dijous, 26 d’abril del 2012

SE SUSPÈN LA MANIFESTACIÓ DE DEMÀ A VIC PER PRESSIONS POLÍTIQUES

LA REPÚBLICA DE WEIMAR A OSONA
La manifestació antifeixista que s'havia convocat per demà a la tarda a Vic en repulsa a les agressions que, segons molts testimonis, va fer Josep Anglada diumenge passat a dos veïns de Vic, s'ha suspés per pressions polítiques i policials cap els col·lectius que la impulsaven.
Personalment penso que la suspensió és un victòria d'Anglada, de la mateixa manera que crec que va ser un gran error concentrar-se dimarts davant la casa del líder racista i els incidents posteriors vers ell i la regidora Marta Riera. 
La qüestió, però, és que poc a poc es va normalitzant que Anglada insulti als immigrants, com quan va dir que eren "xusma, xusma, xuma!" i penalment no tingui conseqüències aquests insult a un de cada quatre vigatans. Va ser molt greu que digués que "Vic està ple de moritos i negritos que corren com animals salvatges lliures pel carrer transmetén malalties, gràcies a que vosté senyor Vila d'Abadal els hi dóna totes les ajudes", declaracions fetes com les anteriors a la Sala de Plens i no que tingués consequències penals i encara augmentés més en vots i regidors. I penso que és greu que, si és cert com manifesten tants testimonis i el 9 Nou, que Anglada, begut, va agredir dos joves diumenge a la Plaça, no es faci cap acte amb la participació de les forces polítiques que sí accepten la Declaració Universal de Drets Humans i consideren ciutadans al originaris d'altres estats o als fills dels originaris d'altres llocs del món nascuts a Catalunya.
Però, precisament, si no es vol que el malestar de bona part de la ciutadania esclati amb fets com els de dimarts, els partits s'han de posar-hi al front i convocar-la juntament amb les associacions ciutadanes. 
Com a la República de Weimar, molta gent d'ordre va votar a un líder il·luminat que deia barbaritats perquè el consideraven útil "per posar a ratlla als jueus i als comunistes", però després va acabar guanyant unes eleccions.
   Explicació dels fets, clica aquí

Adjunto l'article de la regidora Georgina Rieradevall de la CUP, i els comunicats de Casal Manel Viusà, Maulets Osona i Coordinadora Antifeixista d’Osona  i el de PxC:


Quan es normalitza el discurs xenòfob... creix la bèstia!

Georgina Rieradevall, regidora de la CUP
La normalització dels discursos polítics xenòfobs i racistes és un fenomen creixent en sistemes formalment democràtics que travessen una crisis econòmica. Els seus líders s’autoproclamen messies i salvadors del poble que pateix la crisi amb la fórmula màgica d’expulsar els culpables de tots els mals haguts i per haver. Els culpables, segons aquests líders ultradretans, són els  immigrants que es veu que pel sol fet de ser-ho ja són sospitosos de ser invasors, delinqüents, violents i escòria humana.
Els sistemes democràtics que consenteixen l’existència d’aquests monstres contraris a la convivència i a la democràcia, en comptes d’il·legalitzar els partits i condemnar els seus líders per fomentar l’odi racial, els permeten presentar-se a les eleccions, els acullen en el sí de les institucions polítiques i els donen un altaveu en els mitjans de comunicació.
Els discursos racistes normalitzats, les mentides propagandístiques i la por que tenim tots al desconegut és la combinació perfecta per votar massivament partits tan legals i democràtics com l’històric Partit Nacionalsocialista Alemany, de Hitler. Tothom coneix en què va desembocar la victòria del nazisme.
Les agressions motivades per l’odi i en contra de la dignitat de les persones han de ser investigades i perseguides. Ara bé, la legislació penal vigent referida als delictes de provocació a l’odi, la violència o la discriminació data del 1995 i, per tant, està desfasada si tenim en compte que el context social ha canviat. A dia d’avui, cal una reforma penal urgent perquè la persecució d’aquests delictes sigui eficaç i especialitzada.
Fa uns quants anys que Josep Anglada, el líder de Plataforma per Catalunya, va passant pels jutjats acusat de delictes de provocació a la discriminació i l’odi, de difusió d’informacions injurioses i d’agressions. De moment, se n’ha sortit prou bé per manca de proves, però sembla que li agrada temptar la sort. El diumenge dia 22 d’abril de 2012, presumptament, Anglada va agredir dos joves pel sol fet de ser uns “moros de merda”, els quals van haver de ser atesos per diverses lesions a l’Hospital General de Vic . Aquests fets van ser presenciats i denunciats per ciutadans sense cap relació amb els agredits. Esperem que, en aquesta ocasió, la justícia no tingui dubtes raonables.
Hi ha qui en nom de la democràcia i la llibertat d’expressió opina que no s’hauria d’il·legalitzar cap partit. Evidentment, fer-ho ha de ser una excepció perquè la llibertat d’expressió és un dels fonaments d’un sistema democràtic. Ara bé, quan un partit polític, fent ús de la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica, atempta contra la igualtat de les persones i fomenta la discriminació per motius de raça, origen, orientació sexual o religió s’ha d’il·legalitzar per preservar la pau i la cohesió social.
Però, ara per ara, no sembla que els governants estiguin preocupats per aquests assumptes. Més aviat, diria, que en nom de la crisi estan jugant a aplicar mesures dràstiques a costa d’anul·lar els nostres drets... i si no, què opinaria Gandhi sobre convertir la resistència pacífica en un delicte?


        COMUNICAT DE CASAL M. VIUSÀ, MAULETS I COORD ANTIFEIXISTA
                ATENCIÓ: A CAUSA DE PRESSIONS POLÍTIQUES, POLICIALS I MEDIÀTIQUES, QUEDA ANUL·LADA LA CONCENTRACIÓ CONTRA LES AGRESSIONS FEIXISTES PREVISTA PER AVUI DIVENDRES

1.- Cal que tothom tingui present, i que no s’oblidi, que les concentracions de dilluns i de dimarts van sorgir arran de les brutals agressions dutes a terme pel líder de PXC el diumenge passat a dos joves pel sol fet del seu color de pell. A més a més, ens vam reunir davant de l’Ajuntament per demanar reaccions per part del Consistori enfront reiterades actituds i conductes impròpies d’un càrrec electe que defensa la “democràcia” a cops de puny al carrer. Tot i així, l’equip de Govern li fa el joc polític dins i fora dels plens i li silencia les contínues amenaces i insults a part de la població vigatana.

2.- Alguns mitjans de comunicació i polítics han equiparat les agressions racistes succeïdes el diumenge passat amb quatre corredisses i crits succeïts el dimecres al centre de la ciutat. Han donat per bona la versió del feixista sobre els fets ocorreguts al carrer, quan ningú s’ha preguntat per què no hi havia els suposats vidres trencats del retrovisor del cotxe al terra i on són els contenidors aixafats. S’ha donat per suposat que els manifestants li van trencar el retrovisor, quan diversos testimonis mantenen que el retrovisor se’l va trencar ell mateix a causa de la conducció temerària que practicava Rambla avall. D’aquesta manera, ningú s’ha qüestionat per què aquest personatge va començar a conduir com un boig, traient fum dels pneumàtics, pujant a les voreres del carrer i gairebé atropellant una família amb cotxet. Nosaltres encara ens preguntem com pot ser que, si cap mitjà de comunicació va ser capaç d’agafar les imatges del suposat intent d’agressió, es pot donar per vàlida la versió d’un conegut mentider que l’únic que busca és pàgines de premsa.

3.- Anunciem que, a causa de pressions polítiques, policials i mediàtiques viscudes en les últimes 48 hores, ens veiem obligats...

i obligades a desconvocar la concentració d’avui divendres davant de l’Ajuntament. Malgrat tot, tenim molt clar que, com a moviments socials d’esquerres, continuarem treballant per conquerir beneficis col•lectius i tornarem a sortir al carrer per a denunciar qualsevol discriminació racista, vingui d’on vingui. Perquè el feixisme avança si no se’l combat!

Maulets Osona
Coordinadora Antifeixista d’Osona
Casal Independentista Manel Viusà de Vic

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)
El president de PxC reclama una actuació urgent de les autoritats per acabar amb l’espiral de violència.
Vic | Redacció.- Després que Anglada i la regidora Marta Riera patissin un violent setge a Vic a mans d'immigrants i radicals d'extrema esquerra el president de Plataforma per Catalunya ha manifestat que està “esperant rebre les mostres de suport per part de tots els partits democràtics”.
Josep Anglada ha qualificat l'atac com “una agressió a la democràcia catalana”, i ha assegurat que l’acorregut evidència que la convivència al nostre país està en perill. “Que un càrrec electe com jo s'hagi vist violentament perseguit per ser agredit suposa un salt qualitatiu intolerable en l'ús del terror per acoquinar a figures públiques com succeeix en d’altres països sense cultura democràtica”.
La regidora de la formació identitària en el consistori de Vic, Marta Riera, també va ser víctima de la ira d'una multitud de prop de 30 violents, en la seva majoria magrebins, que la van envoltar a la Plaça Major de la ciutat i li van barrar el pas. “Em van proferir tot tipus d'insults vexatoris que de seguida es van retornar en sacsades i intents d'agressions físiques”. La intervenció dela Guàrdia Urbana, que va escortar a la regidora fins al seu domicili, va evitar greus danys personals.
Els representants de la formació, que van denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra, van reclamar que “el Govern, la Delegació del Govern i els cossos policials prenguin les mesures oportunes perquè això no torni a ocórrer. No fer-ho seria un insult als valors de la nostra democràcia, i només tindria una explicació: que l'assetjament i la violència contra un partit polític i els seus representants per motius ideològics queden impunes, una cosa inacceptable en qualsevol societat europea”.
El president de Plataforma per Catalunya va recordar que “diumenge passat a la Diada del partit mig centenar de violents de l’ultraesquerra van insultar les famílies i els nens que assistien a l'esdeveniment, i l'endemà centenars de magrebins van venir al portal de casa meva a amenaçar-nos de mort a mi i a la meva dona. Apel·lo a la sensatesa, a la responsabilitat i al sentit comú de les nostres autoritats perquè actuïn de forma immediata i tallin totalment aquesta espiral de violència”.
PxC
Vic, 25 d’abril de 2012

3 comentaris:

  1. Em prenc el plaer d'escriure't una reflexió a una entrada que enllaça Unitat contra el Feixisme a aquesta direcció i de fet és fruit de llegir els teus seguiments, sempre esencials.

    "... Llegint una miqueta aquest molt bon seguiment, el lobby independentista o d'esquerra no els dóna importància estratègica...?

    El rebuig de la violencia i la xenofobia potser hauria de mostrar-se sense cap careta més enllà que la humana.

    Els dóna un paper que no haurien de poder representar. El victimisme mor lligat de mans, com bons amics Lorca o Cernuda ens explicàren..
    "

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord, Xavi. No és possible que aquest senyor "pase de rositas" pels jutjats i es dediqui a insultar, calumniar i injuriar sense sanció.

    La normalitat no pot ser la ignorància i la irracionalitat.

    ResponElimina
  3. Les CUP són més Stalinistes ... Sembla que no s'hagin adonat que Rusia ja no és soviètica.

    ResponElimina