diumenge, 28 de novembre del 2021

"Ho tornaria a fer, però potser d'una altra manera", afirma Pedro Cahaparro, Secretari General de Democracia Nacional, que té ordre d'ingrés a presó per l'atac de Blanquerna. Tot i l'informe negatiu del Suprem a algunes peticions d'indult, els condemanats confien que l'indult podria arribar un cop entrin a presó o que alguns d'ells vegin suspès de nou l'entrada a presó. Chaparro demana un ajornament per la seva propera paternitat. Deu dels catorze condemnats ja tenen l'ordre d'ingrés, un és a presó, un altre fugit i dos estarien esperant encara l'informe sobre l'indult

            


Ahir a la tarda, Pedro Chaparro, Secretari General de Democracia Nacional, que és un dels deu condemnats per l'atac de Blanquerna, que han rebut la citació per que ingressin a presó els propers dies, va afirmar en la roda de premsa que va fer en un Hotel de L'Hospitalet que "no es penedia de res i que ho tornaria a fer, tot i que potser ho faria d'una altra manera", amb una argumentació que recordava el que va dir Jordi Cuixart en acabar el judici del Procés. A Chaparro i a altres vuit o deu condemnats per l'assalt a Blanquerna fet l'11 de setembre de 2013, el Tribunal Suprem, ha fet un informe negatiu sobre la seva petició d'indult.  Aquest vuit o deu (hi ha informacions contradictòries) tenen ordre d'ingressar a la presó els propers dies. N'hi ha dos que encara no han rebut l'ordre d'ingrés en estar a l'espera de l'informe sobre l'indult, i Tomàs Bor, simpatitzant de La Falange que no es va presentar en un anterior citació va ser declarat en cerca i captura i va entrar a la presó fa més de mig any. El catorzè condemnat, Juan Luis López García, vinculat a La Falange, va fugir d'Espanya fa quatre anys i està en cerca i captura. 

Chaparro va dir que si finalment se'ls indulta es veurà que "nosaltres som els presos polítics que hi ha Espanya amb el Govern que indulta als independentistes del Procés i no a nosaltres". Chaparro va rebutjar les comparacions que s'ha fet amb el seu cas i la seva condemna de  dos anys i set o nou mesos amb altres casos com el d'Altsasu, quan "nosaltres només vam fer una acció de 60 segons en que vam tirar a terra un faristol i un micro i vam trencar una porta, danys que ja hem pagat".

Un llarg procés judicial

Chaparro va explicar que havia convocat la roda de premsa "no per provocar, sinó per aclarir algunes coses del procediment judicial que en portarà a la presó". I va detallar el llarg recorregut jurídic, amb una primera condemna de l'Audiència Provincial de Madrid d'entre 6 i 8 mesos de presó. Un recurs de Fiscalia i la Generalitat al Tribunal Suprem que estimar que s'havia d'aplicar l'agreujant de discriminació ideològica posant una pena de quatre anys de presó. Els condemnats van recórrer al Tribunal Constitucional aconseguint que se suspengués l'ordre d'entrada a presó que a última hora. El gener de 2020 el Constitucional va admetre el recurs anul·lant la sentència del Suprem, que va haver de suspendre la deliberació per fixar la nova sentència en haver un jutge que havia participat en la redacció de la primera. I finalment el juliol de 2020 va redactar la sentència definitiva de dos anys i set o nou mesos de presó. Tot i això el passat mes d'abril l'Audiència de Madrid va tornar a suspendre l'ordre d'ingrés a presó. Ara amb els informes negatius a l'indult fets pel Tribunal Suprem, la Secció 30 ha donat l'ordre perquè la majoria d'ells entrin a presó.

Chaparro va atribuir el fet que de moment hagin pogut esquivar la presó a la mobilització popular i a la bona feina dels equips jurídics dels catorze condemnats. I va denunciar també l'escarni que per ells ha significat el judici i es va solidaritzar amb el líder de Forza Nova italiana, Roberto Fiore, empresonat a Itàlia per les proteses contra les vacunes i el passe Covid.  

Un cop acabada la roda de premsa va fer una breu intervencio amb més contingut polític dirigida a la vintena de militatnst del partit que eren a al sala. En previsió que hi pogués haver alguna concentració antifeixista davant l'hotel, ubicat a en límit dels municipis de l'Hospitalet i Barcelona, al costat de la Fira, el Mossos d'Esquadra van preparar un discret operatiu amb agents de paisà dins l'hotel i unes furgonetes en un lloc proper que no es van haver d'activar. 


Una vintena de militants o simpatitzants eren a la sala als qui Chaparro es va dirigir en acabar la roda de premsa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada