dimarts, 25 de juny del 2013

800 PERSONES ES MANIFESTEN CONTRA L'AGRESSIÓ FEIXISTA D'IGUALADA. LA INVESTIGACIÓ APUNTA A QUE NO L'HA FET CAP GRUP ORGANITZAT D'EXTREMADRETA.


Prop de 800 persones s'han concentrat a les 8 de la tarda d'avui davant l'Ajuntament d'Igualada en l'acte de rebuig a l'agressió feixista de la matinada de dilluns, a l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, on fou ferit de tres punyalades el jove Josep U, de 21 anys en acabar la revetlla de Sant Joan (clica).     
        Un membre de La Teixidora ha llegit un comunicat  de rebuig dels fets succeïts a l'Ateneu Igualadí on se celebrava la Festa dels Països Catalans. Així, passades les 5 de la matinada de dilluns, després que un grup de joves, amenacessin a diversos assistents i cantéssin "Que viva España!" quan sonava la canço de'n Titot "Això no és Espanya!", un d'ells va apunyalar al jove Josep U que es troba ingressat a l'hospital d'Igualada. 
        A la concentració hi han assistit els regidors de CiU, PSC, ERC, ICV i, també, el Sectretari General de Plataforma X Catalunya, Robert Hernado, que és regidor d'Igualada. Hernando s'ha mantingut en un discret segon pla i ha marxat només acabar el parlament. Entre els concentrats s'hi trobava el diputat de la CUP, Quim Arrufat.
       Acabada la concentració l'alcalde, Marc Castells, de CiU, ha agraït la col·laboració ciutadana per aclarir els fets.  I, si bé el cas està sota secret de sumari, ha insinuat que l'acció no l'hauria perpetrat cap grup organitzat espanyolista i que potser no tindria connotació política. Ha recalcat que Igualada és una ciutat segura amb poc índex de delinqüència i que el més important ara era la recuperació del ferit, que es troba estable,  que la investigació policial culminés amb la detenció dels presumptes autors, el seu judici i la seva condemna.
        Com ja informava jo aquest matí, sembla que els agressors no serien membres de cap grup d'extremadreta de l'Anoia, donat que els fets han passat en un local tancat. Més aviat sembla que els autors d'ideologia espanyolista, eren senzillament joves de la comarca sense cap vinculació amb cap de les tres organitzacions identitàries, socialpatriotes o d'extremadreta que actuen a l'Anoia: PxC, Movimiento Social Republicano (MSR) i Acción Nacional Revolucionaria. El MSR, on havien militat els dos encausats de l'Anoia pel cas Stroika de Manresa, ja m'ha recalcat aquest matí que no hi tenien res a veure.  


 
Un membre de La Teixidora, organitzadora de la revetlla, llegeix el comunicat de rebuig.

              

    L'alcalde, Marc Castells, de CiU, acompanyat dels caps de la policia municipal i mossos d'esquadra, declarant a la premsa.    
Robert Hernado de PxC, marxa en acabar la lectura del manifest





                       CRÒNICA DELS FETS

Passades les 5 de la matinada de dilluns, el jove igualadí Josep U,  de 21 anys, va resultar ferit greu en ser apunyalat tres vegades a l'interior de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera on Òmnium Cultural i el Casal Independentista, La Teixidora, organitzaven la revetlla en la que havien actuat els grups Pastorets Rok i Ressaka Ska, i en el moment dels fets un disjei punxava música. 
La tensió va començar quan va sonar la cançó "Això no és Espanya" de Francesc Ribera, Titot. Llavors un grup de quatre o cinc joves d'ambdos sexes, sembla no vinculats a cap dels grups d'ultradreta de l'Anoia, van començar a cantar "Que viva España" de Manolo Escobar, mostrant un d'ells una navalla amb actitud amenaçadora cap els membres del grup Ressaka Ska, si bé la cosa no va anar a més tot i que algun d'aquests joves d'ultradreta va continuar mostrant la navalla amb comentaris poc amigables cap els joves independentistes que el respongueren amb algun retret verbal. Però una estona més tard, quan ja s'acabava la revetlla i el disjei punxava música, un d'aquests joves va amenaçar amb actitud, sembla de ferir amb el ganivet, a un noi de 16 anys,  cosa que va motivar que Josep U., de 21 anys, es posés al mig i recriminés la seva acció a qui portava l'arma blanca, rebent llavors dues punyalades a l'esquena i una a la panxa, donant-se a la fuga els autors. El jove ferit va ser traslladat a l'hospital d'Igualada en estat greu.   
La Teixidora i l'Ajuntament que ha emès un comunicat de condemna, (clica)  convocant a la concentració a la que han participat unes 800 persones i regidors de tots els grups polítics (també Robert Hernando de PxC) 

4 comentaris:

  1. L'alcalde d'Igualada ha dit que l'agressió no ha estat política i que no té res d'espanyolista o feixista, ni cap ideologia, has anat a Igualada a buscar carnassa perquè en el fons us encanten aquestes agressions per seguir vivint del conte. Si es demostra que no ha estat una agressió política criticaras l'actitud del omnium cultural d' igualada i la Teixidora per haver fet servir una agressió per treure rèdit polític, seràs capaç de dir que t'has equivocat i que ha estat una baralla normal com diu l'alcalde d'Igualada?

    ResponElimina
  2. Rb? imagino.
    Una cosa és que no l'hagi fet cap grup organitzat, i l'altra és que els autors, quan van començar a cantar "Que Viva España! no fossin antiindependentistes en un acte independentista.
    Ah! Jo no visc de cap cuento, ni d'escriure, i menys ara.

    ResponElimina
  3. Això és un atemptat terrorista espanyolista. Esperem que el PP, C's, PSOE i PxC condemnin els fets com quan a ells els trenquen els vidres de les seves seus...

    ResponElimina
  4. Tenen raó els del omnium i el xavier rius, els agressors anaven vestits de torero i cantant el que viva Espanya de manolo escobar, també anaven acompanyats de manolo el del bombo, és el que té aquesta gent que els encanten els concerts dels pastorets rock ...

    ResponElimina