dimarts, 18 de desembre del 2012

PLE FRED A SALT SENSE SOPAR DE NADAL I PANCARTES DEMANANT LA DIMISSIÓ DE TORRAMADÉ, i a VIC Vila d'Abadal obté el suport d'Anglada mentre plega Rieradevall.

El Ple de Salt d'ahir dilluns, en el que es van aprovar els pressupostos amb els vots de CiU, PP i els dos regidors ex-PxC, que acostumen a donar la majoria absoluta a Torramadé, va ser d'una estranya i correcta fredor, trencada només quan membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca van desplegar pancartes demanant la dimissió de Jaume Torramadé i de "Fanny, ni fu ni fa" referits a la regidora Fanny Carabellido, responsable de serveis socials. També es va prendre en consideració el cessament de la regidora del PSC, Francesca Terron, que passarà a ser jutgessa de pau. Terron va fer un encès i emotiu agraïment a Iolanda Pineda per haver-la inclòs en la llista del PSC, i Pineda recordà el paper de Terron, com a presidenta de l'Associació de Veïns del barri Centre en l'organització de la manifestació, "Volem viure a Salt en pau i bé" de gener de 2011. 
    Es va aprovar una moció contra la proposta del ministre Wert sobre la immersió lingüística, presentada conjuntament per CiU, PSC i IPS-CUP, que rebé el vot favorable de PxC i el no de Felip Gil del PP.
     Finalment cap grup d'oposició va preguntar a l'alcalde involucrat en el cas de presumptes tocaments i assetjament a la presidenta d'UDC de Salt, Minerva Amador ( clica per veure informació de l'afer) , que han motivat la seva baixa temporal d'UDC i a abandonar també transitòriament la presidència de la Diputació, si pensava deixar l'alcaldia o delegar en un altre regidor i sobre la contradicció que els regidors assistents al sopar del 8 de novembre neguessin els fets en una roda de premsa. Uns  fets que després en seu policial i judicial han confirmat moltes persones i han estat explicats amb pels i senyals pel cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant. El PSC (clica) i PxC van demanar fa deu dies la dimissió de l'alcalde o la seva substitució mentre durava el procés judicial i dels regidors que haurien mentit, si es confirmaven els fets, en la roda de premsa posterior a la difusió del cas.
 No obstant en acabar el Ple Torramadé va informar que podia convocar-se els propers dies un Ple extraordinari, cosa que es va interpretar com una possible delegació de funcions cap a Josep Valentí o Albert Casellas.
I tal com ja explicava aquí fa dos dies, el ple va acabar sense el tradicional sopar de Nadal dels regidors de tots els grups que per primera vegada enguany l'alcalde, donada la tensió, no ha convocat.

Els regidors de CiU, Josep Valentí, Anna Fusté, Albert Casellas i l'alcalde J Torramadé
 En l'apart de preguntes Iolanda Pineda va preguntar per les actuacions de l'equip de govern per aturar els desnonaments hipotecaris. Cal recordar que fa un mes s'aprovà amb els vot també de CiU, declarar Salt municipi sense desnonaments. Avui Iolanda Pineda interpelarà al Senat al ministre Luis de Guindos sobre les mesures per aturar els desnonaments i el decret aprovat pel govern, totalment insuficient. (Clica per anar a la intervenció al Senat) i veure notícia (d'Europa Press sobre la pregunta i la resposta)

   I VILA D'ABADAL APROVA ELS PRESSUPOSTOS AMB EL VOT DE PxC

Una estona abans del Ple de Salt, començava el Ple a Vic, l'altra ciutat amb alcalde com Torramadé encapçalava la llista en nom d'UDC. S'havien de votar uns pressupostos pels que l'equip de govern CiU-ERC no tenia majoria i havia de renunciar a l'acta de regidora la diputada de la CUP, Georgina Rieradevall. 
La CUP denuncià que l'alcalde havia posat al començament del Ple la renúncia de Rieradevall per aconseguí així (amb Rieradevall ja fora del Ple) una majoria que no tenia. 
Finalment l'alcalde va canviar l'ordre del Ple posant pel final la renúncia cosa que feia pensar que Vila d'Abadal hauria aconseguit el suport d'algun altre grup. I així va ser. PxC, de Josep Anglada, va donar el sí als comptes sense demanar la retirada -cosa sorprenent-  dels fons destinats a convivència i immigració i entitats formades en gran part per ciutadans no autòctons com havia fet anys anteriors.
En la intervenció que va fer Rieradevall de comiat  denuncià el xantatge que havia patit aquests dies per tal que votés a favor o s'abstingués en els pressupostos. De fet, l’encara regidora de la CUP ha protagonitzat un discurs molt dur vers l’alcalde, amb desqualificacions, titllant la política vigatana com un “feudalisme de l’equip de govern”, "una “estafa" i "una rabieta de nens petits", entre d'altres afirmacions. També va dir que la “manca d’ètica de Vila d'Abadal” era “típica de la màfia”.
Llegir discurs de comiat de la Georgina Rieradevall al Ple de Vic. 


   LLEGIR ARICLE MEU, TORRAMADÉ RIMA AMB MENTIDER (O EL QUE JO VAIG VEURE I VIURE A SALT), CLICA

UNIÓ APARTA TORRAMADÉ DEL PARTIT DESPRÉS QUE AHIR DIMARTS INTENTÉS PRESIDIR EL PLE DE LA DIPUTACIÓ I TORNAR A INCORPORAR-SE , CLICA PER LLEGIR AL PERIÓDICO 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada