dimarts, 3 de maig del 2016

L'ANTIFEIXISTA STEVE CEDAR JUTJAT A VIC ACUSAT D'AMENACES I COACCIONS A ESTER GALLEGO DE L'ÚLTRA "SOM CATALANS". L'acusació de Som Catalans li demana 6 mesos de presó i una ordre d'allunyament. Una vintena d'antifeixistes s'han concentrat en favor de Cedar



Aquest matí s'ha celebrat en el jutjat número 5 de Vic el judici a l'antifeixista vigatà, Steve Cedar, denunciat per  Ester Gallego, líder del partit independentista, identitari, contrari a la immigració i l'acollida de refugiats, a més d'islamòfob, SOM Catalans. Cedar ha estat jutjat per presumptes amenaces i insults cap a ella. Mentre se celebrava el judici, una vintena de persones s'han manifestat davant dels jutjats donant suport a Cedar.
Els fets van succeir a Vic el passat 23 d’abril, diada de Sant Jordi, quan Cedar i altres militants d'Unitat Contra el Feixisme van concentrar-se davant la parada que aquest grup tenia al carrer Verdaguer. Segons Gallego, que només va denunciar a Cedar, tot i que es van concentrar moltes altres persones, ell li va dir "assassina" i acabarem amb tu".
Donat que era una denúncia presentada per una de les parts, que ha actuat com acusació particular, al judici no hi ha hagut fiscal, i l'advocat de Gallego ha demanat dues penes de tres mesos de presó per dos presumptes delictes d'amenaces i coaccions, i una ordre d'allunyament durant sis mesos perta què Cedar no s'acosti a menys de 500 metres de Gallego
Els dos testimonis que han declarat a petició de Som Catalans, militants també del partit, s'han contradit sobre l'hora en la que Cedar hauria proferit les expressions motiu de la denúncia. Un ha dit que va ser abans de les dotze, i l'altre, que va ser a la una. Tampoc han coincidit en si l'expressió "assassina" va ser dita per Cedar o per una dona, activista d'Unitat contra el Feixisme que era allà.
Pel que fa a Cedar i les tres activistes d'UCFR que han declarat, han negat que s'hagués coaccionat o amenaçat a Gallego i els altres membres de Som Catalans.  En paraules de l'advocat Toni Iborra, defensor de Cedar: "va ser una acció de tipus informatiu i amb un to respectuós ho demostra que durant les més de dues hores que va durar l'acció van poder continuar fent la seva activitat de venda de roses i llibres".


Aquesta no és la primera vegada que Cedar es jutjat per presumptes injuries a o amenaces a membres de Som Catalans. El jutjat número 5 de Vic va absoldre l'octubre de 2014 a Cedar que fou jutjat per dir feixista i nazi  al regidor d'Esparreguera (ex-PxC) Sergi Hidalgo, membre fundador de Som Catalans.  La sentència va considerar que les paraules, que Cedar va reconèixer haver dit a Hidalgo, no tenien ànim injuriós, un dels requisits perquè pugui ser constitutiu d’infracció penal.
Som Catalans, impulsat per la ex PxC de Manlleu, Ester Gallego, l'ex-responsable d'internacional de PxC, Enric Ravello, i el regidor de PxC d'Esparreguera, Sergi Hidalgo, només es va presentar les passades municipals a Vic on va obtenir 56 vots. Aquest partit té el suport del Vlaams Belang flamenc que fa uns anys havia recolzat PxC. 


Ester Gallego, segona per l'esquerra, al costat de Filip Dewinter, líder del Vlaams Belang flamenc, fa un any a l'acte preelectoral de les municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada