diumenge, 29 de maig del 2016

EL DIRIGENT DEL MSR, JORDI DE LA FUENTE, ENTRA A PLATAFORMA PER CATALUNYA I A LA FEDERACIÓ "RESPETO". El MSR, partit nacional-revolucionari o neofeixista social-patriota, estava gairebé inactiu des de fa dos anys quan els lídres històrics, enfrontats amb De la Fuente van deixar el partit. És probable que més militants o exmilitants del MSR entrin a RESPETO

Plataforma per Catalunya (PxC) va confirmar ahir amb un twitt de la manifestació celebrada a Barcelona per la Germandat d'Antics Cavallers Legionaris contra la decisió de l'ajuntament de no renovar el permís perquè puguin continuar trobant-se i desfilant als terrenys de Sant Andreu, que el dirigent del Movimiento Social Republicano (MSR), Jordi de la Fuente, ha ingressat a PxC i a la federació RESPETO. Respeto es la federació de PxC, Partido X La Libertad y España 2000.
El twitt en el que apareix De La Fuente com a militant de PxC, és una foto amb Pablo Barranco -Secretari General de PxC explulsat el 2010,  ara nou Vicepresident que sembla ser el nou home fort del partit i no està implicat en cap dels procesos judicials que pateix el partit-, i amb Sergi Fabri, regidor de Salt i cap de llista per Girona de PxC a les elecciones del 26 de juny.  PxC només es presenta a Girona.
Fabri (cap de llista per Girona el 26-J), Pablo Barranco i Jordi de La Fuente.

La ruptura del MSR, paral·lela a les crisis i enfonsament electoral de PxC i de la mateixa España en Marcha, va motivar que els que van marxar, encapçalats per Juan Antonio Llopart, fessin un nou partit, Soberanía y Libertad, que no va acabar de funcionar, i que alguns militants del MSR de Madrid s'apartessin del partit i s'impliquessin en el projecte del Hogar Social Madrid
I el que quedava del MSR va celebrar a Madrid el seu congrés que no va ser capaç de nomenar ni nou president ni nou secretari general, sortint només tres Secretaris Nacionals, un dels quals, segons el registre de partits del Ministeri de l'Interior és encara De la Fuente. 

AMB BONS CONTACTES AMB ULTRES EUROPEUS I EL PSN SIRIÀ

De La Fuente amb domini d'idiomes i un nivell intel·lectual que no tenien molts dels que fins no fa gaire han liderat PxC, va ser considerat fa uns anys com un "nacional-boltxevic" -corrent de la ultradreta propera a l'autoritarisme rus, que considera que hi ha vincles entre el moviment boltxevic i els ideals del partit nazi alemany-,  i va ser durant un temps el representant espanyol a l'Aliança Europea de Moviments Nacionals, presidida pel dirigent històric del Front Nacional, Bruno Gollnisch, del sector més negacionista del FN, aliança a la que pertanyia, també el Jobbik hongarès, la Fiamma Tricolore italiana o el British National Party.
De La Fuente també ha participat a diversos actes a Europa i El Líban en suport al règim de Baixar Al Assad amb el Partit Nacional Socialista Sirià, partit legal a Síria i el Líban i que dóna suport a Al Assad. Com a simpatitzant o seguidor de les idees del rus Alexander Duguin (o Alexandr Dugin) ha prologat i presentat la traducció al castellà de diversos llibres de Duguin. 
 
(Actualitzat!: El 2019 entrarà a Vox i el setembre de 2020 serà nomenat Vicesecretari provincial d'Organització de Vox, Barcelona)
 
 
Així De La Fuente va publicar al seu Facebook un comunicat signat per Comité Central del MSR (tot i que orgànicament no estava clar qui formava aquest comité central i aqui representava) en el que deia que:"el MSR está dispuesto a entablar dichas conversaciones (con España 2000, PxC y PxL) con tal de conseguir una alternativa social, identitaria y nacional en España con un impacto público y político superior al que hasta ahora hemos tenido por separado.Confiamos en que dicha iniciativa, en la que actualmente ya participan España 2000, Plataforma per Catalunya y Partido por la Libertad, sea realizada desde la voluntad de servir, desde la humildad y desde el trabajo serio con vistas a la conquista de las instituciones, pero también de la opinión pública" .  El comunicat afegia que "el MSR se dispone a participar en esa nueva esperanza para España y para su pueblo, sin renunciar a nuestras ideas, ni a nuestros principios y valores, esperando encontrar muchos puntos en común con el resto de fuerzas por la Justicia Social y la Identidad"
Poc després de publicar-se, la delegació del MSR de València va manifestar la seva oposició rotunda a sumar-se a la confluència de PxC i España 2000 i va exigir la celebració d'un nou congrés per depurar responsabilitats. I l'ex secretari General del MSR, Juan Antonio Llopart, va respondre qualificant De La Fuente de  ser "un mierda que ha destrozado todo el trabajo realizado por el MSR durante años" y ha añadido "que espera poder escupirle a la cara".
Ara caldrà veure que fan la resta de militants del que queda del MSR, si bé sembla probable, pel que se m'ha dit que alguns seguiran a De La Fuente i entraran a RESPETO. El problema, però, és que estatutàriament no ho poden fer com a membres d'un altre partit i haurien d'ingressar a PxC si viuen a Catalunya o a España 2000 o Partido X La Libertad si són d'altres llocs de l'Estat.  L'entrada de De La Fuente a Respeto, signifiqui o no la desaparició de facto del MSR, clarifica l'espai polític ultradretà o identitari espanyol.

 Jordi de la Fuente a Beirut, l'estiu de 2013 en un acte del Partit Social Nacionalista Sirià
 De la Fuente en un acte posterior també amb el Partit Socialista Nacional Sirià o Partit Social Nacionalista Sirià (الحزب السوري القومي الاجتماعي, al-Ḥizb as-Sūrī al-Qawmī al-Ijtimāʿī; també conegut per les sigles en  anglès SSNP) Es considera una formació propera a la ultradreta nacionalista  defensor de la Gran Síria.

 Jordi de la Fuente, de negre, a un acte a Barcelona, quan era el número 2 del MSR. Darrera seu el llavors Secretari General, Juan Antonio Llopart
 
Jordi de la Fuente amb l'editor Pedro Varela les "Jornadas de la Disidencia" de novembre de 2009
 
 
 

4 comentaris:

  1. Hay varias candidaturas de La Falange que finalmente no podrán presentarse a las elecciones por no cumplir los requisitos. La Falange no podrá presentarse al Congreso y al Senado por Alicante, Madrid, Segovia y Cantabria. Si consideramos al Partido Familia y Vida de extrema derecha, informarte que tampoco podrá presentarse al Congreso y al Senado por Barcelona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Falange (FE) finalmente sólo podra presentarse por la provincia de Toledo al Congreso y al Senado. En algunas provincias como Álava se han quedado fuera por motivos obvios, uno de los avalistas de la lista estaba muerto: http://www.eldiario.es/norte/euskadi/Falange-presenta-avalistas-concurrir-elecciones_0_521448674.html

      Elimina
    2. Esos motivos que la corrupta junta electoral ha filtrado a la prensa son FALSOS. Ha habido orden de ir a por LA FALANGE descaradamente. Parece que el único sitio donde llegó tarde la orden es Toledo. En fin, así es vuestra querida "democracia".

      Elimina
  2. Ya ha hecho bien, los identitarios españoles necesitan una renovación! Buena suerte!

    ResponElimina