dijous, 27 de juny del 2013

DETINGUTS DOS JOVES D'IGUALDA I DOS DE MANRESA PER L'APUNYALAMENT D'IGUALADA. CONTINUEN OBERTES LES DIFERENTS HIPÒTESIS

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves, dos de Manresa i dos d'Igualada, com a presumptes autors de l'apunyalament del jove Josep Ustrell, la matinada de Sant Joan, a l'Ateneu Igualadí. Sembla que alguns d'ells tenen antecedents i se'ls atribueix un delicte d'assassinat en grau de temptativa. El que que es qualifiqui d'assassinat, i no de lesions, ni d'homicidi, mostra que tenien voluntat clara de fer mal. Segons els mossos no es descarten noves detencions i, tot i que l'alcalde d'Igualada, Marc Castells (clica), va declarar a la concentració de dimarts  que semblava descartat el mòbil polític, espanyolista o d'extremadreta, continua sent una de les línies d'investigació. L'altra seria que els autors són joves amb antecedents policials per qüestions de delictes o faltes comuns. Segons algunes fonts podria tractar-se en part de les dues qüestions: joves amb antecedents per altres qüestions que agredissin amb el ganivet per motivacions espanyolistes o feixistes.

ACTUALITZAT DIVENDRES AL VESPRE: Finalment no s'acusa als detinguts d'intent d'assassinat, sinó d'homicidi en grau de temptativa (és a dir sense voluntat predeterminada de matar). També, segons els mossos, no hi hauria cap vinculació dels detinguts amb cap grup d'extremadreta. 
 
L'alcalde Marc Castells, acompanyat dels caps del la Policia Local i dels Mossos  a la concentració de dimarts.

NOTA DE PREMSA DEL MOSSOS D'ESQUADRA:

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí quatres joves d’edats compreses entre 18 i 24 anys com a presumptes autors d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa.
L’agressió va tenir lloc el passat dia 24 de juny durant la revetlla de Sant Joan. Els quatres joves en van agredir un altre a l’Ateneu Igualadí durant un concert. Arran de l’agressió, els Mossos van iniciar una investigació per identificar els autors i esclarir els fets. Fruit de la investigació s’han detingut aquest matí als presumptes autors.
Els quatre joves de nacionalitat espanyola i de 18, 21, 23 i 24 anys, dos d’ells veïns de Manresa i els altres dos Igualada, resten pendents de passar a disposició judicial.
La investigació continua oberta per esclarir motius de l’agressió.
Àrea de Comunicació
Barcelona, 27 de juny de 2013, 13 hores i 20 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada