divendres, 12 d’octubre del 2012

UNES 6.000 PERSONES A L'ACTE DEL 12 D'OCTUBRE AMB SÁNCHEZ CAMACHO, ALBIOL, ANGLADA, RIVERA. FORÇA PRESÈNCIA ULTRA: PxC I TRAMUNTANA

Aquest migdia unes sis mil persones segons la Guàrdia Urbana (la Subdelegació del Govern espanyol parla de 65.000) s'han concentrat a la Pç Catalunya de Barcelona, sota el lema "Dona-li la volta, Catalunya és Espanya".
Si bé inicialment els organitzadors han intentat evitar que s'entrés al centre de la plaça amb banderes que no fossin la catalana, l'espanyola amb l'escut constitucional o sense escut, o l'europea, finalment s'han barrejat amb les de simbologia franquista o racista (l'àliga o la creu celta).
Tal i com anunciava jo fa dos dies, Alicia Sánchez Camacho no ha aparegut a la Plaça fins el moment dels parlaments finals, penso, per evitar ser retratada al costat de símbols ultres o de ser-hi si només aplegava dos o tres mil persones. Manuel Parra ha llegit el manifest en català, castellà i anglès i poc després ha començat a ploure.

Tot i que els líders de PxC no han anunciat la seva participació com fan habitualment per twitter, hi eren presents molts d'ells. Així Josep Anglada era a la plaça acompanyat de la regidora Marat Riera, del regidor de St Boi i Secretari d'Organització, David Parada, de Robert Hernando, regidor d'Igualada i Secretari General, de l'ex dirigent del MSR, Alejandro Fernández, ara responsable de PxC a Sabadell. Altres membres de PxC eren amb la gent del Casal Tamuntana, com és el cas de Sergio Palomo, exregidor de Santa Coloma de Gramenent que, en contra del que va dir en dimitir fa set mesos, no ha marxat a fer de missioner a Colòmbia i continua a PxC i Tramuntana. També hi eren presents  membres de Falange, del Movimiento Social Republicano (MSR) i, crec, d'Acción Nacional Revolucionaria (clica aquí per saber què és ANR) que haurien encès les bengales, tal com van fer a  la manifestació de Madrid de fa un mes. 

També hi era Gerard Bellalta, ex cap de llista de PxC a Vilanova i la Geltrú, que va adandonar recentment PxC per crear Catalunya Despera Ja, o Catalunya desperta Ara! (clica).   Bellalta fou acusat ara fa dos anys pel llavors Secretari General de PxC,  Pablo Barranco , d'amagar que havia estat condemnat a dos anys de presó per Tribunal Suprem per vendre contractes de treball falsos a immigrants magribins. Aquest va ser un dels motius pel que Barranco va deixar PxC, i Bellalata va continuar sent uns dels homes de màxima confiança d'Anglada fins fa uns mesos.

Llegir informació sobre la presència de dirigents neofeixistes al digital del setmanana Directa, clica
 fotos: Nació Digital, ACN i  vídeo La Vanguardia. A la foto de dalt Anglada amb Parada i Hernando.


Els mossos d'esquada han fet un gran dispositiu per evitar que es produissin incidents amb el centenar d'antifeixistes que es manifestaven a la Pç Universitat, s'ha produit una detenció i nombroses identificacions i un manifestant anti independentista que portava una estalada per cremar-la, ha estat agredit per equivocació en confondre'l amb un infiltrat pro independència. 
Vídeo de l'acte a Alerta Digital 
 Vídeo de Josep Anglada a l'acte (Alerta Digital)
Vídeo d'Alerta Digital entrevistant a l'ex dirigent de PxC, Gerard Bellalta, ara promotor de Catalunya Desperta Ja!


             DEMOCRACIA NACIONAL A MONTJUÏC
Mentre es feia aquest acte, poc més d'un centenar de persones han participat a Montjuïc a l'acte de Democracia Nacional on ha intervingut Manuel Canduela i el General Blas Piñar Gutiérrez, fill de Blas Piñar, màxim líder de la franquista catòlica Fuerza Nueva, que va rebutjar la transició.Cal recordar que Miguel Menéndez Piñar, net de Blas Piñar i nebot del general Piñar Gutiérrez, es va integrar fa uns mesos al projecte de Plataforma x La Libertad d'Anglada.  
Veure aquí tota la polèmica sobre la convocatòria de l'acte, clica

A la tarda el Casal Tamuntana (Clica aquí per saber què és Tramuntana), malgrat la teòrica manca de llicència d'activitat i de condicions d'aforament anunciades pel regidor del Clot (clica per escoltar declaracions del regidors)  s'ha  omplert en un acte privat.
La web BCN-anti-antifa, propera a Tramuntana fa aquesta valoració de l'acte: Más de 100.000 personas... (clica)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada