divendres, 16 d’abril del 2021

La Junta Electoral Provincial de Madrid no considera inhabilitats a Manuel Andrino i Jesús F Fernández, números 1 i 8 de la candidatura de La Falange

                      


Manuel Andrino, al centre, i Jesús Fernado Fernández, darrera

La Junta Electoral de Madrid, tot i la denúncia del col·lectiu d'advocats Drets cap a la llista unitària de La Falange del 4-M, per haver inclòs de cap de llista a Manuel Andrino i en el lloc número 8 a Jesús Fernado Fernández, condemnats en sentència ferma per l'assalt a Blanquerna, no els considera encara inhabilitats i manté la llista per  les eleccions del 4 de maig, tal com es va presentar i proclamar. Llista que tot i anar a nom de Falange Española de la JONS, es conjunta també amb La Falange-FE. De número 1 hi va el cap nacional de La Falange-FE, Manuel Andrino, i de 2 al cap nacional de Falange Española de las JONS, Norberto Pico. Avui el Boletín Oficial de la Comunidad de Madrid publica els canvis a la llista del PP sense Toni Cantó, però no fa cap esmena a la llista de La Falange. I és que la Junta Electoral Provincial va decidir ahir segons l'acord número 27, notificat aquest matí que "no s'acredita que estiguin privats del sufragi per sentència ferma"  

Els condemnats pel cas Blanquerna tenien ordre d'entrada a presó per la setmana passada i la propera  per complir les penes de dos anys i set o nou mesos. Però l'Audiència de Madrid ha suspès de nou l'ingrés en espera de la petició d'indult i del recurs presentat també davant del Tribunal Constitucional per tal que es computi la condemna per dos delictes diferents: interrompre un acte públic i desordres públics, per separat, i així beneficiar-se de no haver d'entrar a presó en ser penes menors a dos anys.  

Norberto Pico

Segons m'ha dit Norberto Pico el compliment de la condemna, inclosa la pèrdua de dret al sufragi passiu està suspès pendent de diversos recursos. Aquest garantisme de l'Audiència de Madrid contrasta amb el tractament als presos independentistes, tant pel fet que el seus recursos no van suspendre l'ingrés a presó com que es va impedir que Oriol Junqueres exercís el seu dret de prendre possessió de l'acta d'eurodiputat.

                                                          





 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada