dijous, 18 de setembre del 2014

DETINGUT EL PRESUMTE AUTOR DE L'ATAC A STROIKA QUE APAREIXIA AL VÍDEO DEL BAR I NO S'HAVIA IDENTIFICAT. El dia 9 judici per l'atac antifeixista del 12 d'octubre de 2011 que hauria motivat la posterior "resposta" d'Stroika


(Actualitzat, divendres 19 a sota!)
Els mossos d'esquadra (llegir nota de premsa) van detenir ahir a Pedro M M, veí de La Canoja (Tarragona) acusat de ser l'autor de l'atac a  Sala Stroika de Manresa del 23 de març de 2012 que faltava per identificar. El passat 18 de julio l'Audiència de Barcelona va condemnar a penes d'entre 16 i 19 anys de presó a 10 de les 16 persones jutjades per aquest atac neonazi. El el judici els mossos van aportar el vídeo del Bar Cal Curro del Pont de Vilomara on van anar els condemnats després de l'atac on se'ls veia a tots i a un menor ja condemnat per la jurisdicció de menors. En el vídeo apareixia un jove que no es va poder identificar. A l'última sessió del judici l'encausat Alberto F F, veí de Tarragona, que era un dels que estava en llibertat provisional i va ser absolt, va aparèixer a la sala emmanillat en haver estat detingut i empresonat dos dies abans per presumptament haver extorsionat a diverses persones i prepar-ne el segrest d'una altra per aconseguir diners per la defensa dels encasusats i la indemnització a les víctimes. En aquella operació van ser detingudes quatre persones -una d'ella Alberto F F- dues de els quals van ingressar a presó. 
Ara els mossos han aportat proves que la persona que apareixia al vídeo de Cal Curro, Pedro M M és un dels "cadells" dels CUSOS (grup de seguidors radicals d'Ultras Sur i Brigades Blanquizaules) que havia estat detingut, però no empresonat per aquesta extorsió per pagar els advocats i la indemnització. Segons els mossos aquest jove de La Canonja s'hauria desplaçat des de Tarragona a Manresa amb el mateix cotxe que Alberto F F i Carlos P J, que van ser absolts en no haver quedat demostart que van participar a l'acció i no apareixien en el vídeo posterior on tot el grup sopa a Cal Curro.

S'ha de dir que la Fiscalia va recórrer l'absolucions dels quatre homes de l'Anoia i Tarragonés que, tot i anar a Manresa, no es va considerar provat que hi van participar, i d'Ana M, parella del considerat líder dels CUSOS Javier C M, que segons la investigació va fer les tasques d'informació in situ l'estona prèvia a l'atac.
Així doncs, al marge d'aquest recursos, en que Fiscalia i acusacions demanen que es tinguin en compte certes converses telefòniques intervingudes i dels declaracions inicials al jutjat de Manresa, ara s'iniciarà la instrucció per jutjar al detingut ahir que també està imputat per la presumpta extorsió a empresaris per pagar advocats i indemnitzacions, que es jutjarà a part.  
 S'ha de dir que mentre en el judici per la jurisdicció específica al menor Fernando C, que inicialment ho va confessar tot en seu judicial, es va considerar provat que l'acció va ser una venjança per l'atac a pedrades d'un grup d'antifeixistes al concert del 12 d'octubre de 2011 a la sala The Other Place del Poble Nou de Barcelona, la sentència de l'Audiència sobre la resta del grup no ho va considerar provat. En aquell atac del 12 d'octubre de 2011 va resultar amb ferides al crani el dirigent de PxC al Vallès Occidental, i ex secretari de l'Est d'Espanya del Movimiento Social Republicano (MSR), Alejandro Fernández. El proper dia 9 se celebrarà a Barcelona el judici per aquell atac antifeixista que segons mossos i la sentencia de la jurisdicció de menors de Fernado C. va motivar la resposta d'atacar Stroika.

llegir nota de premsa de Mossos d'Esquadra

ACTUALITZAT DIVENDRES 19: EN LLIBERTA PROVISIONAL
El jutge número 2 de Manresa ha deixat en llibertat provisional avui divendres a la tarda a Pedro MM, després de declarar. Només ha respost les preguntes del seu advocat.

2 comentaris:

  1. Buenos días, me gustaria saber de donde sacas la información sobre el caso stroika.. ya que la ultima publicación que hicistes no es cierta, entonces ya no se que creerme de lo que publicas. Gracias.

    ResponElimina
  2. Gracias por tu comentario. Si me mandas tu versión, la pongo aquí.
    Me baso en las informaciones de mossos i judiciales.

    ResponElimina