dimarts, 29 de setembre del 2015

JOSEP RAMON BOSCH, EL FRANQUISTA QUE VOLIA ALLIBERAR CATALUNYA D'ELLA MATEIXA



Imatge d'una de les trobades de Josep Ramon Bosch, Mariano Ganduxer i Javier Barraycoa amb la Delegada del Govern, Llanos de Luna. Ella va suggerir a crear una sigla més àmplia que Somatemps per deixar entrar gent no vinculada a la ultradreta franquista. Poc després Bosch i Barraycoa fundarien Societat Civil Catalana

(Actualitzat: Bosch tot i deixar la direcció de SCC, continua anant a actes de l'entitat, i seu a primera fila com hem vist el 23 d'abril de 2018, al costat d'Enric Millo i Manuel Valls) 
(Actualitzat febrer 2019: Bosch es nomenat de nou president de Societat Civil Catalana)
 
Dies després que el Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa acceptés la querella del col·lectiu de juristes Drets contra Josep Ramón Bosch, president de Societat Civil Catalana SCC, per insultar i amenaçar a polítics i periodistes des d'un perfil anònim de Facebook, aquest ha fet públic que abandona el càrrec de l'organització unionista, lligada des del seu origen a l'extrema dreta franquista. El nou president de SCC serà el catedràtic de Dret Internacional Rafael Arenas.
Va ser el fotoperiodista Jordi Borràs, qui va denunciar des del digital El Món (abans El Singular), que Bosch, president de Societat Civil Catalana, era l'autor de nombroses amenaces i injúries a personalitats catalanes des d'un perfil de Facebook sota la identitat de "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles". Borràs va denunciar també, aportant els vídeos, que Bosch posseïa i gestionava un compte de Youtube d'ideologia franquista i neonazi. 
Em aquest compte de vídeos que es presentava com propietat de Josep Codina (ell es diu Josep Ramon Bosch Codina), el mateix Bosch hi posa la veu. En un dels vídeos es defensa a les SS alemanyes, i en altres al bàndol franquista de la guerra civil, al marge d'honorar, també als voluntaris catalans del Terç de Requetès de Nostra Senyora de Montserrat. En el mateix compte hi ha una entrevista televisiva a Bosch, cosa que confirma que ell seria el propietari del compte.  
En els vídeos d'homenatge als catalans que es van passar al bàndol franquista i a capellans assassinats en que Bosch hi posa la veu, qualificant a Lluís Companys d'assassí, tenen com a fons musical cançons de Lluís Llach i la versió dels Segadors de Rafel Subirachs, cosa que mostra l'empanada mental de Bosch que per uns es creia un "creuat" il·luminat disposat a reconduir Catalunya pel bon camí i alliberar-la (en català) d'ella mateixa. 
Hi ha qui pensa, però, que més enllà del seu sentiment de tenir una missió històrica i de les seves empanades mentals (utilitzar Lluís Llach i Subirachs per qualificar Companys d'assassí!), era un oportunista que desitjava entrar en política, cosa que no va aconseguir donat que tant el PP com Ciutadans, com algun amic seu socialista, van acabar adonant-se de les seves derives ideològiques i eren conscients que les idees i el passat franquista perjudicaven a la causa unionista. 

Bosch, que va crear Societat Civil Catalana, ha estat des del primer dia motiu de polèmica per la seva vinculació amb la ultradreta. Així ell va assistir el 20 de juliol del 2013 a l'acte franquista del 18 de juliol al Coll del Moro, l'indret des d'on Francisco Franco va dirigir personalment la batalla de l'Ebre. En aquell acte, els participants se'n van anar a dinar al restaurant La Rambla de Gandesa, i van acabar cantant-hi el "Cara al Sol". A les fotos de l'acte es veu clarament a Bosch, si bé en alguna, com la foto de grup amb la bandera franquista es mig amagat al darrera. Ell va justificar la seva assistència pel fet que hi havia anat per acompanyar al seu pare. 

Bosch abans de fundar i presidir de Societat Civil Catalana, ho va ser de Somatemps, grup que es va ubicar en l'espai de l'ultradreta que ocupava fa dos anys PxC, MSR,Soberanía y Libertad Falange, el Casal Tramuntana i la Comunión Tradicionalista Carlista. Somatemps jugava amb el noms de les milícies catalanes i la idea de "som a temps" d'aturar el procés independentista català, i Bosch en va ser portaveu fins el mes de febrer o març de 2014, com es veu a l'entrevista de El Mundo que linko.

La Delegada de Govern, Maria Llanos de Luna, va mantenir algunes reunions amb Bosch i Soamtemps, en les que es va tractar de l'estratègia a seguir front el procés independentista clica. I sembla que la mateixa Llanos de Luna va comentar la necessitat de que hi hagués una plataforma antiindependentista més àmplia sense tanta presència de la ultradreta, opinió que ja compartien alguns dels dirigents de Somatemps. I crec que d'aquí va sorgir la necessitat d'impulsar Societat Civil Catalana (SCC). La realitat és que poc després sorgiria Societat Civil Catalana, i Bosch que deixaria de ser portaveu de Somatemps, per ser president de SCC. Barraycoa també participà en la fundació de SCC, si bé amb el temps s'acabaria centrant en Somatemps, portant la seva web i en la Comunión Tradicionalista Carlista d'ideologia ultradretana.  
 Bosch, amagant-se al darrera, a la part central de la foto, a l'acte franqusita del 18 de juliol de 2013, amb la bandera franquista
Imatge del vídeo d'homeantge a les SS amb la cançó Erika del compte que gestiona Bosch





Vídeo amb la veu de Bosch editat per ell sobre el catalans que van lluitar amb Franco

Video del compte de Bosch d'homenatge a les SS








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada