dimecres, 20 de juny del 2012

SANCIONATS DIRIGENTS DE PxC QUE VAN MANIFESTAR-SE AMB BURQUES A LA COPA DEL REI A L'HOSPITALET

(Actualitzat a les 22 hores, mira al final)
El Conseller d'Interior, Felip Puig, va fer públic ahir que el Departament ha imposat multes de 3.000 euros a cada un dels 23 militants de PxC identificats pels mossos, per vulnerar la llei de l'esport en un partit de Copa del Rei entre el Barça i l'Hospitalet celebrat el 9 de novembre al camp La Feixa Llarga, que va ser emès per televisió. Aquell vespre, en plena campanya electoral, PxC va desplaçar les 10 furgonetes de campanya electoral a L'Hospitalet de Llobregat i mentre els militants repartien propaganda a la porta de l'estadi, i membres d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de L'Hospitalet en repartien de signe contrari,  els dos regidrs de PxC, Daniel Ordóñez i  Alberto Sánchez entraven amb els seus dos vehicles a l'estadi amb el passes que els havia lliurat l'Ajuntament. En un dels vehicles hi anava Josep Anglada. Portaven al maleter els burques i la gran pancarta que van exhibir, podent burlar així el control policial del recinte. Poc abans de començar el partit van entrar a dins una trentena de militants que repartien propaganda fora i van seure amb la resta de membres de PxC vinguts de municipis com Sant Adrià del Besos, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Olot, Salt o Torroella de Montgrí.
Llavors, a la segona part, 23 militants de PxC, que s'havien vestit amb burca, es van aixecar amb la pancarta  "Primero los de casa, Catalunya Fundation Europa 2025", a la vegada que mostraven el seu rebuig a l'acord signat pel club amb Qatar Fundation. 
 La policia els  va expulsar de les grades, mentre que el líder de la formació política xenòfoba, Josep Anglada, que en no participar-hi,  va poder continuar a les grades, va twitejar irònicament i penjar al seu facebook: "Per primera vegada es persegueix l'us del burka a l'espai públic!".
Entre els sancionats hi ha els regidors de L'Hospitalet, Daniel Ordóñez i Alberto SánchezMenchu Martí, regidora de Sant Adrià, el de de Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez, i Sergio Palomo, que en aquells moments era regidor a l'Ajuntament de Santa Coloma i ara, després de deixar el càrrec, a l'igual que Alberto Sánchez de L'Hospitalet, està vinculat al Casal Tramuntana.

Foto: Ramon Costa

L'entrenador del Barça, Josep Guardiola, va condemnar aquesta actitud xenòfoba en la conferència de premsa posterior al partit de futbol.
Interior els ha aplicat la sanció mínima que preveu la llei contra el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. 
Plataforma ja ha anunciat que recorrerà les sancions i el regidor Alberto Sánchez ha dit que els que aplaudeixen la sanció són "els que brindaven per l'atemptat d'Hipercor"
El conseller Felip Puig ha fet pública la sanció d'Interior la conferència que va fer al matí al  Fòrum Europa. Anglada hi ha assistit i ha aprofitat l'ocasió per fotografiar-se amb el conseller. El secretari general de PxC, Robert Hernando, ha declarat en el comunicat enviat per Pataforma que "resulta padadoxal que vestir un burka en un camp de futbol suposi una multa i en canvi sumi punts per obtenir ajudes". Penso que aquest comentari seria susceptible de ser penat en base l'article 510-2 del Codi Penal que castiga el dir falsedats manifestes en relació a persones d'un orígen o religió.


 Foto enviada per PxC
Donada la duresa del conseller en sancionar manifestacions fora de la llei, com aquesta mateixa, o la multa de 4.500 euros a Salt a qui, sense identificar-los llavors, se'ls acusa d'organitzar una manifestació antifeixista a l'agost (clica aquí), li recordo al Conseller que continua sense sancionar-se els incitadors i convocants de la manifestació del 21 de març de 2011 a Salt, que es van fer reiterats crits racistes "Si el muerto fuera un moro darias la cara!" plenes de falsedats, es va agredir a la policia municipal i es va acabar sota casa l'alcaldessa intentant entrar per la força i cridant insults de tota mena.  ( i jo mateix vaig ser advertit "d'a veure que escrius demà!")
Com sap el Conseller, la crida a aquesta manifestació del 21 de març es va redactar en el domicili d'un càrrec gironí de la Generalitat, i també des del domicili d'aquest càrrec públic recent nomenada es va penjar total o parcialment a la xarxa fotos i un vídeo de més d'una hora, ple de consignes i mentides que incitaven a l'odi. Per aquesta manifestació s'ha citat a declarar al jutjat (per iniciativa de la Fiscalia) a algunes persones per insults i amenaces, però Interior no ha actuat contra els convocants e incitadors. 



1 comentari:

  1. http://bnptv.org.uk/2012/06/enrique-ravello-guest-speaker-manchester/

    ResponElimina