dilluns, 14 de juny del 2021

El Consell de Ministres podria concedir l'indult a part del 14 condemnats de Blanquerna, simultàniament als presos polítics del Procés. L'expedient d'indult pel ultres també està per resoldre a la taula del Consell de Ministres. Només un dels 14 ha entrat a presó. Fer-ho a la vegada legitimaria l'argument de Pedro Sánchez que cal passar pàgina.

 

      




El Consell de Ministres té sobre la taula altres expedients d'indult per concedir o denegar a part del dels presos independentistes del Procés, que resoldrà aquesta setmana o la propera. Ha resoldre els expedients d'indult als 14 condemnats per l'assalt a la seu de la Generalitat a Madrid, el Centre Cultural Blanquerna, fet l'11 setembre de 2013. Els seus autors després de diversos recursos i modificacions de la sentència, havien d'entrar a presó el passat mes d'abril per complir les condemenes de dos anys i set o nou mesos, imposades per la Sala Segona del Tribunal Suprem.

Però en l´últim moment la Secció 30 de l'Audiència Provincial de Madrid va suspendre l'ordre d'ingrés a presó de la majoria dels condemnats quan ja tenien ordre d'ingrés, en espera de si se'ls concedeix l'indult i de si el Tribunal Constitucional admetia o no a tràmit el nou recurs d'empara presentat pel afectats. Aquesta suspensió no afectava al catorzè condemnat, Juan Luis López García de Falange, que està fugit a l'estranger i té una ordre de cerca i captura. Tampoc va afectar al condemnat Tomás Bor, que va entra a presó fa un mes i mig, si bé no tinc clar si l'ingrés al centre penitenciari va ser per no haver demanat ell la suspensió d'ingrés com sí van fer la majoria dels seus companys.

El motiu de l'últim recurs que van presentat al Constitucional és que no s'haguessin hagut de computar juntes de cara al compliment o no de penes de fins dos anys de presó, les dues penes que tenen, una per un delicte d'interrompre un acte públic, de set mesos de presó, i la de desordres públics de dos anys. Si es comptessin per separat, no superarien els dos anys i no haurien d'entrar a presó. Fa quinze dies van saber que el Tribunal Constitucional no ha admés a tràmit aquest recurs.  Pel que l'única esperança que tenen per evitar la presó és l'indult.  I és probale que si el Govern de Pedro Sánchez indulta a Oriol Junqueras, Carme Forcadell,  Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Raül Romeva, també ho faci als ultres de Blaqnuerna, cosa que justificaria l'argument de que cal passar pàgina.

                              

                                           


3 comentaris:

  1. ¿Esto que has escrito es una opinión o es información? Lo digo porque esto de que pueden indultar a los de Blanquerna no lo he encontrado en ninguna otra web. Y no veo yo a un gobierno de PSOE y Podemos indultando a esta gente porque perderían credibilidad en el Congreso y en los mítines cada vez que llamen a partir de ahora extrema derecha a VOX, que no son tan duros como los de Falange o AN.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mayoría de los condenados por Blanquerna lo han solicitado, por lo que el Gobierno tiene el expediente pendiente de resolver en uno u otro sentido

      Elimina
    2. Es o una fantasía infantil o una mentira interesada o partidista. Mientras los que han roto a la sociedad con nuestro dinero son indultados, uno de los 14 del Blanquerna -90 segundos gritando Cataluña es España- ya está en prisión con una condena aberrante.

      Elimina