dilluns, 25 de setembre del 2023

Citats pel 10 d'octubre per un possible acord amb condemna de conformitat els 18 acusats per la campanya contra la mesquita del carrer Japó de Barcelona. Si no hi ha acord de tots, el judici començarà el 2 de novembre i durarà sis setmanes. Fiscalia demana 10 anys per l'ex líder de Democracia Nacional Albert Bruguera i 6 per Juan de Haro

                             


La Secció Dècima de l'Audiència Provincial de Barcelona ha citat pel proper dimarst 9 d'octubre als 18 militants, ex militants o simpatitzants de Democracia Nacional (DN), que han de ser jutjats per la campanya contra la mesquita de carrer Japó de Barcelona per tal si estan diposats a arribar a una sentència de conformitat, declarant-se culpables però amb unes penes inferiors a les que demana la fiscalia.  Entre els citats hi ha els dos màxims ex dirigents de DN a Catalunya, Albert Bruguera, i Juan de Haro, pels que la Fiscalia demana respectivament 10 anys i un dia de presó i 6 anys i 1 dia.  També es demana penes de 6 anys per altres tres militants o ex militants de DN, i 3 anys i 1 dia per altres deu. Tots estan acusats d'uns presumptes delictes d'amenaces, coaccions, lesions i incitació a l'odi per motius religiosos comesos entre març de 2017 i març de 2018 en el marc de la campanya contra l'obertura d'un oratorio o mesquita al carrer Japó de Barcelona al districte de Nou Barris. Actualment ni Bruguera ni De Haro militen activament a Democracia Nacional i ja no tenen cap càrrec.

Segons detalla l'escrit de Fiscalia, els acusats no es van limitar a manifestar-se en contra o participar en les cassolades que es feien, sinó que els hi atribueix accions d'amenaces i coaccions als membres del centre islàmic, pintades a la porta i persiana, trencament del pany obertura, llençament de xoriço, greix de porc, begudes alcohóliques i excrements.

En el cas que el 18 acusats no acceptin una condemna de conformitat el judici començarà el 2 de novembre i acabaria el 14 de desembre. Alguns d'ells com Juan de Haro tenen altres causes pendents o alguna condemna recent.



Juan de Haro, ex líder de Democracia Nacional Joven

                

Albert Bruguera, ex coordinador o delegat de DN a Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada