dimarts, 26 de març del 2013

CINQUÈ DIA D'OCUPACIÓ A SALT. PRIMER ALS JUTJATS, DESPRÉS A L'AJUNTAMENT QUE HA TALLAT L'AIGUA


Avui dimarts ha estat el cinquè dia de l'ocupació del blog propietat del banc Mare Nostrum, del carrer Doctor Castany de Salt, començada divendres després de l'assemblea de la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca de Girona.

         La primera acció ha estat anar als jutjats de Girona, tal com s'ha fet arreu de l'Estat, on persones afectades per procediments de desnonament i subhastes han demanat individualment la nul·litat del procés o la seva execució.    



         Després s'ha anat a l'Ajuntament de Salt a presentar un escrit protestant pel fet que ahir la companyia d'Aigües de Girona i Salt els hi va tallar l'aigua, demanant una reunió per tractar el tema de l'aigua i altres qüestions relatives al bloc de pisos que la PAH pensa cedir a famílies desnonades de Salt, Girona i altres poblacions i negociar amb la propietat, l'anomenat Banc Dolent (SAREB) i el Banc Mare Nostrum, el seu us a canvi d'un lloguer social. Per aquesta qüestió de l'aigua un grup de membres de la PAH i de l'Ateneu Naturalista de Girona, que dirigeix les tasques de l'hort urbà al solar no edificat del costat, han anat a la tarda al Ple de l'Ajuntament de Girona.  


A l'Ajuntament de Salt



        A la tarda, com els altres dies, s'han fet jocs per nens al pati de baix. I mentre uns feien tasques d'adequació dels pisos, uns joves ajudats per un home gran de Salt amb coneixements d'horticultura, han aconseguit arreglar el motocultor. La pluja que s'ha presentat a la tarda ha anat força bé per l'hort, en haver tallat l'aigua la companyia.










                      





        D'altra banda avui la majoria de diaris (El País, El Periódico, Diari de Girona i El Punt Avui) s'han fet ampli ressò de l'ocupació de Salt mostrant simpatia per l'acció. El Periódico recollia també un escrit del Defensor del Ciutadà de Girona a Marta Afuera, portaveu de la PAH gironina, on li demanava que es disculpés pel to de la conversa de la setmana passada amb la diputada del PP i regidora, Concepció Veray. Afuera s'ha sentit molesta per l'escrit donat que en cap moment va amenaçar a la diputada, tot i que certament la reunió va ser tensa en no ser sensible Veray, segons la PAH, al patiment que generen els desnonaments, la seva paralització i la tramitació de la ILP sobre la dació en pagament. Tots els diaris també es feien ressò de les acusacions de la Delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, vinculant la PAH a l'entorn d'ETA i BILDU, i hi havia opinions diverses sobre si era legítim o no portar els escraches, seguiments o manifestacions fins els domicilis particulars dels diputats del PP i membres del Govern.
 





     Diferents mitjans s'han presentat al blog, entre ells un equip d'Antena 3 per l'informatiu i La Sexta fent un directe a la tarda, sota la pluja. 
      
         Finalment a les 8 s'ha fet, com cada dia, l'assemblea, per valorar la situació i definir les properes accions de cara a consolidar l'ocupació per tal que diferents famílies i persones vinguin a vuiure al bloc.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada