diumenge, 3 de juny del 2012

DEMÀ PLE A VIC. ES VOL CANVIAR EL REGLAMENT PER EVITAR LA FOTO HABITUAL DE PxC VOTANT SÍ A LES PROPOSTES DE VILA D'ABADAL, DONANT-LI LA MAJORIA


Demà dilluns hi ha Ple Municipal a Vic en el que es debatran propostes polèmiques com la moció d'Iniciativa per cobrar l'IBI als edificis religiosos, que aportaria uns 260.000 euros a l'Ajuntament (clica aquí per llegir la proposta d'Iniciativa) i la de la CUP per tal que l'Ajuntament exerceixi l'acció popular en el cas de les presumptes agressions de Josep Anglada vers dos ciutadans a la Plaça Major el passat 22 d'abril (clica aquí).
També es votarà la modificació del reglament de normes de funcionament del Ple per tal que les votacions no es facin a mà alçada sinó, només, sumant el Secretari els vots que, per nombre de regidors presents de cada grup, obté cada proposta, després de l'explicació del sentit de vot per part dels portaveus. Així s'evitarà la foto habitual des de fa més de mig any en que l'equip de govern de CiU i ERC, mancat de la majoria absoluta, l'aconsengueix gràcies als vots de PxC, que aixequen la mà donant el sí o no a la vegada que CiU i ERC. (clica per llegir Pacte d'Estabilitat entre Anglada i Vila d'Abadal)



Foto que s'evitarà amb el canvi de Reglament del Ple: Anglada i Vila d'Abadal votant plegats una i altra vegada.


Aquest Ple serà el primer que se celebra després de l'exitosa i cívica manifestació del 26 de maig que la majoria de grups van rebutjar anticipadament, amb arguments com que trencaria la ciutat i es farien actes vandàlics, amb uns moviments i pressions mediàtiques mai vistes. (El meu suport a aquesta manifestació m'ha fet perdre l'amistat de Facebook del regidor de la força política que més vegades he votat en els últims 30 anys. Afortunadament els molts regidors i diputats d'arreu de Catalunya que tinc al Facebook, des del PP a la CUP, no m'esborren del Face quan critico o discrepo de les seves propostes!)  
Penso que la manifestació haurà ajudat a la cohesió, donat que va permetre que centenars de persones d'origen estranger, majoritàriament magribins, osonencs, sortissin al carrer i expressessin el seu malestar per tot és que s'ha dit a Vic al carrer i a la Sala de Plens sobre ells. Poder mostrar el malestar en veu alta al costat de gent "de tota la vida" i amb normalitat, es bo perquè evita que altres ho canalitzin de maneres no pacífiques, i només qui pot mostrar els seus sentiments sense por, pot sentir-se integrat al lloc on viu.   
          Aquesta bona entesa de CiU i PxC i el rebuig que va patir la manifestació de fa 8 dies, xoca amb els moviments que s'estan donant en l'àmbit de les associacions magribines d'Osona. Com explicava jo mateix diumenge passat, el blog la web de Nous Catalans (abans sectorial d'immigració de CDC) va lloar la manifestació, i ahir dissabte l'Àngel Colom es va reunir amb alguns membres de les associacions magribines d'Osona que van encapçalar la maifestació.


Ordre del dia del Ple, clica aquí
Comunicat de la CUP sobre les mocions i contra el canvi de Reglament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada