dimarts, 7 de maig del 2013

ANGLADA VOTA A VIC LA MOCIÓ SOBIRANISTA PER SUPRIMIR LA DELEGACIÓ I SUBDELEGACIONS DEL GOVERN CENTRAL, en contradicció al que diuen el seus regidors metropolitants i sense preguntar-se llavors qui serà competent d'aplicar les polítiques de fronteres i estrangeria.

Ahir al Ple municipal de Vic, Plataforma x Catalunya va votar a favor de la moció de l'Associació de Municipis per la Independència, presentada per CiU, ERC, ICV, CUP i SI per demanar la supressió de la de Delegació del Govern Espanyol a Catalunya i les seves quatre subdelegacions provincials. El vot favorable d'Anglada i els altres quatre regidors de PxC va en contradicció amb el que estan votant els regidors de PxC a altres llocs de Catalunya i el que li exigien els seus socis espanyols. Així a municipis com Santa Coloma de Gramenet o L'Hospitalet de Llobregat, PxC va presentar a l'últim ple mocions per declarar-los "municipis lliures del separatisme" i "en contra de les manipulacions històriques dels separatistes" (llegir nota de premsa de l'Ajuntament on posa que la moció "A", ha estat aprovada amb el vot de tots els grups)
    Tal com jo explicava en l'article publicat divendres passat al Triangle (clica), les actituts catalanistes d'Anglada han produït el seu distanciament, no només dels seus antics socis espanyols de Plataforma X La Libertad, ara refundat com Partido X La Libertad sense la presència d'Anglada, sinó també amb alguns regidors de L'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma i altres municipis metropolitants, on PxC va pujar en relació a les anteriors eleccions catalanes, i manifesten un discurs gens catalanista, i econòmicament estan en la línia de l'anomenada  Teoria de la Ferradura (contra el capitalisme financer i especulatiu)
      Però Anglada, que a les passades eleccions del 25 de novembre a Vic, va obtenir només 524 vots, i un 2,71%, front els 2.993 de les passades municipals, rebutja portar a la ciutat d'on és la segona força municipal aquest discurs espanyolista i anticapitalista. Sap que a Vic, on els carrers són plens d'estalades i fins i tot Iniciativa i el PSC defensen posicions independentistes, si adopta la mateixa línia espanyolista dels seus regidors metropolitants i de tantes altres ciutats i pobles catalans, no només no aconseguirà el seu somni de ser la força més votada a les municipals de 2105, sinó que deixarà de ser-ne la segona.  
 
Anglada ahir defensant el seu sí a la moció de l'Associació de Municipis per la Independència per la supressió de les Delegacions i Subdelegacions dels Govern espanyol. Va denunciar el discurs anticatalà del PP


       Per aquest motiu Anglada va criticar via twitter el que va penjar fa uns dies al Facebook el regidor de Manresa, Albert Pericas: "una estelada, una perdrada", "Veréis correr ríos de sangre por las montañas" Pericas, tot i ser de la "Catalunya profunda", és, com alguns altres regidors de l'àrea metropolitana de Barcelona, un antic militant de l'extremadreta i defensor de les postures espanyolistes clàssiques.
        En canvi en el Ple PxC, tot i denunciar el discurs i la política anticatalana del PP, va votar en contra d'una altra moció favorable a que l'Ajuntament ingressés l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana, amb l'argument que els informes del Secretari i tècnics municipals deien que l'Ajuntament podria ser multat i haver de pagar-ho a l'hisenda espanyola amb recàrrec.
         El fet que PxC voti per la supressió de la Delegació i les Subdelegacions del Govern, que són les competents en matèria d'estrangeria, permisos de residència, el centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca i l'execució de les expulsions d'immigrants, és una gran contradicció amb el seu programa polític en relació a la immigració, donat que la moció no deia res de si aquestes competències les assumia o no la Generalitat de Catalunya, deixant de fet a l'Estat sense capacitat d'aplicar la llei d'estrangeria a Catalunya. 


El regidor de Solidartitat per la Independència, Iban Lapeira defensant la mocio. Al cosat Xavier Tornafoch d'Iniciativa i la socialista M Lluïsa Moyano,que també hi van votar a favor


La tinent d'alcalde de CDC, Anna Erra, l'alcalde (ara no afiliat a UDC) i president de l'Associació de Municipis per la Independència, i el tinent d'alcalde d'ERC, Joan López. Ahir López va patir reiterats atacs de Josep Anglada.
         A diferència d'altres plens, on l'equip de govern, que està en minoria (8 regidors de CiU i 2 d'ERC d'un total de 21), aconseguia superar les votacions importants, com la dels pressupostos, amb el vot favorable dels 5 regidors de PxC, que ni tan sols va qüestionar els fons destinats a immigració, cohesió i les entitats d'estrangers, ahir Anglada va votar diverses vegades de manera diferent que l'equip de govern. Tot i això CiU i PxC van presentar una moció conjunta en relació al desdoblament de la via de tren que també es va aprovar. 
       La CUP va presentar una moció en suport de la campanya de boicot a Israel, en motiu del 65 aniversari de la Nakba palestina, que fou rebutjada, en la que PxC va deixar llibertat de vot i mentre Anglada va votar en contra, dues regidores s'hi van abstenir.

EL DIGITAL ULTRADRETÀ ALERTA DIGITAL RECULL AQUESTS FETS. Cada vegad més gent de l'àrea identitària o socialpatriota d'extremadreta parlen més de l'operacio Walkiria

6 comentaris:

  1. Xavier, molt bén explica't tot. Felicitats !

    M'agradaría q parlesis una mica també sobre les anomenades JIXCS on el seu president francesc gesa ha dimitit recentment deixant a les joventuts feixistes de pxc sense lider.

    ResponElimina
  2. PXC ha perdut el nord. Es definitiu.

    ResponElimina
  3. Ja veig que no parles de les Joventuts de pxc... xD

    De totes maneres m'agrada molt lo que escrius.

    Si t'animes, pots trobar a youtube bastanta INFO sobre gesa i les JIXCS i les seves accions...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'amic anònim que el comentes el tema de les JIXCS, si vols m'escrius al mail vinculat al blog que surt a la "biografia, qui sóc", que és xrius1@gmail.com

      Elimina
  4. L'altre dia alerta digital va cruixir a l'anglada jajajaja

    ResponElimina
  5. alex c no diguis tonteries en gesa fa tems que va dimitir ara mateix hi ha una junta gestora per triar precident en rius pobret es un tafane hi es divertit sen pot entera de tot es gay i amb les jixc es fica palote...

    ResponElimina