dilluns, 3 de juny del 2013

EL PLE DE VIC ACORDA AMB EL VOTS DE TOTS ELS GRUPS (TAMBÉ PxC) DONAR EL NOM DE GUILLEM AGULLÓ, MILITANT ANTIFEIXISTA VALENCIÀ DE MAULETS ASSASSINAT FA 20 ANYS, A UN CARRER. L'alcalde diu que no permetrà que els locals municipals s'utilitzin per una oficina jurídica de PxC que discrimini als veïns segons l'origen. En canvi no aclareix el fet que els despatxos municipals i sala comuna s'utilitzi com a seu nacional de PxC i el telèfon que paga l'Ajuntament sigui el telèfon nacional de PxC

     DESPATX DE GRUP MUNICIPAL DE PxC O SEU I TELÈFON NACIONAL DEL PARTIT?
El Ple municipal de Vic celebrat la tarda vespre d'avui l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, a preguntes de Marc Barnolas de la CUP i d'Iban Lapeira de Solidaritat, ha manifestat que no permetrà que les dependències municipals de PxC del Palau Bojons siguin utilitzades ubicar-hi el servei de defensa del vigatà autòcton que havia d'exercir l'advocat gironí Francisco Bueno Celdrán, en entendre que aquest servei discriminaria als ciutadans. Així Vila d'Abadal ha dit que "en una seu privada de partit, PxC pot discriminar als ciutadans que li sembli, però no a les de l'Ajuntament".
       Vila d'Abadal, en canvi, no ha aclarit les preguntes i queixes dels dos grups pel fet que la seu nacional de PxC estigui ubicada a les oficines els grups municipals d'oposició del Palau Bojons, que el telèfon que es dóna de la seu a la web i fulletons electorals, siguin els esmentats despatxos, i que moltes de les reunions nacionals del partit es facin a la sala contigua dels despatxos. Fins i tot sovint, si es truca al telèfon municipal de PxC, que és el que surt com a telèfon de la seu nacional, el telèfon municipal, que paga l'Ajuntament, desvia la trucada al mòbil d'una regidora, despesa que presumptament recau a compte de l'Ajuntament.
        De fet la resta de grups d'oposició tenen local propi fora de les dependències municipals i no utilitzen gaire els despatxos del Palau Bojons, on potser per no coincidir-hi amb els dirigents locals i d'altres demarcacions de PxC, només hi guarden propaganda o cartells.
        De tota manera Vila d'Abadal de CiU i també ERC han dit que s'hauria de revisar quin és la utlització que es fa dels despatxos municipals. Jo ja havia informat diverses vegades de l'us que fa PxC del Palau Bojons, com a seu central del partit.
         
 Marc Barnolas i Nil Puigivila
 
            UN CARRER PER GUILLEM AGULLÓ, PER UNANIMITAT
     El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta de la CUP per la que es posi el nom de Guillem Agulló al passatge que hi ha entre el carrer Sant Pere i la Plaça de Santa Cecília. Marc Barnolas ha recordat qui era Agulló, que fou assassinat a ganivetades fa vint anys a Montanejos (Alt Millars) per un grups de joves de joves d'extremadreta. Ni Unió Valenciana ni el PP van condemnar  llavors el crim i a nivell judicial s'imposà la teoria que havia estat una mort en una baralla de bandes. Un dels implicats en l'assassinat, Pedro Cuevas, fou condemnat a 14 anys de presó dels que en complí només 4, i l'any 2007 fou candidat de la neonazi Alianza Nacional a Xiva de Bunyol.
      En el debat de l'aprovació, equip de govern s'ha explicat que si bé quan la CUP ho havia proposat anteriorment, no s'havia seguit el procediment previ de tramitar-ho i aprovar-ho a la comissió del nomenclàtor de la Comissió d'Economia Hisenda i Serveis, aquesta vegada s'ha seguit el procediment ordinari. El tinent d'alcalde d'ERC, Joan López, ha explicat que Agulló era un jove antifeixista i Vic "també té grups antifeixistes" i en relació al tema del procediment ha dit que "està bé allò que bé acaba".
      Iban Lapeira de Solidaritat s'ha congratulat de l'aprovació i ha plantejat també altres noms com Lluís maria Xirinachs que també estarien a l'espera de tenir un carrer. Per la seva banda Jacint Raurell del PSC ha manifestat el suport a la proposta, tot preguntant-se per la llista d'espera de persones a les que s'ha de posar un carrer i si s'havia respectat aquest ordre de tramitació. Raurell també ha lloat la figura de Xirinachs. 
      Per la seva banda Josep Anglada ha manifestat que li semblava bé que es posi un carrer a Guillem "Aguilló", en haver-se seguit el procediment, sense entrar a valorar la persona ni els motius de la seva mort.
 Informació de la CUP que va promure un carrer a nom de G. Agulló                                   
Iban Lapeira de SI i Xavier Tornafoch han lloat la persona de G. Agulló com antifeixista. Jacint Raurell del PSC ha mostrat el seu acord, tot qüestionar si s'ha seguit la llista d'espera de noms.
Joan López d'ERC, que també és al govern, ha recordat que a Vic també hi ha grups antifeixistes, cosa que ha sorprès a alguns donat que des-de regidoria de Seguretat que presideix l'altre regidor d'ERC s'ha vetat o multat alguns actes o l'enganxada de cartells.
Per part de l'equip de govern el regidor Antoni Serrat ha explicat els tràmits a la comissió del nomenclàtor de la Comissió d'Economia Hisenda i Serveis.
Josep Anglada ha manifestat el suport de PxC a que es doni el nom de Guillem Agulló a un carrer en haver-se seguit el procediment correcte de la comissió del nomenclàtor urbà.

    En canvi, al punt referent a la cessió de tres despatxos municipals a l'Associació de Municipis per la Indepèndencia (AMI) s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte PxC que s'ha abstingut. Anglada ha incidit en el tema de que la llum i el telèfon el pagués l'AMI, com així es farà, cosa que després li ha estat retreta en els precs de la CUP i SI ja comentats, sobre el fet que l'Ajuntament pagui el telèfon del que de fet és la seu central de PxC i l'us que es fa del Plau Bojons.  

CONVENI AJUNTAMENT I C. D'ADVOCATS PER LA MEDIACIÓ HIPOTECÀRIA

      També s'ha aprovat el conveni amb el Col·legi d'Advocats, al que potser s'hi sumarà el Consell Comarcal, per tenir un òrgan d'intermediació en els procediments de desnonaments e impagaments hipotecaris. 
        Xavier Tornafoch d'Iniciativa ha recordat que el seu grup ja va proposar fa més d'un anys a la Diputació que es fessin aquests organs de mediació amb les entitats i ajut a les famílies. I ha dit que potser si no s'hagués produit el cas de la subhasta extrajudicial d'un pis del Banesto a Manlleu i la posterior mobilització de la PAH a l'oficina de Vic, no s'hagués aprovat ara el conveni i l'òrgan de mediació.
      La CUP ha agraït que s'hagi inclós la seva esmena per tal que la PAH sigui una de les entitas que formarà part de l'òrgan de mediaciació. Quan Joan Ballana d'ERC, com a regidor de Govern explicava la inclusió de la PAH, l'alcalde ha preguntat en veu baixa al regidor d'ERC, Joan López, què era la PA?. López fent les inicials amb el dit, i recalcant l'H final muda d'hipoteca, li ha explicat a l'alcalde. 
      El regidor del PSC, Jacint Raurell, ha demanat que a part de mediar, l'oficina faci pressió als bancs per haver d'evitar el desnonaments i ofereixi alternatives, a la vegada que ha recordat que la majoria de desnonament actuals ho són per lloguer.


  REBUTJADA LA MOCIÓ DE LA CUP EN SOLIDARITAT AMB GENIS MARTÍN
    Per últim s'ha rebutjat la moció en suport del jove Genís Martín i Serra, veí d'Olot que serà jutjat el 14 de juny a Barcelona, a qui se li demana entre 5 i 7 anys de presó en ser detingut al barri de Les Corts de Barcelona el 29 de juny dia de la vaga general, sense que hagués participat, segons la moció, en cap acte violent, cremada de contenidors ni destroses d'establiments o mobiliari. Anglada ha aprofitat per qualificar la CUP i el grup juvenil ARRAN de grups antisistema que emparen o participen en accions violentes. Anna Erra de CiU ha dit que és la justícia qui dirà si ha estat detingut o no sense proves.
     Després d'introduir una esmena al paràgraf del primer punt en que es deia "Demanar l'absolució..." que ha estat canviat per "Confiar en la innocència de...", cosa que ha eliminat les reticències d'ERC i SI, però no les de CiU, ha estat rebutjada amb els 11 vots contraris de PxC i CiU, front els 10 favorables de la CUP, ICV, SI, PSC i ERC
CRITERIS PER PROHIBIR ACTES PROP CASA D'ANGLADA I AUTORITZAR-NE ALTRES
     En l'apartat de preguntes, Nil Puigivila  de la CUP ha preguntat si l'Ajuntament havia utilitzat el mateix criteri pel que va impedir que la calçotada d'Unitat Contra el Racisme i el Feixisme el 6 d'abril al parc de la Bassa dels Hermanos, en ser proper al domicili de Josep Anglada, pel fet que es considerava que els participants a la mateixa actuessin violentament o hi haguessin incidents entre els participants i  el regidor, i en canvi es va permetre que Oriol Junqueres, a qui Josep Anglada havia amenaçat recentment via twitter de que "acabaria amb ell!", va fer un acte al cinema vigatà al costat del domicili d'Angalda. Puigivila va preguntar i si es van prendre les mesures policials oportunes per tal que el Sr Anglada no fes efectiva la seva amenaça o es va considerar que no hi havia risc.
   Nota de premsa de l'Ajuntament sobre els acords del Ple
Crònica del Ple feta per la CUP
ACTUALITZAT DIJOUS AL MATÍ: Juan Gómez Montero, cap de PxC a St Coloma, tuiteja que Guillem Agulló era un fill de puta i està bé on és ara, en resposta al vot favorable d'Anglada a que Agulló tingui un carrer a Vic.

 
ACTUALITZAT A 22 DE JUNY:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada