dilluns, 6 de juny del 2016

CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB LES ANTIFEIXISTES MULTADES PER MANIFESTAR-SE A MANRESA CONTRA EL XENÒFOB "SOM CATALANS"





Imatge de la concentració antifeixista motiu de les sancions
Fins ara s'han celebrat dos judicis contra militants antifeixistes per manifestar-se a Vic contra SOM Catalans, i en el dos casos van ser absolts en considerar la jutge que no hi havia delicte. Però dues persones que es manifestaven contra SOM Catalans han estat multades pel Departament d'Interior per aquesta copncentració de Manresa. El motiu és desobediència a l'autoritat per negar-se a identificar (tot i que quan els mossos ens ho van demanar tothom es va identificar) i les multes sumen 1.202 euros. Per aquest motiu Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha començat una campanya de recollida d'adhesions al manifest que adjunto:

"En defensa dels drets humans: ser antifeixista no és cap delicte.
El 30 de gener vam sortir al carrer per denunciar la impunitat del racisme. Ho vam fer barrant el pas a la formació xenòfoba “SOM Catalans”, un partit nascut d’una escissió de Plataforma per Catalunya, que es va desplaçar fins a Manresa per difondre les seves idees racistes.
Ens vam concentrar per defensar uns barris lliures de feixisme. Per defensar la diversitat, la llibertat, la democràcia, els drets humans. Però l’actuació dels Mossos d’Esquadra, el mateix dia 30 de gener, va ser equidistant, com si de dos bàndols es tractés. Van utilitzar una eina intimidatòria com és la identificació massiva i, posteriorment, van imposar una multa a dues companyes per “desobediència als agents de l’autoritat”. En aplicació de la llei mordassa, demanen un total de 1.202 euros per una “infracció greu”. Unes sancions que ens deixen perplexes. ¿Com s’entén que ens multin per defensar els drets humans? ¿Com s’entén que ens multin si totes nosaltres ens vam identificar? I ho fan aplicant la llei mordassa, una llei que impedeix l’exercici dels nostres drets fonamentals. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va declarar que els Mossos aplicarien aquesta llei “garantint els drets humans”. Casos com els nostres demostren que no és possible.  Veiem, doncs, que tan sols busquen intimidar i desmobilitzar les persones que planten cara al feixisme. Tot això en un moment en què arreu d’Europa aquesta ideologia està vivint un perillós auge.
Manresa va ser declarada ciutat antifeixista per unanimitat del ple de l’Ajuntament. I posteriorment a la concentració de SOM Catalans, el consistori va aprovar una declaració de rebuig a aquesta. A més, el municipi és ciutat acollidora arran de la darrera crisi de les refugiades, fet que demostra un cop més que discursos com el de SOM Catalans, que fomenten l’odi vers aquestes persones, no tenen lloc a Manresa. Són nombrosos també els col·lectius que des de la societat civil treballen per la convivència. És evident, doncs, el suport social i institucional a l’acció que vam protagonitzar.
Per tot plegat, exigim la retirada d’unes multes il·legítimes i desorbitades. Així mateix, reclamem el compromís dels cossos policials en la lluita contra el feixisme. Això és la defensa de la llibertat i la democràcia real.
Nosaltres, el moviment unitari antifeixista, no deixarem de treballar en defensa dels drets humans. Ser antifeixista no és cap delicte!"
SOM Catalans, partit identitari independentista i xenòfob contrari a  l'acollida de refugiats. A la imatge acte de fa un any amb el líder del Vlaams Belang flamenc, Filip Dewinter al centre de la imatge. Al seu costat Ester Gallego, presidenta del partit. I a la dreta de la imatge, Enric Ravello, ex responsable de Relacions Internacionals de PxC  

1 comentari:

  1. Hola, Xavi. Junto con el Homo APM? de la catalana TV3, ¿También conoces a su casi tocayo, el Superpiñeiro de Televisión de Galicia (TVG)?

    ResponElimina