dimarts, 6 d’abril del 2021

LA FISCALIA DEMANA 10 ANYS DE PRESÓ PER L'EX DIRIGENT DE DEMOCRACIA NACIONAL, ALBERT BRUGUERA, 6 ANYS PER JUAN DE HARO, I ENTRE 3 i 6 PER ALTRES DOTZE SIMPATITZANTS O MILITANTS DE D.N. PER LA CAMPANYA CONTRA LA MESQUITA DEL CARRER JAPÓ. Els imputa delictes de coaccions, amenaces, lesions i d'incitació a l'odi, la violència i discriminació, d'impedir l'exercici de la llibertat religiosa, fent pintades, inutilitzar la porta, llençar xoriço i begudes alcoholiques a la porta en les múltiples i reiterades protestes que van protagonitzar

 

 

Persiana de l'oratori del carrer Japó durants els mesos de la protesta
                        
Albert Bruguera en una manifestació contra una altra mesquita

 

La Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona demana 10 anys i un dia de presó per Albert Bruguera, ex delegat de Democracia Nacional a Catalunya,  6 anys i 1 dia per l'ex dirigent de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, penes de 6 anys per altres tres militants o ex militants de DN, i 3 anys i 1 dia per altres deu, per uns presumptes delictes d'amenaces, coaccions, lesions i incitació a l'odi per motius religiosos, fets entre els mesos de març de 2017 a març de 2018 en el marc de la campanya contra l'obertura d'un oratorio o mesquita al carrer Japó de Barcelona a la Prosperitat al districte de Nou Barris. Campanya iniciada per un veïns a la que s'hi sumà inicialment Plataforma per Catalunya, però  a la que s'hi va sumar poc després Democracia Nacional. També els hi demana inhabilitació, allunyament, diverses multes i 30.000 euros per reparació de danys morals. Actualment ni Bruguera ni De Haro militen activament a Democracia Nacional i ja no tenen cap càrrec.

Segons detalla l'escrit de Fiscalia, els acusats no es van limitar a manifestar-se en contra o participar en les cassolades que es feien, sinó que els hi atribuiens accions d'amenaces i coaccions als membres del centre islàmic, pintades a la porta i persiana, trencament del pany obertura, llençament de xoriço, greix de porc, begudes alcohóliques excrements. Adjunto part de l'escrit d'acusació on hi ha la descripció genèrica.  L'escrit detalla també els fets i dies en que van participar cada un dels acusats i els delictes que els hi atribueix que són tots o alguns des següents: Coaccions tipificat en l'article 171.1-2 del Codi Penal; amenaces greus, article 169.1-2; lesions i maltracte, article 147. 2 i 3; i incitació a l'odi la violència i discriminació per motius religiosos, tipificat en l'article 510 en el apartats 1-A, 3 i 5.  

Juan de Haro en una manifestació. La que toca el timbal també està acusada i Fiscalia li demana 3 anys.

FRAGMENTS DE L'ESCRIT D'ACUSACIÓ: 

                               



 

                        


 


 


 

No incloc la resta de l'escrit on determina la participació de cada un dels quinze en cada fet i data, donat que hi ha les dades personals i no són ex dirigents públics del partit.  


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada