dijous, 9 de novembre del 2017

DIMERCRES COMENÇA EL JUDICI A 6 ANTIFEIXISTES ACUSATS DE L'AGRESSIÓ EL 12-10-2013 A UNS ULTRADRETANS QUE EREN A UN BAR A SANTS.


  
 

Fotos de les ferides que van patir les víctimes de l'agressió

El proper dimecres 15 de novembre començarà al Jutjat Penal 22 de Barcelona el judici a sis antifeixistes acusats de les agressions a uns militants o simpatitzants de la ultradreta el 12 d'octubre de 2013, que eren a un bar de Sants després d'haver assistit a l'acte de La España en Marcha a Montjuïc.
Segons l'escrit del fiscal que pots llegir íntegrament aquí al blog (eliminant cognoms i dades personals)  els acusats formaven part d'un grup d'unes 12 o 15 persones que, després de conèixer per un twitt que a un bar del carrer Farell amb plaça Joan Corrado hi havia uns militants ultres,  van sortir del Centre Social Can Vies, portant alguns d'ells pals, barres, totxos, candaus i navalles, i després de posar-se caputxes o passamuntanyes, sense provocació prèvia van agredir  amb un atac "ràpid i contundent" a aquests simpatitzants o militants ultres causant danys físics i destrosses al local i el seu mobiliari, mentre se'ls deia "nazis" i "fatxes de merda" .  
El fiscal els acusa de tres delictes de lesions amb instrument perillós, un delicte de anys i tres faltes de lesions, amb els agravants d'odi i discriminació per motius ideològics, d'abús de superioritat, i d'anat enacaputxats.
El judici està previst que duri tres dies: el 15, 22 i 29 de novembre. Per dissabte al matí col·lectius antifeixistes han convocat una manifestació al migdia als Jadinets de Gràcia. Aquest serà el segon judici que se celebra a Barcelona per agressions realitzades per militants antifeixistes cap a militants d'ultrdreta un 12 d'octubre. Fa dos anys es va condemnar a dos antifeixistes per l'agressió que va patir el militant de PxC i el MSR, Alejandro Fernández, el 12 d'octubre de 2011 a la porta del local The Other Place del Poble Nou a Barcelona, on Democracia Nacional feia un acte.
Com he dit reiterades vegades considero totalment equivocada aquesta estratègia de confrontació violenta i rebutjo les agressions físiques. Que una persona militi o simpatitzi amb la ultradreta no dóna dret a ningú a agredir-lo físicament.  

 

4 comentaris:

  1. Hi ha feixistes de dretes i feixistes d´esquerres. Tots dos consideren la violència
    com una forma legítima de fer política.

    ResponElimina
  2. Y al que puso el tweet no lo mencionas ? Ah, que es amigo tuyo y no se puede relacionar causa efecto

    ResponElimina
    Respostes
    1. No está procesado, ni el fiscal ni la acusación de las víctimas lo pidieron

      Elimina
  3. Dado que no lo solicitó el fiscal, acusar a otra tercera persona de manera indiciaria aparte de las costas procesales te arriesgas a demandas por parte del acusado, y no se tiene una concejalía de urbanismo a mano para con el 3 por ciento o más tener fondos para sufragarlo. Es lo que tiene estar estigmatizados y en España, que tanto dicen que han despertado al nacionalismo español, cuando lo que han hecho es desempolvar los discos Belter de Manolo Escobar

    ResponElimina