dimecres, 12 d’octubre del 2016

AMENACES ALS PERIODISTES A L'ACTE ULTRA DE MONTJUÏC AMB MENYS ASSISTENTS QUE ANYS ANTERIORS. PxC assisteix com cada any al de Plaça Catalunya, mentre reestructura la seva direcció per la renúncia de càrrecs executius com l'encara Secretari General, Robert Hernando, o el Vicepresident Joan Garriga. Josep Anglada, sota la sigla SOM Identitaris, també hi ha anat


Si el més destacat de l'acte ultra del 12 d'octubre de l'any passat a Montjuïc, van ser les amenaces que va fer des de la tribuna el Vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, al fotoperiodista Jordi Borràs, a l'acte d'avui els atacs a la premsa han estat fets un sector dels participants que primer, han confós al periodista del Periódico, Guillem Sánchez, amb Jordi Borràs, insultant-lo i amenaçant-lo, i després cap el també periodista Enric Borràs, germà de Jordi Borràs, que han hagut d'abandonar l'acte acompanyats d'altres periodistes mentre eren insultats i rebien alguna empenta i se'ls hi llençava una llauna. Fets ja han estat denunciats pel Col·legi de Periodistes. 
A l'acte ultra d'avui han assistit només unes setanta persones a la manifestació que ha sortit del Paral·lel fins la Plaça Sant Jordi, i poc més de 170 l'acte fet després a la plaça. Moltes menys que les que hi van assistir fa dos i tres anys, donat que en el marc de la crisis cíclica de l'extremadreta espanyola, La España En Marcha, autora de l'atac de Blanquerna, ja no existeix després de trencament entre Alianza Nacional i Democracia Nacional, la sortida d'Alianza Nacional de La España en Marcha, i la pèrdua de militants de grups com La Falange FE i Democracia Nacional.

 Militants ultres amenacen a Enric Borràs que es veu obligat a marxar amb altres periodistes (Vídeo de La Directa)

L'acte d'avui ha començat passades les 11 al Paral·lel amb la sortida de la manifestació, d'unes cinquanta persones de Democracia Nacional -vingudes la majoria en autobús des de Madrid-, seguides d'un grup de poc més d'una vintena de La Falange-FE.
La manifestació, fortament escortada pels mossos, ha pujat fins la Plaça Sant Jordi, mentre es feien crits en favor de la unitat d'Espanya i altres com ¡No son refugiados, son invasores!". I en arribar a la plaça Sant Jordi s'ha fet l'habitual enceses de bengales i s'ha cremat una estelada.
  
  Inici de la manifestació 


A l'acte de la plaça Sant Jordi, davant només d'unes 170 persones, conduït per Enrique Lemus,  han intervingut José Luis Corral, de Movimiento Católico Español-Acció Juvenil Española, que ha cridat als espanyols a "allistar-se  a la lluita per tal que Espanya, amb l'ajuda de la Verge María no es trenqui. I Manuel Andrino, Jefe Nacional de La Falange FE, que ha negat l'Holocaust nazi, ha criticat el Codi Penal que castiga els delictes d'odi i tanca llibreries, referint-se a la Llibreria Europa. I després de qualificar de "retardada i burra" a l'alcaldessa Ada Colau per volir obrir la porta a "il·legals i terroristes que diuen ser refugiats", i ha demanat modificar el Codi Penal per castigar les idees separatistes.
                                   
 Manuel Andrino de La Falange FE

Però les amenaces a la premsa han començat durant la intervenció del president de Democracia Nacional Manuel Canduela ha intervingut sense la presència de Pedro Chaparro, imputat per les amenaces de l'any passat a Jordi Borràs. Qui sí que hi era és el també dirigent de DN, Jorge del Valle, imputat també per amenaces a Borràs.
Canduela ha comparat als allà assistents als qui "van lluitar per Espanya a la batalla de Lepanto, i als 300 homes valents d'Esparta que a les Termopiles van aturar la marabunta, les hordes africanes i orientals que van salvar Occident. Aquí estem els 300 espartans!".  I en referir-se a la imputació judicial de Pedro Chaparro i Del Valle, ha qualificat a Jordi Borràs de filoetarra separatista. Llavors diverses persones han cridat que Borràs era allà, confonent-lo amb  Guillem Sánchez de El Periódico, que ha estat insultat. I en aquell context algú ha dit "Aquest no és Jordi Borràs, però aquell és el seu germà", refirent-se a Enric Borràs. 
Llavors s'han generalitzat els insults, hi ha hagut alguna empenta, llençament d'una llauna i crits de "te voy a reventar la cabeza" i uns vuit periodistes han hagut de marxar de la plaça fins on eren els Mossos d'Esquadra que no han intervingut mentre es produïen les empentes i insults. (Mira vídeo de sota gravat per La Directa)
Evidentment considero totalment condemnables aquestes amenaces, i més en l'actual context de noves amenaces de mort cap a Jordi Borràs ocorregudes aquesta setmana. Penso que en l'actual context d'amenaces de mort, i quan fa un any es va cridar des de la tribuna a agredir a Borràs, el protocol de seguretat del Mossos d'Esquadra ha fallat, donat que la cosa s'hagués pogut descontrolar amb agressions directes. La noia que veiem al vídeo que atura o conté als ultres que amencen i insulten als periodistes, no és una mossa o mosso d'esquadra de paisà -que n'hi havien-, sinó una militant de Democracia Nacional.



Vídeo de La Directa dels fets

PxC, EN PROCÉS DE CANVI D'ALGUNS DIRIGENTS PER LA RENÚNCIA DE R.HERNANDO I J.GARRIGA, PARTICIPA A L'ACTE DE Plç CATALUNYA. L'EX PRESIDENT DE PxC, JOSEP ANGLADA TAMBÉ HI PARTICIPA AMB LA SIGLA SOM-I

A l'igual que en anys anteriors, Plataforma X Catalunya ha assistit a l'acte espanyolista de de la manifestació del Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya convocada per grups espanyolistes, alguns d'ells ubicats en l'àmbit ultra com Somatemps, a la que hi han assitit cinc mil persones. La comitiva de PxC, formada per una vintena de persones, estava encapçalada pel President August Armengol i el Vicepresident, Pablo Barranco. Qui no hi ha assistit és l'encara Secretari General, Robert Hernando,  absent des de fa un any a la majoria d'actes, si bé la direcció  de PxC negava la seva retirada que sí reconeixien molts militants.
 Ara s'ha confirmat que Robert Hernando deixarà oficialment la Secretaria General -que de fet feia un any que no exercia- , i el càrrec serà ocupat per la regidora de Mataró, Mònica Lora, que també era al capdavant de la comitiva, i és l´únic regidor de tota la demarcació de Barcelona en la que l'anterior mandat municipal en tenien 47. En  aquest procés de canvis en la direcció, que serà aprovat a la reunió del Comitè Polític del 22 d'octubre a Mataró, també es nomenarà a l'ex dirigent del MSR, Jordi de La Fuente, com a nou Secretari d'Organització. Robert Hernando serà nomenat Vicepresident, si bé ocuparà el càrrec de manera totalment simbòlica. També bandona el Consell Executiu de PxC, l'advocat Joan Garriga. 



 El President de PxC, August Armengol, i la futura Secretaria General, Mònica Lora, a l'acte unionista de Plaça Catalunya

Per la seva banda, el fundador de Plataforma X Catalunya i regidor de Vic, que ara impulsa el nou partit, SOM Identitaris, també ha assitit a l'acte de Plaça Catalunya, acomapanyat d'altres membres d'aquest partit.



LA MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA NO CONCIDEIX AMB LA UNIONISTA A PASSEIG DE GRÀCIA

La manifestació antifeixista convocada a les 10 a Passeig de Gràcia amb Gran Via, a la que hi han assitit unes 500 persones, no ha coincidit amb la unionista que començava també al Passeig de Gràcia, donat que han anat cap a la Plaça Universitat, baixant fins al monument de Colom, seguits tota l'estona per unitats de la BRIMO dels mossos 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada