diumenge, 16 de desembre del 2012

DEMÀ DILLUNS PLENS MEDIÀTICS A VIC I SALT

Demà dilluns se celebraran Plens Municipals a les dues ciutats de Catalunya que tenien (ho dic bé?) alcalde d'Unió Democràtica de Catalunya, Vic i Salt.
El de Vic serà el primer Ple en el que Josep Maria Vila d'Abadal ja no és militant d'Unió en estripar el carnet en una roda de premsa que rebé el suport sorprenent de Josep Anglada. 
Però el tema polèmic és que era als primers punts de l'ordre del dia el debat i votació dels pressupostos que Vila d'Abadal, no guanyaria només amb els vots de CiU i ERC (10 regidors), si tenia el vot negatiu de la resta, 11. En l´últim punt estava la presa en consideració del cessament de la regidora de la CUP Georgina Rieradevall, que deixa l'acta de regidora per dedicar-se exclusivament al Parlament. Però l'alcalde ha canviat l'ordre del dia posant al començament del Ple la renúncia de Rieradevall i per més tard els pressupostos. Així, sense Rieradevall al Ple, si cap altre grup no s'absté o li vota a favor, hi haurà empat de 10 contra 10 i Vila d'Abadal, tal com permet la llei exercirà el vot de qualitat i desempatarà, aprovant els pressupostos gràcies a l'absència d'un regidor. El nomenament del nou regidor ha de ser el el següent Ple. (Clica per anar al comunicat de la CUP)
 Vila d'Abadal anunciant que deixa UDC amb Anglada fent-li suport i tuitejant felicitant-lo
 twit d'Anglada en favor de Vila d'Abadal deixant UDC, clica
Clica per veure twit d'Anglada sobre Rieradevall (i la xusma....)
   La diputada de la CUP, Georgina Rieradevall,

        PLE SENSE SOPAR DE NADAL A SALT, AQUEST ANY "NO TOCA"
Salt és l'altra ciutat amb alcalde d'UDC, ara temporalment separat de la militància, on hi haurà el primer Ple després dels fets que han forçat a l'alcalde i President de la Diputació, Jaume Torramadé, a deixar temporalment la presidència dela Diputació. Torramadé ha deixat temporament UDC i la Diputació per l'escàndol de les presumptes agressions o tocaments a la numero 15 de la llista i presidenta d'UDC de Salt Minerva Amador i assessora seva a la Diputació,, al sopar fet al restaurant el Teatret de Girona el 8 de novembre, previ a l'acte d'inici de campanya de les 12 de la nit. Com ja s'ha explicat, tots els assistents a l'acte van negar els fets en un document llegit en roda de premsa, i després el cap de protocol de la Diputació que va mediar per aconseguir un acord dinamitat per Torramadé, ha anat desgranant els fets que van continuar, fins i tot després a l'acte d'inici de campanya on Torramadé, segons s'ha publicat aquest dies, no només va tornar a assetjar i tocar a Amador, sinó que va fer comentaris homòfons cap el cap de llista, l'alcalde de Figueres, Santi Vila.(llegeix el cas)
La qüestió és que ara alguns dels que ho van negar tot, llegit per tres dones regidores sensibles a la violència de gènere, en seu policial i judicial ho haurien confirmat i donat detalls dels tocaments de l'alcalde en estat etílic cap a Amador i, sembla també, a una de les regidores que va fer la roda de premsa negant-ho tot. (llegeix Diari de Girona). I la qüestió s'ha embolicat perquè sembla que Torramadé volia indemnitzar l'acomiadament i silenci d'Amador amb 50.000 euros que anaven a sortir de la mateixa Diputació.   
El Ple de demà (Clica per llegir l'ordre del dia) havia de ser tranquil. Es prendrà en consideració el cessament dela regidora del PSC, Cesca Terron, que passa a ser jutgessa de pau i diverses mocions sobre el català.El torn de precs i preguntes no se sap com anirà o si es demanarà la dimissió temporal de l'alcalde o explicacions dels fets o perquè els regidors del govern van mentir en la roda de premsa. Després, com s'havia fet sempre l'últim ple de l'any,  hi havia sopar de Nadal de tots els regidors i regidores, però sembla que aquest any "no toca" i no es farà. 
Torramadé a l'esquerra.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada