dijous, 14 de març del 2013

RODA DE PREMSA DE VALORACIÓ DE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA EUROPEU SOBRE LA INDEFENSIÓ I ABUSOS DEL SISTEMA HIPOTECARI ESPANYOL

  
Aquest migdia la Marta Afuera de la PAH de Girona, l'advocada Eva Cordero, i la Wafa Zraki de Salt, amb altres membres de la Plataforma, han fet a Barcelona una primera valoració de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu de Luxemburg que ha considerat que l'Estat espanyol incompleix les normatives i directrius europees vigents, amb claúsules abusives i generant indefensió en el processos d'impagament i desnonament. La sentència va arribar a Luxemburg pel cas de Mohamed Aziz de Martorell, que a petició de l'advocat, el jutge José María Fernández Seijó va fer una pregunta al Tribunal de Justícia per si la legislació espanyola generava indefensió i incomplia les normatives europees. 
      Ara tots els afectats podran demanar que s'apliqui la sentència al seu cas i s'aturin els processos de desnonament. Més a més la sentència diu que els tribunals espanyols podran valorar -que ara no podien- si les clàusules són abusives i aturar els desnonaments mentre es valora, cosa que no passava fins ara tot i que anys després del desnonament a alguns afectats se'ls hi donava raó. 


        La Wafa Zraki de Salt, de 18 anys, amb un procés desnonament del Banc Popular, ha explicat que la seva mare fa 9 anys va signar la hipoteca sense saber gairebé espanyol ni entendre que estava signant, ni que el notari li preguntés si sabia el que estava fent.
       La incombustible Marta Afuera de la PAH ha dit que era una primera victòria després tants anys de lluita i que marcarà una fita en la lluita i la història del moviments socials i que ara li toca moure fitxa al Govern espanyol, i l'aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular que és ara al Congrés.
 La Marta Afuera i la Wafa Zraki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada