dimarts, 20 d’agost del 2013

QUÈ SIGNIFICA LA "RUNA ODAL" FEIXISTA QUE EXHIBIEN MILITANTS DEL PP VALENCIÀ? és cert l'argument que a Espanya no hi ha partits d'extremadreta al parlament perquè part de l'extremadreta troba el seu lloc al PP?

Fa uns dies es van difondre per les xarxes social i la premsa del País Valencià la imatge de regidora del PP de Joventut de l'Ajuntament de Canals (Costera), Carme Melissa amb la bandera espanyola que porta l'àliga franquista que va ser publicada pel diari Levante. Fotografia que sembla ser de 2011.

També s'ha difós la imatge de quatre militants de les Noves Generacions (NNGG) o joventuts del PP de Xàtiva, fent la salutació feixista i exhibint una bandera amb la "Runa Odal".

 La imatge correspon al torneig que van celebrar els municipis valencians de Novetlè i Xàtiva d'ultres de futbol d'Espanya i Itàlia. Els assistent van penjar banderes de les seves penyes i van haver de retirar una esvàstica en ser advertits pel responsable del poliesportiu. El secretari d'Esports de l'executiva del PP de Xàtiva, Jorge Roca, formà part d'un dels equips y es fotografià amb bandera feixista al costat d'altres joves, alguns del PP, fent la salutació feixista. A la foto es veu com un jugador encén una bengala, cosa que està prohibit als camps d'esports. 

Fonts del PP han declarat a la premsa que "des de NNGG volen deixar clar que aquests successos individuals i aïllats no són motiu suficient per desprestigiar l'organització, ni per atacar-ne els afiliats".El president de Nuevas Generaciones de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Caballero, ha manifestat que "Es tracta d'una actitud aïllada que no representa els valors que tenen les NNGG de llibertat, tolerància i democracia" i ha informat que s'ha obert un expedient informatiu sobre els fets". I ha afegit que "des de NG volen deixar clar que aquests successos individuals i aïllats no són motiu suficient per desprestigiar l'organització, ni per atacar-ne els 7.000 afiliats". Alfonso Rus i Arturo Torró, alcaldes de Xàtiva i Gandia, van qualificar els fets de “criaturades” i “bromes amistoses”.

Sovint quan ens preguntem com és que a l'Estat espanyol no hi partits d'extremadreta importants, hi ha qui diu que part de l'extremadreta està dins del PP, cosa que aquest fets confirmarien.  Però des del meu punt de vista el que em crida l'atenció és que la bandera amb la "Runa Odal" és un símbol nazi poc freqüent i desconegut per la majoria de gent, cosa que confirmaria la pertinença o la simpatia  a algun grup d'extremadreta neonazi-pagà dels militants del PP que la van mostrar.

QUÈ SIGNIFICA LA "RUNA ODAL"?

 Runes són les lletres d'alfabets antics germànics, nòrdics o anglosaxons. El neopaganisme germànic utilitza la runa d'Odal com a símbol de la gran mare de la natura. També significa el parentesc i els lligams de sang d'una mateixa família, o la unió indestructible d'un grup que comparteix la mateixa sang.

Va se símbol de la 7ª Divisió de muntanya Prinz Eugen dels voluntaris de les SS dels Volksdeutsche (clica) croates "ustaxes" de la Segona Guerra Mundial.
 
La runa Odal també ha estat utilitzada pel grup neofeixista Avanguardia Nazionale de Stefano Delle Chiaie en Italia, pel grup neonazi Wiking-Jugend a Alemanya, i pel grup terrorista supremacista blanc Boeremag a Sudàfrica. Odal tambié va ser el nombre de una revista nazi. Altres grups neonazis també l'han utilizat com emblema tals com Young BNP en el Regne Unit i la Nationalist Coalition en Estados Unidos. A l'Estat espanyol va ser utilitzada per la històrica CEDADE des de 1985 en substitució de la creu gamada. 


He intentat desxifrar què signifiquen les lletres o "rudes" germàniques o anglosaxones antigues de la bandera escrites a sota i a sobre de la runa Odal, però no ho he aconseguit. Aquí hi ha dos alfabets amb el símbol llatí. T'animes?
(Ja hi ha la resposta a Comentaris)



Daniel Terrades, president de NNGG a Gandia

4 comentaris:

  1. Jo crec que simplement és una manera abreujada d'escriure "Hooligans Xàtiva", en una tipografia que recorda a les runes. A dalta l'abreviació de "Hooligans" (HOOLS), i a baix l'abreviació de "Xàtiva" (XTV)

    ResponElimina
  2. Doncs tens raó!
    Més fàcil del que pensava.

    ResponElimina
  3. Mala risa fan els tipets aquests!! Amb dos calbots els enviava jo amb el Hitler

    ResponElimina