dijous, 16 de novembre del 2017

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL ADMET A TRÀMIT EL RECURS D'EMPARA DELS 6 DE BLANQUERNA MEMBRES DE FALANGE I A.N, i SUSPÈN L'ENTRADA A PRESÓ QUE S'HAVIA AJORNAT DIVERSES VEGADES. La mesura també acabarà afectant als de Democracia Nacional que havien demanat l'indult i encara no tenien ordre d'ingrés



El Tribunal Constitucional ha admès avui a tràmit els recursos d'empara contra la sentència del Tribunal Suprem que els va condemnar a 4 anys de presó, interposats pels quatre dirigents de Falange i els dos membres d'Alianza Nacional que tenien ordre d'entrar a presó, però dimarts van aconseguir un nou ajornament a l'ingrés.  Així ho han informat els seus advocats i s'ha publicat després al Facebook Auxilio Azul. Entre aquests sis hi ha el Cap Nacional de La Falange, Manuel Andrino, i el dirigent d'Alianza Nacional, Íñigo Pérez de Herrasti. Pérez de Herrasti és cunyat de l'actual portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, casat amb María Pérez de Herrasti i  germà de Beatriz Méndez de Vigo, exsecretària del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) fins juny de 2017.
La Sala segona del Constitucional també ha admès que, mentre no es resolgui la petició de revisó de la sentència del Tribunal Suprem que va multiplicar per sis o per vuit les penes inicials imposades per l'Audiència de Madrid que ara valorarà, se suspengui la seva entrada a presó. Així doncs, aquest sis condemnats, que tenien una ordre d'ingrés ajornada diverses vegades des de finals de setembre, no hauran d'entrar a presó.  Ignoro quina és la situació legal del membre de Falange condemnat, Juan Luis López, que està des del mes de juny al Kurdistan iraquià combatent amb els peshmergues iazidites, en el grup que lidera l’ultra valencià Juan Manuel Soria Monfort, que lluita amb el nom del creuat del segle XII, Simón de Montfort.
Pel que fa als cinc membres de Democracia Nacional, entre els que hi ha el Vicepresident, Pedro Chaparro, i els dos del desaparegut Nudo Patriota, que de moment no tenien ordre d'ingrés a presó en haver demanat l'indult -petició que encara no s'ha resolt-, també s'acabaran beneficiant de la revisió que farà el Constitucional de la sentència del Suprem que va apujar unes penes de sis o vuit mesos a tres anys i onze mesos o quatre anys i dos mesos.   

Llegir a Nació Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada