dilluns, 2 de juliol del 2012

SÍMBOLS ULTRES A LA CELEBRACIÓ DE LA ROJA, LA PRESÈNCIA DE PxC I EL QUE DIU L'ANGLADA

De vegades resulta dificil transmetre els fets en paraules. Avui he anat al Ple de Vic, si bé m'abstindré de fer la crònica. Linko abaix la de Nació Digital, on per cert fan referència a les salutacions sarcàstiques d'Anglada cap a mi i a una de les converses que he mantingut amb ell.  Només dir que quan Josep Anglada ha acusat a la CUP de violents, antisistema i antidemocràtics i ha animat a la regidora independentista, Georgina Rieradevall, a maxar de Vic, l'alcalde no l'ha cridat l'ordre, ni li ha fet retirar aquest comentari.
Darrera d'aquest prec a que marxi de Vic hi ha el fet que la Georgina és nascuda a terres gironines i viu Vic des de fa cinc o sis anys. A Vic encara molts valoren a la gent per si és o no "de muralles endins" o "de tota la vida", per això va arrelar PxC. Però aquest comentari, ni ell és la persona més idònia per fer-lo, ni Vic és el lloc més apropiat. Com explico al llibre Xenofòbia a Catalunya, més de la meitat dels actuals i anteriors regidors de PxC d'arreu de Catalunya ni eren, ni vivien al municipi on van sortir escollits. I la Georgina sí es va poder votar quan es va presentar a les eleccions, cosa que no poden dir molts regidors de PxC, com tampoc no es va poder votar el Sr alcalde, ara fa 5 anys


Quan he arribat al Ple i l'Anglada m'ha vist, m'ha saludat, com altres vegades, amb les seves gesticulacions i simulacions que em dispara. Jo ja n'estic acostumat! Dissabte al vespre, després que jo escribís des de Moià, que només havien anat 50 persones, molts vinguts de Catalunya, a l'acte a Torrejón de Plataforma X La Libertad contra la mesquita, va tuitejar que "Xavier Rius aprofita l'anada als actes de l'orgull gai de Madrid per veure l'acte d'expansió de PxL a Torrejón". I la regidora Marta Riera va tuitejar que jo no sabia comptar, que no eren 50, sinó 200.

Però el que jo volia preguntar-li a l'Anglada era per la presència de diversos regidors i militants de PxC a la celebració d'ahir a la nit a Barcelona, amb una colla de gent que mostrava banderes amb l'àguila franquista,  el símbol de la creu celta i altres simbologies que jo considero racistes o d'extremadreta.
Doncs en la conversa que he mantingut amb ell quan ha abandonat uns minuts el Ple, al marge de comentaris que m'ha fet, i que comenta amb ironia Nació Digital, m'ha dit que el regidor de L'Hospitalet, Alberto Sánchez, no tenia la culpa que li posessin una bandera amb aquell símbol al costat ni de que molts dels qui eren allà fessin la salutació nazi aixecant la mà. Llavors Anglada m'ha fet, allà al mig, algun comentari groller sobre parts del cos que es poden aixecar.
 A la foto que poso aquí sota, treta de Nació Digital, hi és aquest regidor de L'Hospitalet al costat d'altres membres de PxC, un dels quals era amb Sánchez dissabte a Torrejon i tots dos dissabte em van recriminar que parlés d'ells i em culpabilitzaven parcialment de les agressions que han patit. Es cert que Sánchez i el militant de PxC que té al costat d'esquena, han estat agredits aquests últims mesos, cosa que jo he condemnat rotundament i aquí mateix he criticat que alguns sectors antifeixistes no hagin condemnat aquesta violència antifeixista. Condemno les agressions a gent de PxC per motius ideològics, morals i perquè encén espirals, i reaccions violentes.
Però tornant als fets de diumenge a la nit a la Plaça Espanya, la cosa és que el grup amb el que anaven aquests membres dePxC que han sortit a les fotos (i altres regidors que no pugen a la font dels que hi ha fotos, però no s'han publicat!), el grup portava banderes amb la creu celta, l'àguila franquista i, n'hi havia també una amb la creu gammada nazi, i es feien reiterades salutacions nazis o franquistes. Nació Digital ho recull en les fotos magnífiques de Jordi Borràs i, com explica, s'hi veu a gent de PxC i del Casal Tramuntana. S'equivoca Nació Digital quan diu que també hi ha gent del MSR. El que hi ha és antics militants del MSR que fa un any o any i mig van passar-se a PxC.       


Foto: Nació Digital
En acabar el Ple de Vic d'avui, ja al carrer, m'ha cridat i saludat el regidor de PxC Juan Carlos Fuentes, condemnat per la falsa octaveta de 2007. Jo li he preguntat si el coordinador de PxL de Madrid, José María Ruiz Puerta, que el va defensar en aquest cas, és el mateix advocat de Pedro Varela i de Manos Limpias contra Garzón i havia estat president de CEDADE. Fuentes m'ha dit que no ho sabia. Llavors ha aparegut Anglada amb xancletes més relaxat i canviat de roba, i li he fet la mateixa pregunta i m'ha dit que no ho sabia, i un cop més m'ha excusat als regidors de PxC que eren a la Plaça Espanya de Barcelona.
No obstant, a les 19 hores el Secretari d'Organització de PxC, David Parada ha declarat a l'Agència Catalana de Notícies que s'havia obert un expedient a Alberto Sánchez i potser s'aplicaria una sanció exemplar. No es cap secret que Parada té un tarannà educat i crec que està fart de les bronques en les que s'involucra Anglada i altres dirigents. Veurem què passarà.... L'Agència Catalana de Notícies també ha informat de les agressions que han patit a la Plaça Espanya uns immigrants, cosa que recull en fotos Nació Digital, i que els mossos han fet un detingut. EN CAP CAS JO DIC QUE ELS AUTORS DE LES AGRESSIONS A IMMIGRANTS SIGUIN LES PERSONES DE PxC.

..
 

4 comentaris:

  1. nomes hi havia 1 regidor amb els ultres,els altres estaven amb la gent normal, mentider!!!

    ResponElimina
  2. Sí, ten raó que pujat a la font només hi ha un regidor. Hi és també L'A. que ara milita a PxC, al costat de gent, crec, de Tramuntana. Els altres dos regidors de PxC que m'han dit que hi eren, en aquell moment són abaix a la plaça. Però les banderes amb l'àguila, la creu celta, etc... les porta el grup abans per la plaça, però només uns quants pugen a la font.

    ResponElimina
  3. Durant la celebració hi van haver, almenys, 5 agressions contra persones migrants. Si els neonazis de PxC / Tramuntana són agredits és com a autodefensa davant la seva violència cuotidiana i contínua contra migrants, homosexuals, esquerranistes... i qualsevol col·lectiu que no siguin ells. Posar-se a "condemnar" segons quines coses, alhora que es té una relació cordial amb aquesta gentussa, em sembla bastant patètic i perillós.

    ResponElimina
  4. Anònim,
    Jo no puc acusar a la gent de PxC d'haver agredit als immigrants a la Pç Espanya. S'han publicat fotos i ho està investigant qui ho ha de fer.
    Pel que fa a les relacions cordials amb la gent de PxC, jo sempre xerro amb tothom. Després escric i dic el que penso que mai els agrada.
    Condemnar la violència a Catalunya, Euskadi i Espanya, sempre ho he fet.

    ResponElimina