dijous, 13 de juliol del 2023

Vox nomena diputat provincial a la Diputació de Barcelona a l'ex dirigent del MSR i PxC, Jordi de la Fuente, amb llarg historial ultra i neonzai, imputat per l'atac al centre de menors del Maresme, detingut el 2009 per pintades negacionistes a una sinagoga i prologista del rus Alexander Duguin. Que Vox el nomeni a ell entre els 82 regidors de la demarcació s'entén com una exigència dels antics membres de PxC que no es pot haver fet sense el consentiment del secretari general Garriga i del vicepresident, l'ex falangista Jorge Buxadé, tots dos de Barcelona

 

                                          



De la Fuente avui a la Diputació

                                             


Aquest matí s'ha constituït a la Diputació de Barcelona i Vox ha designat com a únic diputat provincial que li pertoca de la zona electoral de Barcelona, al regidor de Sant Adrià del Besos, Jordi de la Fuente, amb llarg passat ultra, neonazi i considerat fa uns anys nacional-boltxevic. Sorpén que Vox que vetava a persones amb important passat neonazi, hagi triat a precisament a De la Fuente que té passat al MSR i PxC, i d'accions negacionistes de l'Holocaust, i que actualment està pendent de judici per l'assalt de fa quatre anys al centre menors del Masnou. Nomenar de La Fuente és una victòria del sector ex Plataforma per Catalunya que el 2019 es va fer amb el control de Vox a Catalunya.  I evidentment s'ha fet amb el consentiment del secretari general, Ignacio Garriga, i del vicepresident primer, Jorge Buxadé, tots dos de Barcelona

 

Jordi de la Fuente amb megàfon el 4 de juliol de 2019, davant de l'alberg del Masnou

Jordi de La Fuente, més a més d'estar imputat per l'atac al centre de menors del Masnou ocorregut el juliol de 2019, com he dit  té un llarg històrial ultra en l'àmbit neonazi o nacional revolucionari. 

Així va ser el candidat a la presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010 pel Movimiento Social Republicano (MSR). Un any abans va ser detingut i acusat de fer unes pintades a la sinagoga del barri de Les Corts de Barcelona, de caire negacionsista de l'Holocaust. La primavera de 2012 va ser investigat pels Mossos pel cas Stroika (dos intents d'assassinat a Manresa perpertats el 23 de març) en haver mantingut trucades telèfoniques amb alguns dels acusats minuts abans i després de l'atac, si bé no va ser imputat ni jutjat en haver estat el seu telèfon geolocalitzat aquella tarda vespre a Barcelona.

Considerat un dels màxims representants a Espanya de la ultradreta nacional-boltxevic, l'any 2016 va ser el prologuista de l'edició en castellà dels llibres del filòsof i politòleg ultra rus Alexander Duguin, ideòleg del concepte d'Euràsia liderada per Rússia front la decadent Europa Ocidental i Nord Amèrica. Llibres que De la Fuente va presentar a Barcelona a la Casa de Rússia. Quan va abandonar el MSR i va entrar a PxC, va liderar la campanya de la primavera de 2017 contra la mesquita del carrer Japó a Nou Barris, Barcelona. De la Fuente és Vicesecretari d'Organització de Vox a Barcelona i fins poc abans de les municipals, el seu passat neonazi havia frenat  que anés en una llista electoral de Vox i obtenir un càrrec públic.

Precissament l'ascens de De la Fuente és coherent amb el triomf del sector més ultra de Vox que lidera Jorge Buxadé, front el més ultraliberal que lideren Iván Espinosa de los Monteros i Rocío Monasterio. Fa quatre anys va ser Rocío Monasterio qui en nom de Vox va negar que l'advocat ex dirigent de la neonazi CEDADE, José María Ruiz Puerta, que apareixia a les tertúlies de Toro TV (Intereconomía) com a membre de Vox, milités al partit. "Ruiz Puerta tiene de Vox, lo que jo de rubia", digué Monasterio en un tuit. I després d'aquest tuit i declaracions de Monasterio Ruiz Puerta va ser apartat de Vox.

                                                        





De la Fuente prologuista i presentador del llibres de Duguin a La casa de Rússia.

                 


De la Fuente presentant a l'editor neonazi, Pedro Varela, negacionista de l'Holocaust

                  Escrit d'acusació de Fiscalia contra De La Fuente per l'assalt al centre de menors del Maresme, clica.

           


Vídeo de Jordi de la Fuente, prologant i presentant llibres de Duguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada