dijous, 12 de juny del 2014

"VAN DEIXAR DE COLPEJAR-ME PERQUÈ VAN CREURE QUE HAVIA MORT" , diu la principal víctima de l'atac d'Stroika. El lletrat habitual d'ultres, Wenceslao Tarragó interroga de manera poc respetuosa a la víctima

No ha estat fins avui a la tercera sessió del judici d'Stroika, que se celebra a l'Audiència de Barcelona, quan s'ha fet per primer cop el relat dels fets. La primera es va centrar en qüestions formals, després d'intentar les defenses pactar un veredicte de culpabilitat amb penes no superior als 10 anys, i a la segona els acusats es van negar a respondre a les preguntes de la Fiscalia i les acusacions, i es van limitar a explicar com aquell vespre de 23 de març de 2012 van desplaçar-se des Tarragona, Palafolls, Barcelona,  Igualada, Polinyà o Terrassa, per anar a una festa d'aniversari d'un nen al Bages -sense el nen-, convidats per un amic de la parella de la mare -a la que la majoria no coneixien-, a la que la meitat no hi van arribar perquè es van perdre.

La declaració més esperada ha estat la de la principal víctima, el jove Albert M, que va ser colpejat per un grup de joves encaputxats amb barres de ferro i punys americans, fins que inconscient i havent perdut més d'un litre de sang pel cap, el van donar per mort. 
Albert M, amb dificultats intermitents per expressar-se a causa de les seqüeles que li han quedat, ha hagut de suportar preguntes que es podrien qualificar de mal gust per part de l'advocat habitual d'ultres, Wenceslao Tarragó, que defensa Oscar R R, el qual s'ha presentat al judici amb el número 88 (Heil Hitler, per la vuitena lletra de l'alfabet) tatuat al coll. 

I és que un sanitari que ha declarat per videoconferència des de Madrid, que era casualment prop del lloc dels fets aquella nit, i va se el primer en actuar per aturar les hemorràgies d'Albert M, ha confirmat que des d'on era ell va sentit els crits de Heil Hitler dels agressors, i ha confirmat que tal com diu l'acusació de la Fiscalia, si no hagués intervingut ell al moment, i minuts després una unitat medicalitzada  que li va fer un drenatge allà mateix quan ja havia perdut 2 litres de sang -aquest sanitari va trucar al 112 informant de la gravetat dels cops-, les ferides haguessin estat mortals per necessitat.

A més de l'altre jove que anava amb Albert M, que va aconseguir fugir després dels primers cops, també han declarat els cinc joves que eren en un cotxe al costat de la sala i els hi van llençar una bengala encesa dins del cotxe, fent força a les portes per tal que no poguessin sortir -d'aquí a més de les acusacions també d'una altra temptativa d'assassinat i la el d'incendi-. Tres han explicat com van intentar apagar-la amb les cerveses que tenien  i dos com van fugir després corrent mentre els colpejaven. 


 Imatge de quan el SEM i el sanitari que era al lloc dels fets, fan un primer drenatge que li va evitar la mort


PRORROGADA LA PRESÓ PREVENTIVA ALS 10 ACUSATS QUE SÓN A PRESÓ

D'altra banda l'Audiència de Barcelona ha confirmat la petició de la Fiscalia de prorrogar la presó preventiva als 10 principals acusats, donat que ara es complirien els dos anys de la seva detenció i si no s'hagués prorrogat, haurien de sortir en llibertat. 
L'Audiència ha donat la raó al Fiscal que considera que ja que alguns són reincidents, la gravetat dels fets i les peticions de penes de 37 o 39 anys de presó, hi hauria un evident risc de fuga. La propera sessió serà dilluns vinent que declararan la resta de testimonis. El llavors menor d'edat que va participar als fets, que ja ha estat condemnat, i va reconèixer en seu judici els fets i la versió de la Fiscalia i mossos, ahir es va negar a declarar.

El 10 dels 16 acusats que són a Can Brians, han vist rebutjada la seva petició de llibertat provisional i han tornat cap a la presó en sortir de la sessió d'avui a l'Audiència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada