dimarts, 15 de desembre del 2015

DIVENDRES 18, DIA D'ACCIÓ GLOBAL PELS DRETS DELS MIGRANTS, REFUGIATS I DESPLAÇATS






El 18 de desembre se celebra el Dia Internacional del Migrant. Davant la crisi humanitària que viu Europa amb l’arribada de milers de persones que marxen de casa seva fugint de la guerra de Síria, però també de molts altres conflictes al món així com per altres motius (violència econòmica, persecució política, religiosa o sexual, etc.), es faran mobilitzacions per reclamar els drets de les persones migrades. 
Les entitats CIES mai més, Espacio del Inmigrante, Papers sense contracte, Sense Fronteres Cornellà, SOS Racisme, Stop Mare Mortum, Tras la manta i Unitat contra el feixisme i el racisme, convoquen una concentració el divendres 18 de desembre a la plaça Sant Jaume de Barcelona sota el lema “Obriu les Fronteres!”. Aquesta concentració anirà seguida d’una marxa fins a la plaça Jean Genet on hi haurà un concert de música. 
A Madrid la manifestació començarà a les 18,30 a la plaça Carlos V a Atocha. 
D’aquesta manera Barcelona se suma a la Jornada Internacional d’Acció Global contra el racisme i pels drets de les migrants, refugades i desplaçades. Aquesta tarda s'ha fet a la seu de Lafede.cat la roda de premsa de presentació de la Jornada.
 Més de 30.000 persones comptabilitzades han mort a les aigües del mar Mediterrani des de l’any 2000, prop de 3.500 ho han fet només en aquest 2015. Aquest mateix any, a Europa han arribat més de 264.000 refugiades. En el món n’hi ha prop de 60 milions i 232 milions (el 3,2% de la població mundial) no viu al país on va néixer. Ara mateix, però, arran de la guerra de Síria, ens trobem davant el major moviment de persones des de la II Guerra Mundial i els Estats europeus han demostrat no estar a l’alçada de la situació.

Imatge de la roda de premsa de presentació del manifest aquesta tarda a Barcelona

Les plataformes han elaborat un manifest unitari on reclamen una acció dels governs basada en els Drets Humans. Reclamen la lliure circulació de les persones, l’obertura de fronteres i la derogació de les lleis d’estrangeria que neguen a les persones migrants el dret a la ciutadania, a tenir els papers, a gaudir de la sanitat i a obtenir un habitatge i un treball dignes. Exigeixen que totes les persones, independentment dels motius que els han portat a marxar del seu país, puguin ser acollits amb dignitat a casa nostra i d’aquesta manera deixar de veure la migració com una vulneració de fronteres i ser conscients que és una crisi humanitària a la qual hem de donar resposta. Denuncien la falta d’implicació dels nostres govern, i per això, exigeixen la màxima implicació d’aquests en proporcionar una solució basada en la justícia global. 
MANIFEST DE LA CAMPANYA:
Obriu les fronteres!
Obriu les fronteres és el crit de les dones i els homes, nens i nenes detingudes a la fronteres; entre Grècia i Macedònia, entre l’Estat espanyol i el Marroc, entre Mèxic i USA… La seva protesta és símbol de tot el que demanen altres milers i milers de persones en migració, detingudes arreu del món: Obriu les fronteres! és i ha de ser el nostre lema.
Obriu les fronteres és també el crit contra la matança de persones que no van arribar al seu destí. És el que demanen els parents dels més de 30.000 morts i desapareguts a la Mediterrània comptabilitzats des del 2000. Si per les fronteres es permetés el pas dels éssers humans i no només el de les mercaderies, les persones no és veurien obligades a tractar amb les màfies i els traficants.
Obriu les fronteres i doneu la benvinguda a qui s'escapa de la guerra i de la violència econòmica en recerca d'un futur. Aquesta és la nostra resposta a la persecució, al terror, les bombes, la pobresa i la fam. No només ha de ser la solidaritat entre iguals la nostra arma contra les fronteres, sinó la crítica i pressió constant envers els qui les gestionen i un desmantellament de tot el sistema racista que s'encarrega de
negar (de forma violenta i oculta) la lliure circulació, mentre hipòcritament enarbora la bandera de la solidaritat davant els ciutadans europeus.
Avui ens unim contra els governs de la Unió Europea i les seves Lleis d'Estrangeria que neguen a persones immigrades, ja establertes en territori europeu, el dret als papers i a la plena ciutadania, a la sanitat, i a un habitatge i un treball dignes. No callarem davant els mitjans de comunicació que sembrin la por i l'alarma davant de la persona migrada.
Els governs que ara parlen de defensar i respectar una "generosa acollida" són els mateixos que continuen veient la migració com una vulneració de fronteres i no com
una crisi humanitària, que continuen construint murs, concertines i CIE's, i fan servir la policia en el seu format mes repressiu.
El nombre de persones migrants al món ha tocat un nou màxim històric aquest any i s'estima que se superaran els 232 milions de persones (el 3,2% de la població mundial). El nombre de persones migrants i refugiades arribades a Europa ha superat els 264.000 aquest 2015. Segons les Nacions Unides hi ha un total de 60 milions de refugiades al món. Es tracta del moviment de persones més gran des de la II Guerra mundial. No totes vénen de Síria, sinó que en les rutes en territori europeu s'uneixen persones d'altres nacionalitats que fugen perquè són perseguides per raons de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social particular, o opinió política, però també per exclusió social, violència econòmica o risc medi ambiental. Una violència generalitzada que viola els Drets Humans.
Mentre, l'auge del feixisme i racisme a Europa és una realitat. Els grups obertament  nazis com Alba Daurada i Jobbik ataquen i fins i tot assassinen persones immigrades.
A França el partit feixista del Front National porta les tesis ultres a les institucions. Les accions i declaracions racistes i islamòfobes de molts governs europeus, lluny de fer front als feixistes, els donen la raó i els ajuden a créixer.
Els Governs europeus tanquen fronteres, fan que milers de persones morin al mar, i empresonen en camps de concentració les persones que aconsegueixen arribar.
A la frontera amb el Marroc, l’Estat espanyol vulnera els drets humans amb tanques sagnants, tortures, deportacions i pallisses. Però nosaltres tenim memòria i no oblidem. Perquè aquí també vàrem patir, quan la por i la violència és van apoderar de nosaltres, al temps dels nostres pares i mares, avis i àvies. Recordem la mateixa migració forçada per la guerra, la fam i la violència econòmica. I quan ens toquen a
una, ens toquen a totes.
Per aquesta raó, una vegada més aquest 18 de desembre 2015, el Dia del Migrant, se celebra la Jornada d'Acció Global contra el racisme i pels drets de les persones migrants, refugiades, i desplaçades. No és un motiu de celebració sinó de mobilització.
Enguany, a més, a l'Estat espanyol és un dia doblement significatiu ja que coincideix amb les eleccions generals del 20 de desembre on, mentre les persones migrants no poden votar, algunes candidatures enarboren la por vers elles per captar vots.
Perquè defensar els seus drets significa defensar els drets de tots i totes! Immigrants,
refugiades i desplaçades.
Totes som iguals. Totes som persones. Totes som Migrants!
Obriu els Fronteres!




18.30h Pl.Sant Jaume. Barcelona

1 comentari:

  1. No es cierto que los países occidentales no ayuden a los inmigrantes o que les cierren las fronteras; por desgracia, les ayudan más de lo que merecen (sólo se habla de sus derechos pero no de sus deberes) y abren las fronteras más de lo racional y sensato. Además, paradójicamente, esta política que tenéis las oenegés, multiculturalistas, globalistas, anarquistas, progres, antifascistas, panteístas, etc., de hacer como que en el mundo no hay fronteras, lo que va a lograr es crear todavía más fronteras. Ahora hay 194 países en el mundo, pero si seguimos con esa política de que el mundo es la casa de todos sin fronteras, entonces en vez de 194 habrá 20.000, porque cuando un país se multiculturaliza deja de ser un pueblo, y la gente se separa: las de una cultura se van para un lado dentro de la misma ciudad o región del país, las de otra cultura para otro lado, y cada cultura o tribu a su rincón, zona o gueto, esto es el primer paso. El segundo paso es la confrontación entre estas tribus, la guerra. El tercer paso la fragmentación del país que locamente dejó de ser un solo pueblo y recibió a todo el mundo, con lo cual ahora ya no es un solo país o Estado, sino ya varios. En suma, habrá más desunión humana en el mundo, más conflictos, a menos que se logre convertir a la gente en robots incapaces de querer hacer el mal, pero también de ser libres y de pensar, tal como en la novela de "Un mundo feliz".

    ResponElimina