dimarts, 2 d’octubre del 2012

On trobar "AMOR A LA CARTA", una novel.la, el meu últim llibre

ACTUALIZAT A 21 DE NOVEMBRE DE 2013
A la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia, entre València i Aragó, tenen "Amor a la carta" a l'apartat de novel·la d'autors catalans amb els de la lletra R. També tenen a Sociològia "Xenofòbia a Catalunya".
---------------------------------------------------------

ON COMPRAR AMOR A LA CARTA I XENOFÒBIA A CATALUNYA

Pots trobar segur la novel·la Alibri (Balmes Universitat, abans Herder) a ABACUS de L'Hospitalet i Vic (les altres si no el tenen te'l porten), a Perutxo de L'Hospitalet, a La Central del Museu d'Història de Barcelona, carrer Llibreteria, (clica per veure disponibilitat)  a la del  Raval i carrer Mallorca, A la Casa del LLibre de Passeig de Gràcia de Barcelona, a Santos Ochoa de Fabra i Puig, 165, entre Virrei Amat i Meridina, Llibreria 22 de Girona (on es presenta el divendres 11 de gener a les 20 h)la xarxa de llibreries locals Bestiari (clica)  i aviat a altres ABACUS.
A Moià en tenen a la llibreria Grau.  
Es pot comprar per correu a Amazon.es
XENOFÒBIA A CATALUNYA el pots trobar a Casa del Llibre de Passeig de Gràcia, potser a la de Rambla Catalunya i a algunes ABACUS, on si no el tenen l'encarrerguen. També el pots trobar a la Llibreria 22 de Girona.

 Lamentablement, tal com va passar fa dos anys amb "Xenofòbia a Catalunya", a alguns catàlegs digitals de llibreries m'etiqueten com autor del llibre que jo no he escrit del periodista -que sempre defensa a García Albiol i justifica a Anglada-, abans anomenat, Javier Tejedor. A alguns catàlegs el llibre d'aquesta persona que va canviar d'identitat surt com de X Rius Sant (clica), i el comentari del mateix com apareix a molts llocs com el último libro, o un nuevo libro de Xavier Rius (clica),  quan ell és el primer que escriu. Fet que com ja vaig dir fa 22 anys, quan el Sr. Javier Tejedor que escrivia llavors de les meateixes temàtiques que jo, va canviar d'indetitat, m'aboca una absurda confussió, que al menys a mi em perjudica.  

 
--------------------------------
Un any després de la publicació de "Xenofòbia a Catalunya", publico la meva novel·la "Amor a la carta", editat per Raima Edicions, que transcorre a L'Hospitalet de Llobregat i al municipi imaginari de Puig d'Empordà els anys 1996 i 1997.
En Joan, un carter divorciat que treballa a L'Hospitalet, canvia de ruta de repartiment i li arriben de tant en tant cartes per un tal Andreu Roca a una casa que s'ha enderrocat i en el remitent només s'hi llegeix "Olga". Intrigat per la reiteració d'aquestes cartes que, en no haver-hi adreça del remitent, es retornen a unes saques que la cap d'un temps són destruïdes, un dia n'obrirà una, llegirà com l'Olga enyora l'Andreu i els moments meravellosos que va viure amb ell i lamenta no haver-lo pogut ajudar, no haver pogut salvar aquella relació. N'obrirà més, s'dentificarà plenament amb les cartes de l'Olga i iniciarà una cerca d'aquesta Olga de la que ja no es podrà fer enrere. 
Una història amb tombs inesperats o no tot és el que sembla.
Comentari al Punt Avui (clica)   
 Jordi Capdevila, 25/1/2013

Intriga en la correspondència amorosa

 Els correus electrònics encara no han pogut posar fi a l'amor manuscrit tramés per correu ordinari ni tampoc s'ha fos el desfici dels carters de tota la vida per aconseguir lliurar les cartes a la persona amb destinació equivocada. Almenys és el que passa a Joan, un carter divorciat, que en un canvi de ruta, rep molt sovint una carta per Andreu Roca amb l'adreça d'un edifici enderrocat i tramesa per una persona de nom Olga. El protocol de correus diu que en aquests casos la carta s'ha de destruir. Però la tafaneria del carter fa que a contrallum percebi que són textos manuscrits. Llegirà una carta i aquest fet canviarà la seva vida. Perquè després, les obrirà totes. I cada carta és una reiteració desesperada de l'Olga a l'Andreu per dir-li que enyora el passat conviscut amb ell i insisteix amb fermesa a retrobar la felicitat conjunta perduda. Són cartes intenses, escrites amb el cor i amb una força sentimental que remou les entranyes del carter, capaç d'enamorar-se d'una persona amb l'habilitat d'escriure unes missives amb tant de sentiment.
Uns dies de recerca minuciosa i nits sense dormir portaran en Joan a tot de peripècies fins que coneix l'Olga i li obre el cor. Un joc de malentesos i confessions permetrà que el protagonista s'adoni que a la vida hi ha molts camins a seguir, i de molt difícil elecció. Especialment per persones amb infantesa difícil, viscuda en entorns amb maltractaments i menyspreu masclista.
Amb un argument tan simple, Xavier Rius va teixint històries d'amors i desamors que van passar a l'Hospitalet de Llobregat fa una quinzena d'anys. Són uns relats que retraten la transformació de la ciutat. I estirant fils de totes bandes, també aconsegueix endinsar-se en la corrupció urbanística de la ciutat.
Ben tramada i amb un estil directe, la lectura de la novel·la es reforça amb la petjada que han deixat al seu autor els anys de lluita en moviments pacifistes i la seva tasca periodística com a corresponsal en conflictes bèl·lics als Balcans i al Magrib. Són actius que arrodoneixen una narració delicada que es va reforçant a cada plana.

Amor a la carta

Xavier Rius

Editorial:
Raima Edicions
(Moià, 2012)
Pàgines: 176
Preu: 17 euros



  Veure entrevista a TV Girona, minut 22 i següents, clica 
 

Presentació a Barcelona, dimecres 7, a les 19 hores, llibreria Alibri, antiga Herder del carrer Balmes.
Anar a Raima Edicions, clica
Informació de la novel.la a l'Agència Catalana de Notícies, clica
Dues ressenyes d'Amor a la carta al Periódico

 Escoltar entrevista sobre el llibre a Entre Hores, Ràdio 4, RTVE
  Informació sobre la novel·la a l'edició digital de El 9 Nou, 28-12-12
 Contraportada El Punt Avui


ON COMPAR AMOR A LA CARTA

Pots trobar segur la novel·la Alibri (Balmes Universitat, abans Herder) a ABACUS de L'Hospitalet i Vic (les altres si no el tenen te'l porten), a Perutxo de L'Hospitalet, a La Central del Museu d'Història de Barcelona, carrer Llibreteria, (clica per veure disponibilitat)  a la del  Raval i carrer Mallorca, A la Casa del LLibre de Passeig de Gràcia de Barcelona, a Santos Ochoa de Fabra i Puig, 165, entre Virrei Amat i Meridina, Llibreria 22 de Girona (on es presenta el divendres 11 de gener a les 20 h)la xarxa de llibreries locals Bestiari (clica)  i aviat a altres ABACUS.
A Moià en tenen a la llibreria Grau.  
Es pot comprar per correu a Amazon.es

 Lamentablement, tal com va passar fa un any amb "Xenofòbia a Catalunya", a alguns catàlegs digitals de llibreries m'etiqueten com autor del llibre que jo no he escrit del periodista -que sempre defensa a García Albiol-, abans anomenat, Javier Tejedor.
Imatges i crònica de la presentació a Barcelona, clica
Presentació a Moià amb el Jaume Clarà i en Jordi Guinart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada