dimecres, 13 de desembre del 2023

Ajornat el judici al diputat provincial de Vox, Jordi de la Fuente, i altres 8 persones per l'assalt al centre de menors del Masnou

  




El judici fixat inicialment per la setmana vinent contra el diputat provincial de Vox i regidor de Sant Adrià del Besos, Jordi de la Fuente, i altres vuit persones per l'assalt al centre de menors del Masnou del juliol de 2019, ha quedat ajornat. La Secció 5a que l'havia de cel·lebrar ha presentat un escrit per resoldre qui es competent per fer el judici. Si l'Audiencia de Barcelona o be un jutjat penal de Mataró. La Sala d'Apel·lacions haurà de resoldre quin dels dos jutjats és el competent per fer el judici.

Pel dirigent de Vox la Fiscalia demana una pena de dos anys i dos mesos de presó per haver liderat portant el megàfon la manifestació aquella tarda de juliol de 2019 en contra la presència de menors no acompanyats d'origen marroquí. Manifestació que va començar amb una concentració davant l'Ajuntament, i que va continuar amb una manifestació fins l'alberg, amb agressions i un intent d'assalt o entrada del centre de la Generalitat que acollia un grup de menors no acompanyats i altres joves tutelats.


Mentre Vox, clar defensor d'Israel i de la seva política vers els palestins, va rebutjar o millor dit va donar de baixa del partit a l'advocat José María Ruiz Puerta, ex dirigent de la neonzai CEDADE, entitat negacionista de l'Holocaust en se vetat per la líder madrilenya, Rocío Monasterio, no ha passat el mateix amb De La Fuente tot i el seu passat qüestionant l'Holocaust i ser pro-Hamàs i pro-Hezbol·là. L'any 2009 De la Fuente va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per unes pintades a la paret de la sinagoga del barri de les Corts de Barcelona amb el text "El verdadero Holocausto es el de Palestina" i com a dirigent del Movimiento Social Republicano (MSR) havia participat en nombros actes en favor d'aquests grups islamistes i del règim sirià de Basahar Al Assad. A la imatge de dalt el veiem portant la bandera siriana amb l'advocat libanès Adnan Ezzedine, que ha interposat diverses querelles contra Israel per crims de guerra i genocidi a Palestina.

 



De la Fuente en un ple de la Diputació de Barcelona i presentant una conferència de l'editor neonazi Pedro Varela

         

                          
De la Fuente portant el megàfon davant el centre de menors del Masnou el dia de l'assalt



De la Fuente en un acte amb el Partit Socialista Nacional Sirià o Partit Social Nacionalista Sirià (الحزب السوري القومي الاجتماعيal-Ḥizb as-Sūrī al-Qawmī al-Ijtimāʿī, també conegut per les sigles en  anglès SSNP) Es considera una formació propera a la ultradreta nacionalista supremacista, defensor de la Gran Síria






Notícia a El País sobre les pintades a la sinagoga de Barcelona  que el Mossos van atribuir a De la Fuente



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada