dilluns, 19 de setembre del 2016

CONDEMNAT UN NEONAZI DE TERRASSA A UN ANY DE PRESÓ PER AGREDIR A DUES DONES MAGREBINES UNA NIT DE FEBRER DE 2013


Un jutge del Penal número 1 de Terrassa ha condemnat a un any de presó  per un delicte d'atemtat a la integritat moral, a un home neonazi per agredir i proferir insults racistes a dues noies magribines a qui es va trobar a un autobús de la Línia 3, el 8 de febrer de 2013 a les deu de la nit, a les va amenaçar amb una navalla que una inscripció de les SS alemanyes.

El judici es va celebrar el passat 23 de juny, si bé l'acusat, tot i haver estat citat, no s'hi va presentar, celebrant-se el judici malgrat l'oposició de l'advocat defensor. La sentència el condemna per un delicte contra la integritat moral el neonazi, que ni tan sols va anar al seu propi judici, i li imposa el pagament d'una multa de 350 euros per una falta de lesions a les dues víctimes.

La sentència, que és més lleu del que establiria el Codi Penal, en aplicar-se l'atenuant de dilacions indegudes, donat que la causa va estar un temps paralitzada, també condemna al processat a indemnitzar amb 180 euros una de les dues dones, que va patir policontusions a conseqüència dels cops de puny que va rebre.

Segons considera provat la sentència, l'acusat, que anava vestit de paramilitar, es va trobar amb les dues dones quan viatjava en un autobús de la línia 3 de Terrassa la nit del 8 de febrer del 2013 i, "mogut per l'odi, el menyspreu i l'hostilitat" que sentia per elles "per motius racials", els va començar a donar cops de puny alhora que les insultava amb expressions com "quin fàstic de mores, odio a les mores i marxeu al vostre puto país".

El conductor de l'autobús, en adonar-se dels fet, va parar i va fer baixar a l'agressor i les dues víctimes, a les que va amenaçar amb un ganivet que portava una inscripció de les SS alemanyes. Les dues noies llavors van fugir. La Policia Municipal de Terrassa va interceptar l'acusat poc després i va admetre que havia participat en una baralla amb les dues dones, a les que, segons la seva versió, només havia apartat amb empenta perquè creia que anaven a pegar a la seva mare i a la seva novia. A conseqüència de l'agressió, una de les dones va patir contusions al genoll i la regió frontal esquerra, si bé les ferides sofertes en ser lleus impedeix condemnar el processat per un delicte de lesions.

La sentència, a més de l'any de presó, també prohibeix al condemnat a acostar-se a menys de 300 metres del domicili de les víctimes, el seu lloc de treball o qualsevol altre lloc on siguin durant dos anys.

Personalment en xoca l'actitud del conductor del bus d'expulsar del mateix tant a l'agressor com a les dues dones agredides.




 































´´´´




 ´´
........


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada