diumenge, 30 d’octubre del 2011

PRESENTACIÓ DE "XENOFÒBIA A CATALUNYA", DIJOUS 3, PER GIRONA I SALT

El proper dijous, 3 de novembre a les 19 hores, es presenta el llibre “Xenofòbia a Catalunya”, de Xavier Rius Sant, publicat per Edicions de 1984, al Centre Cívic de Santa Eugènia (Can Ninetes) a Girona, carrer Santa Eugènia, 146.
El llibre és un recull de l’arribada de la immigració estrangera a Catalunya, de la gestió que van fer les diferents administracions, del sorgiment de veus i partits xenòfobs, i dels conflictes i polèmiques que es van donar a llocs com Vic, Badalona o Salt.
El llibre explica com a Girona, l’any 1992, tot just acabar el segon procés de regularització que feia el govern de Felipe González, el llavors governador civil, Pere Navarro, i el seu assessor, el recent i prematurament desaparegut, Carles Navales, encarreguen un estudi a les associacions i entitats d’immigrants o que treballen amb immigrants, per tal que fessin una sèrie de propostes per la integració social dels nouvinguts i evitar que sorgissin veus que, com passava a França, culpaven als immigrants de tots els mals i sacsejaven la xenofòbia amb finalitat electorals i polítiques. D’aquí sorgiria l’anomenat Informe Girona que va fer una sèrie de propostes per evitar que els immigrants es concentressin en una sèrie de blocs o barris, generant guetos i la aconseguir la distribució dels alumnes nouvinguts. I per donar-hi resposta la Generalitat aprovaria el primer Pla Interdepartamental d'Immigració en el que s'implicarien 9 conselleries. Propostes que vista la situació, vint anys després al mateix barri de Santa Eugènia o a la veïna Salt, no es van aplicar des de les administracions, amb la necessària fermesa, ni voluntat política. 
             La negativa de l'Equip de Govern saltenc a respondre durant més de dues setmanes a la instància, als mails i a les preguntes fetes en persona a Jaume Torramadé i dos regidors, en  la que s'indicava que si el dia demanat no era possible a causa dels hipotètics actes de cinquè aniversari de la biblioteca, previstos per la setmana passada, es podia fer un altre dia o a un altre equipament, han impedit que es presenti a Salt.   
            La presentació del llibre, organitzada per CODENAF, Cooperació i Desenvolupament amb el Nord d’Africa, anirà a càrrec del periodista Jesús Badenes i de l’autor, Xavier Rius Sant

Convocatòria Tot Salt 

4 comentaris:

  1. Si en Torramadé no ha deixat que es presenti a Salt, serà perquè no vol que l'Anglada vingui i monti un altre numeret.
    Rintuw

    ResponElimina
  2. En Torramadé deixa que l'Àngel Colom faci una reunió del partit dins la Sala de Juntes i prohibeix que un llibre que parla de Salt es presenti en un local municipal.
    Saltenc que no és d'Unió

    ResponElimina
  3. Això del 5è aniversari de la Biblioteca, que ha impedit la presentació del llibre, sí que és divertit. Suposo que l'Àngel Colom va haver de reunir-se al despatx de l'alcade i la Sala de Juntes en estar ocupats tots els equipaments per aquest aniversari.

    ResponElimina
  4. I a l'Anglada li deixaran fer el miting dissabte?
    Es podria fer els tres actes a l'hora. El miting de PxC, el de l'Àngel Colom i la Fany amb els magribins i la presentació del llibre...

    ResponElimina