dissabte, 3 de febrer del 2018

CONVOCADES PER DEMÀ A MANRESA UNA MANIFESTACIÓ ESPANYOLISTA DE LA ULTRADRETA i UNA CONCENTRACIÓ ANTIFEIXISTA DE PROTESTA

Per demà diumenge dia 4 hi ha convocades dues concentracions i manifestacions de signe contrari a Manresa. La primera es la manifestació convocada les 12 de migdia per la plataforma bagenca Democracia y Unidad Española (DUE),  en contra de "l'adoctrinament als col·legis"  i  reivindicativa de que "som catalans i espanyols". Aquesta entitat està impulsada per  Jaime Vicern, antic responsable d'organització de la germandat d'Hermanos Cruzados.  Els Hermanos Cruzados van convocar un manifestació a Manresa contra la independència el 12 de novembre que va aplegar mig miler de persones.
En aquesta nova entitat bagenca hi ha alguns militants o simpatitzants ultres del Bages així com persones amb o sense afiliació política de municipis com el Pont de Vilomara o Sant Joan de Vilatorrada. Però segons Nació Digital també hi ha algunes persones del barri del  Calvet, de Sant Salvador de Guardiola, que se les va vincular els incidents contra el centre de menors de l'Estrep. En començar o acabar la manifestació, que podria acabar a la Plaça Major, s'ha convidat a intervenir a Josep Alsina de l'entitat ultra Somatemps, Albert Bruguera de Democracia Nacional, i a l'excunyat de la infanta Helena, Álvaro de Marichalar.
 

Per una hora abans, les onze del matí, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme han convocat una concentració xocolatada a la Plaça Sant Domenec que potser pot intentar coincidir amb l'espanyolista. Una mobilització unionista i una altra d'antifeixista coincidiran demà al migdia a la plaça de Sant Domènec de Manresa. Per una banda, l'entitat espanyolista.
UCRF convoca la una concentració com rebuig de la primera. Així diu que "L'onada de manifestacions d'aquests grups es dirigeix de nou envers l'ensenyament, atacant-lo i amb l'objectiu d'acabar amb el model d'immersió lingüística. Per aquest motiu, no podem restar impassibles a aquests atacs i cal que mostrem el nostre rebuig de forma clara i massiva. No permetrem que ens continuïn atacant sense arguments ni raó. L'ESCOLA CATALANA PÚBLICA CATALANA NO ADOCTRINA, DEFENSEM-LA!"



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada