y de esto no dices nada? https://m.europapress.es/islas-canarias/noticia-guardia-civil-interviene-hotel-gran-canaria-acoge-migrantes-numerosos-jovenes-banandose-piscina-20210130195534.html

    ResponElimina