dissabte, 18 de febrer del 2017

MÉS DE 165.000 PERSONES A LA MANIFESTACIÓ "VOLEM ACOLLIR!" A BARCELONA, EN LA QUE ÉS LA MAJOR MANIFESTACIÓ FETA MAI A EUROPA EN FAVOR DELS REFUGIATS. Segons els organitzadors hi han assistit 500.000 persones





La manifestació d'aquesta tarda a Barcelona convocada per la campanya "Volem acollir" de la campanya Casa Nostra és Casa Vostra, ha estat èxit amb 160.000 manifestants segons la Guàrdia Urbana  i 500.000 segons els organitzadors. Tot i que jo crec més correcta la xifra de la Guàrdia Urbana, sigui com sigui, a les 6 de la tarda, dues hores després de començar la manifestació, encara hi havia gent esperant per començar a baixar a la plaça Urquinaona. I a les 4, a l´hora de començar, a Via Laietana l'alaçada de La Caixa, davant de la capçalera, tota la part inferior de la Via Laietana ja estava plena de gent. Una participació que fa que tal com ja va passar amb les manifestacions contra la guerra d'Irak, la capital catalana sigui capdavantera en la defensa del drets del refugiats. Mitja hora abans de començar li he preguntat a un al càrrec de la Generalitat, que fa anys havia portat el programes de cooperació internacional solidaritat de l'Ajuntament de Barcelona, quant gent pensava que hi assistiria i m'ha dit, "espero que al menys 30.000 persones". Doncs bé, aquesta xifra s'ha multiplicat per sis o per deu, segons quina xifra de participants considerem.
Hi havia una primera capçalera -amb milers de persones davant que ocupaven ja la Via Laietana- amb la pancarta portada per immigrants i refugiats, músics i actors i, també, Òscar Camps, de Proactiva Open Arms, que amb el vaixell Astral ha estat rescatant gent a Grècia i Itàlia. Més endarrere, amb milers d persones al mig, hi havia una segona pancarta de capçalera portada per membres d'entitats i ONG. I molt més enrere una tercera capçalera en la que hi havien consellers de la Generalitat, i diputats, alcades i regidors del PEDCAT, ERC, PSC, Catalunya sí que es pot, Iniciativa, Podemos... i la CUP. Hi havia algun càrrec públic de Ciutadans, però cap del PP.
En arribar la capçalera al parc de la Barceloneta, amb guent que encara esperava per començar a caminar a Urquinaona, s'ha llegit el manifest de la campanya, i uns metres més enllà, a la platja la Fura dels Baus, des del vaixell Astral de Proactiva Open Arms, han simulat el rescat d'uns naúfrags. Tot seguit han començat una sèrie d'actuacions musicals, i han parlat diversos refugiats que han explicat el seu testimoni i han demanat que Europa Espanya i Catalunya obri la porta als refugiats. Ruben Wagseimberg de Casa Nostra és casa Vostra ha recordat que aquesta tarda mentre és feia la manifestació, s'havien rescatat 400 persones al mar entre Líbia i Itàlia i prop d'un centenar podrien haver desaparegut, i Dolors Serra, també de Casa Nostra és Casa Vostra, ha demanat vies segueres per l'arribada de refugiats.
Tot seguit hi han hagut més actuacions musicals i els organitzadors han anat al Palau de la Generalitat que han estat rebuts pel president Carles Puigdemont.   




























 




 









 Amb Ahmaed sandalio Jalifa, el Brahim i el Fuad del Centre Euroàrab i la Casa Palestina

 Un servidor amb la Maite quan he baixat del balcó des d'on feia les fotos
 La Samia Ben Tecaya m'ha pescat fent fotos des d'aquell balcó....
                   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada